به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات سوره مهر برای سومین نوبت داستان بلند «پسری که کلاغ شد» اثر محمد کاظم مزینانی را منتشر کرد.
ماجرای این کتاب از کلاغ شدن پسری آغاز میشود که آرزوی پرواز داشته است. حرکت او در قصه، حرکتی است رو به بالا، به دنیای خوابها و خیالها؛ حرکتی که آغازگر حرکتهای دیگر میشود. پدر خشک و عبوسش که اهل نظم و قانون بوده و هیچ وقت خواب نمیدیده، حالا کمکم خواب میبیند و زندگیاش در رقصی شکوهمند با شعرهای همسرش طاووس، به رنگی در میآید، اما طاووس از همان ابتدا مثل مادرش «ننه جون» اهل خیال است و شعر و کودکی و برای او باور این قصه سخت نیست که پسرش به کلاغی تبدیل شده است.
داستان مزینانی مملو از شاعرانگیهای ناب و افسانهای است. قصه بازگشت به کودکی است. او در داستانش همه خوابها را واقعیت میبخشد و در روایتی خیالگونه و فانتزی، به زندگی کلاغهایی میپردازد که از دید آدمها موجوداتی زشت و بیفایدهاند، اما هر کدام منفعتی برای زندگی آدمها دارند.
توصیف نویسنده از آمیختگی حواس انسانی و حیوانی و ارتباط با کلاغهای دیگر برای پسری که کلاغ شده، از جذابیتهای قصه به شمار میرود.
محمدکاظم مزینانی متولد سال ۱۳۴۲ در شهر دامغان و فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی است. از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۴ در روزنامههای کیهان و همشهری فعال بوده که این فعالیتها تا به امروز هم به صورت پراکنده در نشریات ادبی تداوم داشته است. در بخش تالیف کتاب هم اغلب آثار وی در حوزه شعر کودک و نوجوان است که تعداد آن ها به بیش از ۲۰ عنوان میرسد.
در حوزه ادبیات داستانی این نویسنده کتابهای متعددی را برای گروه سنی کودک و نوجوان به چاپ سپرده که از میان آن ها میتوان به «ماه در گهواره»، «پسری که تنها بود»، «رازهای زندگی یک کلاغ» و «پاییز در قطار» اشاره کرد. در بخش داستان بزرگسال، رمان «شاه بیشین» اولین تجربه این نویسنده در این حوزه محسوب میشود که پیش از انتشار در نخستین جشنواره داستان انقلاب برگزیده شد و پس از بازنویسی نهایی در سال ۱۳۸۹ چاپ اول آن توسط انتشارات سوره مهر به انتشار رسید که در ادامه بارها تجدید چاپ شد.همچنین «آه باشین» دومین اثر از سه گانه مزینانی در بخش رمان بزرگسال محسوب میشود. رمان «آه با شین» مزینانی نیز برنده بهترین رمان هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد شده بود.
نظر شما