بررسی انقلاب مصر؛

کتاب «انقلابی ناتمام» توسط دانشگاه آکسفورد منتشر شد

کتاب «انقلابی ناتمام» توسط دانشگاه آکسفورد منتشر شد

کتاب انقلابی ناتمام به قلم «اچ . ای . هلییر» و با هدف بررسی انقلاب مصر از میدان تحریر قاهره تا به قدرت رسیدن السیسی توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، انقلاب سال ۲۰۱۱ مصر که در حقیقت یکی از بزرگترین انقلاب های معاصر جهان عرب به حساب می آید، از جمله انقلاب هایی از این دست بود که خیز پرشکوه اما پایانی غم انگیز داشت.

انقلابی که حتی به لحاظ پیشرفت فیزیکی به ثمر نشست اما اندکی بعد توسط ارتش و دیگر نیروهای نظامی در این کشور مصادره شد و حتی وضع به حالت بدتر از دوران حسنی مبارک بازگشت.

انقلاب مصر به لحاظ مشارکت مدنی، آگاهی کافی مردمی از مسائل سیاسی و تلاش حداکثری نخبگان سیاسی و روشنفکران جامعه این کشور، از جمله خیزش های مدنی بود که دستکم تا زمان روی کار آمدن «محمد مرسی» و کسب قدرت توسط اخوان المسلمین از آن انتظارات زیادی رفته و آینده درخشان برای این انقلاب تصور می رفت.

«اچ . ای . هلییر»، نویسنده کتاب «انقلابی ناتمام»، در کتاب خود که به تازگی توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده، در حقیقت مسیر شکل گیری، بلوغ و ناکام شدن انقلاب مصر را به تصویر کشیده و مورد بررسی قرار داده است.

به اعتقاد نویسنده کتاب، انقلاب مصر، جنبشی مردمی بود که در نهایت به میدان کشمکش سیاسی میان اخوان المسلمین و نظامیان در این کشور بدل شد.

هلییر معتقد است پنج سال پس از رخداد انقلاب در مصر، هنوز تکلیف جنبش مردمی در این کشور نامعلوم است و در حقیقت انقلاب به نتایج ملموسی دست نیافته است. قدرت ابتدا از دستان معترضین به دست ارتش افتاد، پس از آن اخوان مدیریت آن را به دست گرفت و سپس بار دیگر به ارتش بازگشت.

در حقیقت آنچه هلییر آن را «سیاستهای خیابانی» در مصر نامگذاری کرده، تبدیل به رقابت بر سر قدرت میان اخوان و نظامیان شد و در عمل رشته کار از دست گروه های مدنی و مردم درآمد.

در این کتاب سعی شده تا مو به موی رخدادها و حوادث سیاسی – اجتماعی جریان انقلاب در مصر از میدان تحریر تا روی کار آمدن السیسی به تصویر کشیده شود. هلییر، خود از فعالان مدنی در مصر است که در تمامی حوادث انقلاب در این کشور نقش داشته و اسنادی که در این کتاب به آنها استناد شده، در حقیقت اسناد دست اولی است که خود شخصا در جریان رصد جریان انقلاب در مصر از نزدیک به دست آورده است.

وی همچنین در این کتاب، نقش غرب در تعیین سرنوشت معادلات قدرت در مصر را نیز مورد بررسی قرار داده و از سوی دیگر، ویژگی های دوران کوتاه مدت اخوان در مصر را نیز به تفصیل شرح داده است.

لازم به ذکر است، هلییر در حال حاضر پژوهشگر ارشد مرکز خاورمیانه رفیق حریری در شورای آتلانتیک است. همچنین پژوهشگر مطالعات امنیتی بین المللی در موسسه «RUSI» انگلیس است. وی از جمله نویسندگان و پژوهشگران مشهور جهان عرب است که مطالب بسیاری در این زمینه در رسانه های به نامی همچون بی بی سی، سی ان ان و الجزیره نوشته است.

کد خبر 4143812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha