به گزارش خبرنگارمهر، آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی در مراسم گرامیداشت روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری تشکیل شد، گفت: مایه تاسف است در استانی که داری ظرفیت های فراوانی در بخش های مختلف است مردم با مشکل اقتصاد واشتغال مواجه باشند.
وی با بیان اینکه دین مبین اسلام بر مولد بودن وارائه خدمت به دیگران تاکید کرده است، عنوان کرد: اگر فرامین و دستورات دینی به طور کامل رعایت شود بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کشور ما پیشرفت های فراوانی کرده و قادر به ارائه خدماتی به دیگر کشورها است، بیان کرد: نه تنها در چند بخش باید در تمامی بخش ها و حوزه ها به پیشرفت های لازم دست پیدا کنیم و این مهم مستلزم بهره مندی از توان نیروی انسانی است.
نماینده ولی فقیه در کردستان بر توجه جدی به صادرات و ارزآوری تاکید کرد و ادامه داد: بازارچه های موقت مرزی معضلی در کشورما شده که باید تدبیری برای ساماندهی آن اندیشیده شود.
آیت الله حسینی شاهرودی اضافه کرد: کولبری باید جمع شود و کولبران هم عزتمندانه وارد عرصه تجارت و تولید شوند وتولیدات آنها به دیگر نقاط دنیا صادر شود واینگونه معضل بازارچه های مرزی هم برطرف خواهد شد.
وی اظهارداشت: تراز تجاری منفی شایسته کشور و استان ما نیست و باید تلاش شود این تراز همواره مثبت باشد.
نبود نقدینگی مشکل اساسی صادرکنندگان کردستان
رییس اتحادیه صادرکنندگان استان کردستان هم در این مراسم با اشاره به اینکه اقتصاد زیربنای جامعه است، گفت: هر کشوری که اقتصاد آن صادرات نداشته باشد روبه فنا است.
آزاد محمودیان با اشاره به اینکه حل تمامی مشکلات صادرکنندگان از توان دولت خارج است، عنوان کرد: انتظار داریم دولتمردان لااقل مهمترین مشکلات ما را برطرف کنند.
وی مشکل اساسی صادرکنندگان را نبود نقدینگی خواند و بیان کرد: سیستم بانکی ما نسبت به پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان بیگانه است واین درحالی است که در کشور همسایه ما یک تا ۱۰ میلیون دلار وام با بهره چهار درصد به صادرکنندگان خود پرداخت می کنند در چنین شرایطی ما توان رقابت با آنها را نداریم.
وی عنوان کرد: متاسفانه نرخ تسهیلات در کشورما بسیار بالا است و هیچ گاه صادرکننده و تولید کننده ما با وام هایی با نرخ بهره ۲۰ درصد توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارد.
رییس اتحادیه صادرکنندگان استان کردستان خواستار رفع مشکل انبارهای پارسیان مرز باشماق مریوان شد و اظهارداشت: سال هاست وعده حل مشکل این انبارها داده می شود و تاکنون کاری انجام نشده است.
محمودیان عنوان کرد: تنها صادرات برای رونق تجاری کافی نیست و واردات هم اساس تجارت است و باید به آن توجه شود.
وی اضافه کرد: چهار سال پیش استاندار اسبق کردستان قول بازگشایی مرز سیف سقز را دادند که محقق نشد و تاکنون به طور واضح مشکل این مرز عنوان نشده است.
وی با اشاره به اینکه بسته شدن مرزها بیشترین ضرر را به صادرکنندگان وارد می کند، بیان کرد:اگر قرار است مرزی بسته شود قبل از آن به ما اطلاع دهند نه اینکه ۷۵۰ خودروی حامل کالا در مرز وجود داشته باشد و آنگاه چند ساعت قبل از بسته شدن مرزها به ما این اقدام را اعلام کنند.
نظر شما