به گزارش خبرنگار مهر، همایش بینالمللی اربعین حسینی با موضوع «اربعین؛ محور وحدت در جهان اسلام» صبح امروز چهارشنبه با حضور اندیشمندان کشورهای مختلف در کربلای معلی برگزار شد.
استاد دانشگاه بحرین در این همایش اربعین را یکی از محورهای وحدت امتهای مسلمان برشمرد و تأکید کرد: هماکنون در کشورهای اسلامی، عراق، سوریه، یمن، بحرین و ... با مشکلات زیادی مواجه هستیم که دشمن مشترک مسبب آنهاست.
دکتر راشد افزود: اینکه چگونه باید این مشکلات را از پیش پای مسلمانان برداریم، جای سؤال دارد و این تفرقه در موضوع وحدت موجب سوءاستفاده دشمن و غارت ثروت کشورهای اسلامی شده است.
دکتر راشد با مطرح کردن دو پیشنهاد دراینباره گفت: برای یافتن راهکارهای ایجاد وحدت در میان ملتهای مسلمان باید اتاق فکر اخوت و برادری ملتهای مسلمان را بهمنظور بررسی ابعاد این مسئله مهم تشکیل داد.
وی همچنین اظهار کرد: همچنین لازم است سالانه نمایشگاهی با حضور کشورهای اسلامی برپا شود و فرهنگهای مختلف کشورها بهمنظور بهرهبرداری و معرفی به دیگر ملتها در این نمایشگاه به نمایش درآید.
حرکت بزرگ اربعین، محور اصلی وحدت اسلامی است
شیخ شفیق عریس، امام جماعت سازمان الجهاد و فعال مذهبی، اجتماعی در همایش بینالمللی اربعین حسینی، اظهار کرد: حرکت بزرگ اربعین، محور اصلی وحدت اسلامی است و مهمترین عامل وحدت جهان اسلام، قرآن، پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) هستند.
این متفکر آفریقای جنوبی ادامه داد: مسلمانان اشتراکات بسیاری دارند که میتواند محور وحدت قرار گیرد و اربعین حسینی یکی از این اشتراکات است.
حسن عبدالله البیتی، شهردار سابق لاموکینا و کاندیدای پارلمان کنیا، برپایی این همایش را یک فرصت برشمرد که بهترین زمان و مکان برای معرفی اهلبیت(ع) و اسلام است.
این فعال مذهبی و سیاسی، اربعین را یک حادثه بسیار مهم برشمرد که نیازمند تعمق بیشتر است و آنچه میتواند این نشستها را عمق بخشد، عشق به اهلبیت(ع) است.
وابستگی برخی از کشورهای مسلمان به دشمنان نیز یک آسیب است
وی با اشاره به اینکه الگوی ما رسولالله(ص) است، ادامه داد: در برخی از فرق و مذاهب، رهبرانی وجود دارند که بر اختلافات متکی هستند.
البیتی، کربلا را پایگاه مهمی برای طرح و بررسی مشکلات جامعه اسلامی دانست و گفت: بررسی این موضوعات حائز اهمیت است که نمود آنها را در برخی از موارد میتوان مشاهده کرد.
این متفکر آفریقای جنوبی عنوان کرد: وابستگی برخی از کشورهای مسلمان به دشمنان نیز یک آسیب است. کمتر کشوری در جهان اسلام است که از این موضوع مستقل باشد و آفریقای جنوبی نیز از آن مستثنا نیست.
لزوم تبیین اهداف امام حسین(ع)
شیخ ابوجهاد استاد دانشگاه از آمریکا دومین سخنران نشست همایش بینالمللی و علمی اربعین در سخنان خود بر ضرورت تبیین اهداف امام حسین تأکید کرد.
شیخ ابوجهاد گفت: علاوه بر اینکه علما و متفکران زمینهساز تقویت جریان اربعین امام حسین(ع) شدهاند، مردم عادی نیز حرکتهای رو به جلویی داشتهاند.
وی ابراز امیدواری کرد که برنامههای بعدی، این حرکت را به سمت استحکام بیشتری پیش ببرد.
استاد دانشگاه از آمریکا با بیان اینکه این تجمع میلیونی جهانی تحت بیرق امام حسین(ع) بسیار چشمگیر است، اظهار کرد: باور به امام حسین(ع) اعتقادی عاطفی نیست، بلکه نشات گرفته از ایمان و عقیده است و هنگامیکه ایشان قیام کرد این عقیده جاویدان شد.
ابوجهاد در ادامه با قرائت اشعاری در رثای اباعبدالله الحسین(ع) تصریح کرد: اربعینی که همه جهان در این ایام شاهد آن هستند، ثمره خود را بر روی زمین نشان خواهد داد. دوستداران امام حسین(ع) با تبیین اهداف قیام بهطور حتم راه او را ادامه خواهند داد.
وی گفت: اگر بخواهیم چنین نشستهایی موفق باشند، نباید روزمرگی بر اندیشه متفکران چیره شود.
همایش بینالمللی اربعین حسینی امروز، ۱۷ آبان و مصادف با ۱۸ صفر در محل کربلای معلی، هتل جواهر فعالیت خود را آغاز کرده است و فردا، ۱۸ آبانماه به کار خود پایان میدهد.
نظر شما