۹ آذر ۱۳۸۵، ۱۰:۲۷

در همایش معاونان عمرانی استانداری های کشور عنوان شد:

97 درصد مساحت کشور در معرض خطرات نسبی زلزله / وقوع سالیانه 250 تا 300 زلزله با قدرت 3 تا 6 ریشتر در کشور

معاون عمرانی و هماهنگی وزارت کشور گفت: حدود 97 درصد مساحت کل کشور در معرض خطرات نسبی زلزله قرار دارد طوریکه از سال 1281 تاکنون وقوع بیش از 30 هزار زلزله در کشور به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر ؛ سید مهدی هاشمی ، عصر دیروز در مراسم معارفه مدیرکل جدید ستاد حوادث غیر مترقبه در چهارمین همایش معاونین امور عمرانی استانداری های سراسر کشور ، با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای پیشگیری و مقابله با حوادث غیر مترقبه در کشور ، افزود: سالانه بین 250 تا 300 زمین لرزه با قدرت تخریب 3 تا 6 درجه در مقیاس ریشتر در ایران به ثبت می رسد به گونه ای که طی 103 سال گذشته، 16 حادثه با قدرت تخریب بسیار بالا مانند زلزله بم در کشور اتفاق می افتد.

وی گفت: علاوه بر این تعداد حوادث بسیاری زیادی از قبیل رانش زمین، سیل، صاعقه و آتش سوزی در کشور به وقوع می پیوندد.

به گفته هاشمی ، ستاد مقابله با حوادث و سوانح غیر مترقبه کشور یکی از مهم ترین وظایفی است که طی سالیان گذشته بر عهده وزارت کشور بوده و خوشبختانه این ستاد توانسته در طول چند سال اخیر وضعیت کشور را در این بخش ارتقاء بخشیده و پیگیری و به نتیجه رساندن اقداماتی که باید در زمینه پیشگیری، مقابله و بازسازی مناطق آسیب دیده ناشی از این حوادث را با روند صعودی وقوع حوادث در کشور متناسب سازد.

معاون وزیر کشور با اشاره به وقوع زلزله لرستان در سال جاری بعنوان آخرین زلزله مخرب در کشور، اظهار داشت: هم اکنون حدود 40 هزار واحد مسکونی که طی این حادثه دچار آسیب جدی شدند، در حال بازسازی بوده، طوریکه بیش از 20 هزار واحد از این منازل، در مراحل تکمیلی بوده و به زودی به مالکان آن تحویل داده می شود.

هاشمی یادآور شد: طی یک سال گذشته اقدامات قابل ملاحظه ای نیز در شهرستان بم و زرند صورت گرفته و ما توانسته ایم طی یک برنامه زمان بندی شده مناسب ، به نتایج قابل قبولی در بخش بازسازی و رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان در این مناطق دست یابیم.

وی ادامه داد: بحث تقویت علمی، فنی و تجهیزاتی به همراه مدیریت صحیح مقابله با سوانح در کشور بعنوان جزئی از سیاست های کلان وزارت کشور، هم اکنون در دستور کار ما قرار داشته و در حال پیگیری است.

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور عنوان کرد: موضوع مقاوم سازی و اعمال سیاست های تشویقی و فرهنگ سازی برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی و تجاری را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد. ضمن اینکه ایمن سازی محیط های شهری و روستایی ، آمایش سرزمین و جانمایی آن نیز در طرح های جامع شهری و روستایی ما به صورت جدی دنبال می شود.

وی ادامه داد: احیاء بافت های فرسوده در جهت مقاوم سازی اماکن مسکونی به عنوان مهم ترین عامل کاهنده در میزان آسیب های جانی ناشی از حوادث از جمله مواردی است که در دستور کار وزارت کشور قرار دارد.

هاشمی همچنین به توسعه و تجهیز پایگاه های لرزه نگاری در کشور اشاره کرد و افزود: علاوه بر این پیگیری مباحث خودامدادی در حوادث و توسعه طرح های آموزشی نیز در وزارت کشور بیش از پیش دنبال می شود.

به گفته وی ، بهینه سازی صنعت بیمه یکی از کارهای بسیار ارزشمندی است که در وقوع حوادث غیر مترقبه باید از سوی دولت دنبال شود، تا حمایت آسیب دیدگان پس از وقوع این گونه حوادث به طور کامل انجام شود.

معاون وزیر کشور در پایان اظهار امیدواری کرد: با تخصیص امکانات بیشتر اولویت های وزارت کشور در این بخش محقق شود تا توان این ستاد در کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از حوادث غیر مترقبه در کشور افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کند.

کد خبر 414298

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha