۱۸ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۱۵

نشنال اینترست بررسی کرد؛

دیدار پوتین و ترامپ در ویتنام / سوالاتی که باید پاسخ داده شود

دیدار پوتین و ترامپ در ویتنام / سوالاتی که باید پاسخ داده شود

مهمترین موضوع نشست ترامپ و پوتین بررسی وضعیت پیونگ یانگ و درخواست کمک ترامپ از پوتین جهت حل بحران کره شمالی خواهد بود.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: مجله آمریکایی نشنال اینترست اخیرا مقاله ای با قلم « نیکلاس گواسدف » در مورد نشست آتی روسای جمهور آمریکا و روسیه در ویتنام منتشر نموده است. نویسنده در این مقاله ادعا می کند توسعه روابط امریکا با روسیه به اعتماد طرفین به یکدیگر بستگی دارد. متن مقاله پیش روی شماست.

«دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» تصمیم گرفته اند در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا - پاسیفیک در ویتنام با یکدیگر ملاقات نموده و در مورد مسائل مهم بین المللی گفتگو کنند.  مهترین سوالی که برای پوتین ممکن است ایجاد شود این است که چه کسی مسئول دستگاه سیاست خارجی آمریکا است؟ ومهمترین سوالی که برای ترامپ ممکن است پیش آید این است که بازی روسیه چگونه است؟ پاسخ به این دو سوال مسیر روابط امریکا و روسیه را تعیین می کند.

در طی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا، «ولادیمیر پوتین» همواره از «دونالد ترامپ» جمهوریخواه حمایت می کرد. اکنون بعد از گذشت ده ماه از ریاست جمهوری ترامپ  باید از رقبای جمهوریخواه وی، هیلاری کلینتون و حکومت روسیه پرسید که آیا این حمایت باارزش بوده است یا خیر؟

واقعیت این است که در آمریکا ترامپ مقامات کلیدی مرتبط با مسائل روسیه را در سازمان امنیت ملی منصوب نموده این در حالی است که حتی ظواهر سیاست تنظیم مجدد در مورد روسیه وجود نداشته و تغییرات اساسی در سیاست خارجی آمریکا در مورد توسعه روابط با روسیه ایجاد نشده است. علی رغم بیانیه های شخصی ، به نظر می رسد ترامپ در مورد روسیه سکوت اختیار نموده به طوریکه  وزارت خزانه داری آمریکا بر اعمال تحریم علیه روسیه تاکید می کند. دولت ترامپ در مورد اوکراین و روسیه مواضع جدیدی اتخاذ نکرده و در واقع ادامه دهنده مسیر دولت اوباما است.

 در ماه فوریه  کارشناسان و سیاستمداران روسی به این نتیجه رسیدند که دولت ترامپ در ارتباط با روسیه مواضع جدیدی اتخاذ نخواهد کرد ، بنابراین صبر را توصیه نموده و دیگر بر ارتباط با آمریکا تاکید نکردند. آنها بر این فکر بودند که ترامپ به زمان نیاز دارد تا بتواند افراد مورد نظر خود را به سمت های کلیدی منصوب کند، کنترل روند سیاست خارجی آمریکا را در دست بگیرد و اصلاحات اساسی در سیاست آمریکا ایجاد کند. در حال حاضر اشخاصی که ترامپ منصوب نموده و سیاست های آنها منعکس کننده دیدگاه اصلی وی بوده ، در آینده نزدیک ترامپ تیم امنیت ملی آمریکا  را از نیروهای مخالف با اندیشه های خود پاکسازی نموده و دستور العمل های جدیدی  را صادر خواهد کرد. ترامپ باید به این سوال پوتین پاسخ دهد که چه کسی مسئول سیاست خارجی آمریکاست؟

در صورتی که ترامپ و دولت وی مسئول دستگاه سیاست خارجی آمریکا نباشند، دلیلی ندارد پوتین در هر نشستی به ترامپ و دولت او اعتماد کند.

بعد از گفتگو های طولانی میان روسای جمهور آمریکا و روسیه  در حاشیه نشست گروه ۲۰ در آلمان، ترامپ بارها اعلام کرد رئیس جمهور روسیه نیاز مبرم به  ایجاد روابط نزدیک میان دو کشور به منظور کاهش پیچیدگی روابط مسکو – واشنگتن و دست یابی به نتایج مثبت همکاری میان دو کشور  را به خوبی درک نموده است.

اما در مورد روسیه باید گفت که بعد از نشست هامبورگ، به دلیل عدم اعتماد پوتین به ترامپ، استراتژی روسیه در سراسر جهان مسائل و چالش هایی را برای سیاست آمریکا ایجاد نموده است، از جمله حمایت مالی از «نیکلاس مادورو» در اندونزی، حمایت حداقلی از تلاش های بین المللی که خواهان فشار بر «کیم جونگ اون» هستند، سفر به ایران و دیدار با «حسن روحانی» و دیدار با رئیس جمهور ترکیه.

 مهمترین موضوع  نشست ترامپ و پوتین در ویتنام، حل بحران کره شمالی و در خواست کمک ترامپ از پوتین جهت حل این بحران می باشد.  لازم به ذکر است هر زمان که متحدان و شرکای آمریکا با واشنگتن در مورد مسئله ای اختلاف نظر دارند، مسکو امادگی خود را جهت همکاری با واشنگتن اعلام می کند . این قضیه در مورد شرکای خاورمیانه ای آمریکا یعنی ترکیه، عربستان سعودی و مصر کاملا صدق می کند.

بنابراین پوتین باید به این سوال ترامپ پاسخ دهد که  آیا پوتین واقعا علاقمند به توسعه روابط با واشنگتن است و یا اینکه استراتژی روسیه در آینده قابل پیش بینی کاهش قدرت آمریکا در صحنه بین المللی است؟

باید گفت که مسکو نمی تواند در مورد اوکراین،  سوریه، کره شمالی و ایران هیچ امتیازی به واشنگتن دهد مگر اینکه دولت ترامپ در وهله اول حسن نیت خود را ثابت کند. روابط شخصی ترامپ با پوتین به تنهایی نمی تواند باعث توسعه روابط بین دو کشور شود. برای هر دو کشور اعتماد به دیگری بسیار سخت و ریسک پذیر بوده و تنها اثبات حسن نیت می تواند باعث همکاری آنها با یکدیگر و حل بحران کره شمالی شود.

کد خبر 4139349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha