۸ آذر ۱۳۸۵، ۱۴:۱۵

/ جهان اسلام و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر /

تصحیح چهره اسلام در کتب درسی اروپائیان نیازمند شیوه های نوین است

تصحیح چهره اسلام در کتب درسی اروپائیان نیازمند شیوه های نوین است

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه؛ در هفته ای که گذشت ضمن برگزاری همایش جوان و آینده، اعجاز علمی در قرآن و سنت و همایش تصحیح چهره و فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا بر ضرورت تبادل افکار جوانان در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی تأکید شد.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت کنندگان در هشتمین همایش " اعجاز علمی در قرآن و سنت" تأکید کردند که در این همایش اکتشافات علمی موثق با شیوه علمی دقیق ارائه شده که سختترین و پیچیده ترین مشکلاتی را که بشر از آنها در رنج است برطرف می کند.

اعجاز علمی قرآن پیچیده ترین مشکلات بشر را رفع می کند
دکتر عبدالله معتوق وزیر اوقاف و امور اسلامی کویت یکشنبه 5 آذر ماه در هشتمین همایش " اعجاز علمی در قرآن و سنت " با تأکید بر اینکه این همایش به علت موقعیت خاص خود از دیگر همایشها متمایز است، اظهار داشت: این همایش شیوه های علمی را مطرح می کند و با تبیین اصالت، عوامل معاصر، اجتماع بین علم و دین چهره تمدن شرق را نشان و آن را معرفی می کند.

وزیر اوقاف و امور اسلامی کویت با تأکید بر اینکه در این همایش 14 کشف علمی موثق با شیوه علمی دقیق ارائه شده است، تصریح کرد: این اکتشافات برای رفع سخت ترین و پیچیده ترین مشکلاتی که بشر از آن رنج می برد و کیان و وجودش را تهدید می کند ارائه شده که از آنها می توان به بیماریهای صعب العلاج و بی درمان اشاره کرد.

هشتمین همایش سه روزه " اعجاز علمی در قرآن و سنت" که از 5 آذرماه در کویت آغاز شده با هدف استفاده از علوم اعجاز علمی قرآن درباره مسائلی چون معرفی اسلام و دعوت به دین اسلام در زمینه گفتگو میان مسلمانان و غیر مسلمانان برگزار شد.

تبادل افکار جوانان کشورهای اسلامی و غیر اسلامی ضروری است

شرکت کنندگان در همایش سه روزه "جوانان و آینده" که در مصر آغاز شد به اجرای ارزشهای اصیل اسلام از سوی جوانان اشاره کرده و یادآور شدند: این همایش فرصتی برای معرفی و تبادل افکار میان جوانان کشورهای جهان اسلام و غرب خواهد بود تا در پی آن دوری از افراط و تفریط، اشاعه تسامح میان ملتها، بیداری روح همکاری و همبستگی فراهم شود.

دکتر محمود حمدی زقزوق در همایش " جوانان و آینده" که در قاهره برگزار شد، تصریح کرد: کشورهای در حال توسعه باید به تربیت سازنده و مثبت جوانان اقدام کنند تا بتوانند آینده کشور خود را بسازند، زیرا جوانان ثروتهای جهان اسلام به شمار می روند .

وی با بیان اینکه اسلام بر آماده سازی جوانان برای مسئولیت پذیری با آموزشهای عملی تأکید بسیاری می کند، یاد آور شد: اگر نیروی جوانی به بهترین نحو و با شیوه تربیت اسلامی رشد و نمو یابد، می تواند معجزاتی به بار آورد؛ چرا که جهان امروز جریانات متناقضی مواجه است که از یکی از آنها جریان جهانی شدن می باشد که با همه نیرو و توان از طریق شبکه ها و مؤسسه های بین المللی در حال حرکت و جهش است و جوانان از طریق رسانه های گروهی و انقلاب تکنولوژی با آن مواجه می شوند.

رئیس مجمع جهانی جوانن مسلمان صالح بن عبدالعزیز آل شیخ در این همایش اظهار داشت: هدف از برگزاری همایش" جوانان و آینده" ارائه شیوه ها و طرحهایی است تا پیشرفت جوانان و آماده سازی برای آینده آنها در سایه مبارزه با حملات و تعرضاتی که به اسلام می شود، فراهم آید تا در پی آن آفتهای ارعاب نیز معرفی گردد.

قوانین زندگی با انسجام فرهنگی ارتقاء می یابند

شرکت کنندگان در همایش "اسلام در آفریقا" که 5 و 6 آذر به مناسبت چهاردهمین قرن ورود اسلام به آفریقا در سودان برگزار شد، اعلام کردند: در همه کشورها تعدد و تنوع فرهنگی بسیار است، بنابراین قوانین و اصول زندگی در سایه انسجام تنوعات عرقی و فرهنگی قابل اجرا است و از این طریق می توان شبهات باطل منسوب به اسلام را از بین برده و چهره حقیقی این دین را معرفی کرد.

رئیس جمهور سودان با اشاره به اینکه مؤسسه قرآن آفریقا بزرگترین مرکز چاپ و نشر قرآن در آفریقا است، تأکید کرد: در این مرکز معانی قرآن به زبانهای مختلف اروپایی ترجمه و سپس در آفریقا منتشر می شود، این مرکز برای انتشار کتابهای مختلف دینی و اسلامی آمادگی خود را اعلام کرده تا با این شیوه از شریعت و علوم اسلامی حمایت کند.

در همایش " اسلام در آفریقا" پروفسور حسن مکی مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات اسلامی آفریقا در دانشگاه بین المللی آفریقا با بیان اینکه برای اولین بار در تاریخ چنین همایشی به این بزرگی به مناسبت اسلام در آفریقا برگزار شده است، افزود: در این همایش بیش از 40 کشور مشارکت کرده اند که مسئله اسلام در آفریقا را با رویکردهای علمی آن بررسی می کنند، یعنی از بدو ورود اسلام به آفریقا که صحابه به این قاره هجرت کردند. این همایش ضمن تأکید بر چهاردهمین قرن ورود اسلام به این قاره، به بررسی تجارب، اطلاعات و روند تاریخی و علمی متراکم در این قاره می پردازد.

همایش "اسلام در آفریقا" به مناسبت چهاردهمین قرن ورود اسلام به آفریقا، به منظور بررسی تحولات آفریقا پس از ورود اسلام به این قاره طی دو روز 5 و 6 آذرماه در سودان برگزار شد.

فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا بررسی می شود

دومین گردهمایی کارشناسان مسلمان و غیر مسلمان با موضوع " تصحیح چهره فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا " به منظور رفع شبهات موجود درباره مسلمانان و تغییر چهره نادرست اسلام در کتابهای درسی اروپا از امروز 4 آذر ماه در مصر برگزار شد.

هدف از برگزاری این گردهمایی تحقق اهدافی چون بیداری و افزایش اطلاعات درباره فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا  بود. از سوی دیگر تشکیل کمیته دائمی، بررسی بودجه، چگونگی سرمایه گذاری و تأمین مالی برای فعالیتهای این کارشناسان در سالهای آینده از دیگر برنامه ها و اهداف این گردهمایی  بود. 


شرکت کنندگان در این گردهمایی عناصر تشکیل دهنده تمدنها را بررسی و به تنوع فرهنگها اشاره کردند. ضمن این گردهمایی سعی شد دوره های آموزشی برای محققان دو منطقه اسلام و اروپا به منظور ارائه فعالیتها برگزار شود.

کارگاههای عملی هم در برخی از کشورهای اروپایی طی دو سال آینده برای بررسی تحقیقات مرتبط با چهره فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا با مسئولان آموزش در این کشورها برگزار شد. از سوی دیگر به ارائه طرحهای اطلاع رسانی در رسانه ها، ارزیابی دستگاهها و آماده سازی برای همایشهای آینده گفتگوی اسلام و اروپا نیز توجه شد.

اولین دوره از این همایش دسامبر گذشته در مقر اتحادیه عرب در مصر برگزار شد. نشست مقدماتی برای برگزاری این همایش 28 شهریور ماه با حضور نمایندگان مسلمان و اروپایی به منظور آماده شدن برای گردهمایی فوق برگزار شد.

تصحیح چهره اسلام در کتب درسی اروپائیان نیازمند شیوه های نوین است

شرکت کنندگان در همایش "تصحیح چهره و فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا " در مصر با بیان اینکه باید کتابهای درسی در مدارس کشورهای اروپایی تصحیح شوند، گفتند: به منظور معرفی اسلام و ارائه فرهنگ صحیح اسلام و مسلمانان باید شیوه های جدید را جایگزین شیوه های گذشته و قدیمی کرد.

در همایش " تصحیح چهره فرهنگ اسلام در کتابهای درسی اروپا " که در مقر اتحادیه عرب در قاهره برگزار شد، نانسی باکر دبیر کل امور اجتماعی اتحادیه عرب در مراسم افتتاحیه آن گفت: به منظور بازگشت به چهره اصلی اسلام و فرهنگ آن در کتابهای درسی مدارس اروپایی به ویژه در تاریخ و جغرافیا باید اقدامات و تدابیر جدی و عملی اتخاذ کرد.

وی با اشار به اینکه هدف استفاده از تحقیقات کارشناسان در این زمینه رها شدن و حذف شیوه آموزشی گذشته است، افزود: معرفی اسلام نیازمند ارائه شیوه های نوین است تا دستاوردهای تمدنها فهمیده و تنوع فرهنگی زمینه ساز گفتگوی فرهنگی شود. از این رو با ارائه شیوه های نوین در کتابهای درسی، برگزاری دوره های آموزشی مدرسان و ارائه فعالیتهای فرهنگی در اروپا و جهان اسلام می توان به معرفی اسلام و چهره صحیح مسلمانان اقدام کرد.

نیازمند فعالیتهای هدفمندی برای استخراج احکام قضاوت هستیم

شرکت کنندگان در نشست سه روزه "قضاوت از منظر اسلام" که در عربستان برگزار شد، ضمن تأکید بر تأسیس مرکزی برای ساماندهی به امور قضاوت و داوری، اظهار داشتند: با توجه به اینکه اسلام منافع بشر را در هر دوره ای در نظر گرفته است، باید فعالیتهای هدفمندی برای استخراج قضاوت انجام داد تا از ثمره های گرانمایه آن بهره مند شویم.

شیخ خالد صالح مدیر مرکز قانون عربستان در نشست " قضاوت از منظر اسلام" با بیان اینکه همه کشورهای اسلامی باید از داوری و قضاوت اسلامی استفاده کنند، گفت: سازمانهای بین المللی، مؤسسات دینی و مراکز اسلامی باید به این تکیه کنند و بتوانند از احکامی که در شریعت اسلام درباره تحکیم روابط در راستای داوری و قضاوت مناسب آمده، بهره مند شوند.

در این نشست وزیر دادگستری عربستان دکتر عبدالله آل شیخ با بیان اینکه دیدارها و ارتباطات باید در سایه توجه به توسعه این مسئله باشد، اظهار داشت: اسلام دینی است که با همه سازمانهای جهانی تفاوت دارد، این دین مصلحت و منفعت بشر را برای هر زمان و مکانی در نظر گرفته است. ما به عنوان مسلمان باید گنیجینه های موجود در شریعت اسلام را استخراج کرده و از آنچه که مسلمانان از آن نفع می برند، استفاده کنیم.

در دومین نشست بین المللی قضاوت از منظر اسلام که از از 30 آبان تا 2 آذر در عربستان برگزار شد، 150 نفر شرکت و 30 نفر کارشنان و متخصص موضوعاتی چون جایگاه قضاوت و داوری در رفع منازعات، داوری در منازعات تجاری و یا مالی از منظر اسلام، اهمیت قضاوت از دیدگاه اسلام، تحکیم و توسعه آن، ضرورت فعال سازی قضاوت از منظر اسلام و بررسی عوامل مؤثر در بهره گیری از قضاوت اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.

مشکلات اقلیت مسلمان باید با تدبیر و عاقلانه برطرف شود

رئیس گروههای اسلامی هند با بیان اینکه اقلیت مسلمانی که در کشورهای غیر اسلامی زندگی می کنند مشکلات بسیاری دارند گفت: مسلمانان ضمن حفظ هویت و احترام به دیگران باید با تدبیر، تعقل و نگاه به آینده مشکلات خود را برطرف کنند و این کار جز با جدیت انجام نمی گیرد.
 

دکتر عبدالحق انصاری رئیس گروههای اسلامی هند گفت : اقلیت مسلمان نیازمند توجه و اهتمام کشورهای غیر اسلامی هستند تا بی آن که تبعیضی صورت گیرد به ادای آموزه های دینی خود بپردازند. اقلیت مسلمان در کشورهای غیر اسلامی باید از آزادی عبادت و ادای شعائر دینی برخوردار باشند و دولتهای آنها نیز باید برای حمایت از حقوق آنها از هیچ کوششی فروگذاری نکنند.

رئیس گروههای اسلامی هند با بیان اینکه حفظ حقوق بشر و همزیستی با غیر مسلمانان برای حمایت از ارزشهای اسلام ضروری است، تصریح کرد : همانگونه که غیر مسلمانان در کشورهای اسلامی در چارچوب احترام به دیگران و با حفظ حقوق بشر در کنار مسلمانان مسالمت آمیز زندگی می کنند، مسلمانان نیز با رعایت اصول خاص دینی خود می توانند در کنار غیر مسلمانان تشریک مساعی کنند.

دکتر عبدالحق انصاری با اشاره به اینکه وجود مشکلات مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی بر کسی پوشیده نیست، یاد آور شد : مسلمانان باید به منظور دوری از خشونت به آموزه های اسلام رجوع کنند و با تبیین آئین و اصول این دین راههای گفتگو با غیر مسلمانان را به صورت منطقی و عقلانی باز کنند. 

تنوع فرهنگها در یک کشور نشانگر وجود ثروتهای فکری و فرهنگی است

مفتی سوریه در دیدار با سفیر کانادا در دمشق با بیان اینکه در کشورهای اسلامی تنوع و تعدد ادیان و فرهنگها زیاد است و آنها مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی می کنند، گفت: نه تنها وجود تنوع و تعدد نامطلوب نیست بلکه نشانگر وجود ثروتهای فکری و فرهنگی در آن کشور به شمار می رود و توسعه و پیشرفت آنها را به دنبال دارد.

دکتر احمد بدرالدین حسون مفتی سوریه در دیدار با مارک بیلی سفیر کانادا در دمشق به اهمیت فعالیتهای مشترک به منظور اشاعه فرهنگ صلح، تسامح و اخوت انسانی اشاره کرد و گفت: باید تلاش کرد تا ریشه های تفرقه و افراط و درگیری میان ملتها از بین برود و صلح جهانی ایجاد و برقرار شود.

مارک بیلی به اهمیت تربیت صحیح انسانی تأکید کرد و اظهار داشت: تربیت صحیح تربیتی است که ضمن در پی داشتن ترقی بشر،  توسعه اهداف ملی را در بر داشته باشد و این ترقی در چارچوب قوانین و اصول خاصی باشد تا آرامش و امنیت در زندگی افراد بشر ایجاد و مانع از افزایش درگیریها شود. 

دکتر بدر الدین حسون با بیان اینکه در کشورهای اسلامی تنوع و تعدد بسیاری از فرهنگها، ادیان و تمدنها به چشم می خورد، تصریح کرد: تنوع و تعدد موجود در میان یک ملت نشانگر وجود ثروتهای فکری، فرهنگی و اجتماعی است و آنها می توانند با همکاری با دولتها زمینه های لازم برای رشد و ترقی آنها را فراهم آورند؛ با این حال شاهد هستیم که تعدد ادیان و فرهنگها و تمدنها در کشورهای بین المللی ضمن ایجاد همزیستی، برادری و تسامح منجر به توسعه و پیشرفتهای کشورها شده است.

همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان و مسیحیان نمونه ای از ارتباط محکم آنان است

مفتی سوریه در دیدار با رؤسای کلیساهای خاورمیانه در آمریکا گفت: در کشورهای اسلامی مسلمانان در کنار مسیحیان با احترام به یکدیگر و تشریک مساعی و همزیستی مسالمت آمیز زندگی می کنند که این امر بیانگر ارتباط بسیار قوی و مستحکم آنها با یکدیگر است .

در این نشست دکتر احمد بدر الدین حسون مفتی سوریه گفت: به منظور بیداری و آگاهی کلیساهای آمریکا از مسائل خاورمیانه و مسائل مرتبط با شیوه زندگی پیروان ادیان الهی با یکدیگر باید تدابیری جدی اتخاذ و اقداماتی اساسی در نظر گرفت. این امر نیازمند برگزاری طرحهای توسعه سازی روابط و ارتباطات کشورهای اسلامی با کشورهای غیر اسلامی خواهد بود.

دکتر نهاد طعمه دبیر کل شورای کلیساهای خاورمیانه با بیان اینکه باید زمینه های لازم برای آگاهی رسانی به  علمای خاورمیانه برگزار شود، گفت: این نشست در پاییز سال 2007 برگزار و شخصیتهای برجسته دین و حکمای شرق در آن شرکت می کنند.

گسترش فعالیتهای خیرخواهانه انسانی ضروری است

رئیس شورای امور خیریه قطر در دیدار با رؤسای اداره امور اسلامی دبی به ضرورت گسترش فعالیتهای خیرخواهانه اشاره کرد و گفت: فهم صحیح از نقش فعالیتهای خیرخواهانه نیازمند سیاست کلی دولت، صداقت و گرایش گروههای خیریه مختلف است تا زمینه های ارتقاء اعمال خیرخواهانه فراهم و به اشاعه فضایل انسان دوستانه منجر شود.

هیئتی از شورای امور خیریه قطر به منظور فعال سازی ارتباط میان مؤسسات امور خیریه اسلامی و کمک رسانی به مسلمانان با رؤسای اداره امور اسلامی دبی دیدار کردند.

سامی عبدالله قرقاش معاون مدیر کل اداره امور اسلامی دبی گفت: تبادل نظر و اخبار و اطلاعات امکان همکاری و تکامل یکدیگر را به وجود آورده و زمینه های تدبیر در امور دینی را فراهم می کند، از این رو سازمانهای اسلامی و شوراهای بشری با همکاری با یکدیگر می توانند وسایل لازم برای ارتقاء سطح معنوی و مالی مردم را به وجود آورند.

ثمن احمد مریخی که در این دیدار ریاست هیئت قطری را به عهده داشت، گفت: نقش اداره های امور اسلامی بسیار مؤثر است و آنها به عنوان بانیان امور خیر در کشورهای اسلامی، دستگیری از مسلمانان در همه نقاط جهان را بر عهده دارند . درک صحیح نقش فعالیتهای خیرخواهانه، نیازمند سیاست کلی دولت و صداقت، امانت و گرایش گروههای خیر مختلف است تا زمینه های ارتقاء این عمل خیرخواهانه فراهم شده و به اشاعه فضیلت انسان دوستانه منجر شود.

علی منصوری مدیر فعالیتهای خیریه اداره امور اسلامی دبی نیز در این دیدار گفت: انجام فعالیتهای خیریه به تنهایی از سوی یک مؤسسه امکان پذیر نیست بلکه باید شوراهای مختلف جمع شده و زمینه های لازم برای این عمل انسانی را فراهم آورند.

انجمن تقریب سنیان و شیعیان سوریه تشکیل شد

برخی از رهبران و علمای دینی شیعه و سنی سوریه به منظور جلوگیری از درگیری میان مسلمانان، تحکیم وحدت و انسجام آنها انجمن تقریب سنیان و شیعیان سوریه را تشکیل دادند .

دکتر بسام الصباغ یکی از مؤسسان انجمن تقریب سنیان و شیعیان سوریه در این مورد گفت: به منظور برقراری انس و الفت میان مذاهب فقهی اسلامی تأسیس چنین مرکزی ضروری به نظر می رسد، زیرا ما از آنچه در کشورهای دیگر به وقوع پیوسته و اختلافاتی که میان شیعیان و سنیان ایجاد شده است سخت نگرانیم و نمی خواهیم اتفاقی که بر آنها آمد بر ما نیز بیاید.

الصباغ با بیان اینکه هدف ما در درجه اول تقریب میان سنی و شیعه با توجه به مسائل فقهی و رسیدن به اصل اسلام است، تصریح کرد: راه حل این مسئله نیز توضیح و تبیین اختلافات تاریخی میان مذاهب اسلامی است تا با ارائه دلایل و استدلالهایی اختلافات از میان برود. اختلاف میان گروههای اسلامی از تعصبی ناشی می شود که در طول تاریخ بوده و اینک نیز ادامه دارد، از این رو باید با آن مبارزه کرد و در انجمن جدید سعی می کنیم تا مراجع فقهی طرفین ( سنی و شیعه) گردهم آمده و با معرفی اصول مذهب خود زمینه های لازم برای تقریب میان سنی و شیعه را فراهم آورند.

این انجمن از 11 عالم دینی از دو گروه سنی و شیعه تشکیل شده که نتیجه همکاری میان شورای نیکوکاران شیعه و مجمع سنی شیخ احمد کفتارو است که طی سالهای گذشته نیز همایشها و نشستهایی را به منظور وحدت اسلام با همکاری مجمع بین المللی تقریب مذاهب اسلامی در ایران برگزار کرده اند.

مرکز تقریب مذاهب اسلامی مصر بازگشایی شد

در پی توقف چندین ساله فعالیتهای مرکز تقریب مذاهب اسلامی مصر،این مرکز به معاونت شیخ عبدالله قمی فعالیت مجدد خود را از سر گرفت.

مرکز تقریب مذاهب اسلامی مصر که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران فعالیتهای خود را متوقف کرده بود، اینک به منظور پایان دادن به جدالهای سنیان و شیعیان مصر و با هدف تقریب میان آنها مجددا افتتاح شد.

ریاست بخش سنیان این مرکز به عهده شیخ محمود عاشور معاون سابق الازهر و دبیر کل بخش شیعیان آن به عهده شیخ عبدالله قمی عالم ایرانی است که برخی از اندیشمندان کشورهای اسلامی نیز عضو آن هستند.

شیخ عبدالله قمی در گفتگو با روزنامه شرق الاوسط گفت : مرکز تقریب با همکاری الازهر برنامه هایی دارد تا مسلمانان به سبب اختلاف در آراء مذهبی که دارند، اندیشه های فقهی آنها را تبیین کنند. از این رو این مرکز به اشاعه مبادی اسلام و آموزه های این دین حنیف اقدام می کند و از ایجاد درگیری میان ملتها و گروههای مختلف مسلمان جلوگیری به عمل می آورد.

همایش "گفتگوی مذاهب" در قطر برگزار می شود

همایش بین المللی "گفتگوی مذاهب" به منظور تقریب دیدگاههای علمای دینی 20 تا 22 ژانویه ( 30 دی تا 2 بهمن) با حضور آیت الله محمد علی تسخیری در دوحه قطر برگزار می شود.

همایش بین المللی "گفتگوی مذاهب" که از 20 تا 22 ژانویه ( 30 دی تا 2 بهمن ) به منظور تبیین مسائل اعتقادی و مذهبی مختلف برای برقراری ارتباط مستقیم گفتگو میان مذاهب مختلف اسلامی و ارائه دستاوردهای آن در جوامع اسلامی در دوحه پایتخت قطر برگزار می شود، هدف از برگزاری آن وحدت کلمه و تقریب دیدگاههای مختلف اسلامی اعلام شده است تا اختلاف میان مذاهب مختلف برطرف شود.

اشاعه همبستگی و انسجام فکری میان اندیشمندان و علمای مسلمان به منظور تحقق تقریب میان آرای علمی و تمرکز بر جنبه های مثبت مذاهب اسلامی و رها کردن مسائل منفی از دیگر اهداف این همایش به شمار می رود.

 تسهیلاتی برای زائران حضرت زینب (س) فراهم می شود

در پی ایجاد بازار خرید و فروش در پیاده روهای منتهی به حرم حضرت زینب(س)، ادغام آنها با زائران و ازدحام شدید جمعیت در این مکان، دولت سوریه در نظر دارد به منظور بهبود شرایط برای زیارت زائران تسهیلاتی فراهم و دکه هایی را برای فروشندگان این محدوده تعبیه کند .

دولت سوریه اعلام کرده است: منطقه زیارتی زینبیه در نزدیکی شهر دمشق به علت استقبال زیاد زائران و اهتمام به این حرم مقدس از مهمترین مناطق سوریه به شمار می رود که به علت محوریت گردشگری دینی و انس و الفت مسلمانان به زیارت این مکان مقدس شمار زیادی از دوستداران را به خود جذب کرده است. 

این در حالی است که بیشتر ساکنان سوریه از برخی پیاده روها به منظور فروش کالاها و اجناس خود استفاده می کنند و بخش وسیعی از راه را به منظور دستیابی به اهداف تجاری خود اشغال می کنند. از این رو شورای استانی سوریه در دمشق خواستار برچیدن این دستفروشان از نزدیکی حرم حضرت زینب(س) شده است .

ستاد امنیتی در پل جمرات تشکیل می شود

به دلیل ازدحام در مناسک حج به ویژه در رمی جمرات و افزایش زائران در این مکان عربستان درصدد است با برچیدن دستفروشان از اماکن مقدس زمینه های لازم برای حمایت از زائران و کاهش ازدحام در پل جمرات را ایجاد کند .

وزارت حج عربستان اعلام کرده که 704 چادر به همراه تشکیل ستادی امنیتی برای ممانعت از ورود کالا از سوی زائران در خلال رمی جمرات در نظر گرفته تا مانع نقل و انتقال کالا در پل جمرات شوند. به منظور تشخیص مأموران و راهنمایان از زائران، این گروه لباسهای متحدالشکلی دارا هستند تا آنها در زمان رمی جمرات شناسایی شوند.

دستگاههای متخصص در زمان حج توجه بسیاری دارند تا مشکل حجاج در مکه و اماکن مقدس برطرف و از ازدحام موجود بکاهند. زیرا برخی از زائران در پیاده روها و راههای منتهی به اماکن مقدس اجناس و کالاهای خود را برای فروش در زمین گسترانده و مانع می شوند تا راهنمایان و مأموران بتوانند به زائران کمک و خدمت رسانی کنند.

کد خبر 413943

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha