۱۱ آذر ۱۳۸۵، ۹:۴۳

آنتی بیوتیک ها در اغلب برونشیت ها تاثیری ندارند

آنتی بیوتیک ها در اغلب برونشیت ها تاثیری ندارند

در فصل پاییز و زمستان که سرماخوردگی و برونشیت افزایش می یابد میزان تقاضای مردم برای آنتی بیوتیک ها نیز زیاد می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر ، بسیاری از افراد به محض اینکه صدای نفس هایشان با خس خس همراه می شود به نزد پزشک رفته و تقاضای تجویز آنتی بیوتیک می کنند . در صورتی که این دارو مناسب این حالت که برونشیت نام دارد ، نیست.

یکی از دلایل اصلی هم این است که که برونشیت یا همان التهاب ، بخش کوچکی از مجاری ریه به سبب وجود ویروس ایجاد می شود و آنتی بیوتیک ها تاثیری در از بین بردن ویروس ندارد.

شاید استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها به دلیل تصور قدیمی و اشتباهی است که آنتی بیوتیک ها ، داروهای قوی و خوبی است که در هر موردی که مشابه سرما خوردگی و آنفلوآنزا باشد می توان از آنها استفاده کرد.

اما مسئله اینجاست که در 80 در صد موارد با توجه به دوره 5 تا 10 روزه مصرف آنتی بیوتیک ها مقدار مصرف این دارو زیاد بوده و تاثیری جز تضعیف بدن نخواهد داشت.

در صورتی که چنانچه آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک و یا بیش از مقدار تجویز شده مصرف گردد می تواند منجر به بروز عوارضی از جمله ایجاد دانه های قرمز پوستی و بیش فعالی شده و در ضمن باکتری ها نیز پس از مدتی نسبت به آن مقاوم شده و دیگر در موارد لزوم نیز تاثیر لازم را بر بدن نخواهد داشت.

در اکثر موارد آب ریزش بینی حاصل سرما خوردگی یا حساسیت های فصلی است که در موارد ساده با داروهای معمولی و یا به خودی خود تا قبل از 10 روز درمان می شود اما محققان هشدار می دهند چنانچه پزشکان متخصص برای بیماران آنتی بیوتیک تجویز کنند باید بیمار به طور دقیق در زمان های مشخص آن را مصرف کند و دوره درمان را که عموما بین یک تا دو هفته است ، رعایت کند.

زیرا ممکن است با شروع مصرف آنتی بیوتیک پس از 2 تا 3 روز علائم بیماری ضعیف یا محو شود و بیمار به تصور بهبودی ، دارو را ادامه ندهد که این امر می تواند منجر به بروز عوارض بعدی یا عود مجدد بیماری گردد.

کد خبر 414342

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha