۲۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۳۷

مدیرکل دفتر طرح های کالبدی وزارت راه و شهرسازی:

مشارکت مردم در اجرای طرح های توسعه شهری جدی گرفته شود

مشارکت مردم در اجرای طرح های توسعه شهری جدی گرفته شود

قزوین- مدیرکل دفتر طرح های کالبدی وزارت راه و شهرسازی گفت: حقوق شهروندی با رعایت همه نیازهای ساکنان شهرها باید از سوی شهرسازان در اولویت قرار گرفته و مشارکت مردم جدی گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست تخصصی مدیریت شهرسازی و معماری اداره راه و شهرسازی استان قزوین با عنوان «جایگاه حقوق شهروندی در طرح های توسعه و عمران شهری» با حضور شهرداران، اعضا شوراها، زهره داودپور مدیرکل دفتر طرح های کالبدی وزارت راه و شهرسازی، علی فرخزاد معاون عمرانی شهرداری، مسعود حق لطفی مدیرکل راه و شهرسازی، عباس وثیق نیا رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، در سالن جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد.

زهرا داودپور در این همایش گفت: شهرهای امروز همان آرمان شهرهای ۵۰ سال پیش است که همه آرزو داشتیم روزگاری خانه هایمان از همه نوع امکانات مدرن و به روز برخوردار باشد اما در واقع آرامش خود را گرفتیم.

وی بیان کرد: طرح های شهرسازی مبنایش عدالت اجتماعی است اما شاید مشارکت مردم را جدی نگرفته ایم به همین دلیل برخی طرح ها نتوانسته رضایت مردم و شهروندان را جلب کنیم.

داودپور یادآورشد: گاهی دقت لازم در ساخت و سازها در حریم های ممنوعه مانند گسل ها صورت نمی گیرد و شاهد اسیب و خسارات زیادی در حوزه شهرسازی هستیم که این نقیصه باید برطرف شود.

وی تصریح کرد: شهرسازان در واقع وکیل مردم محسوب می شوند برای حفظ حقوق آنها در برابر منافع افراد خاص باید دغدغه داشته باشیم.

داودپور یادآورشد:تا زمانیکه حقوق شهروندی مورد مطالعه ومطالبه قرار نگیرد نباید منتظر اتفاق خاصی باشیم وبا آگاهی بخشی لازم است تامین نیازهای منطقی و شهروندی را به عنوان یک مطالبه عمومی مطرح کنیم.

وی بیان کرد: شهر، بزرگترین نماد تمدن بشری است که انسان آن را برای امنیت، آسایش و رفاه خود بنا نهاده و این محصول بشری، تأثیری دائمی و فراگیر بر زندگی وی داشته و خواهد داشت و از سوی دیگر شهر، فقط یک سکونت گاه نیست بلکه محلی آباد است که روح اجتماع را متبلور کرده و از آن هویت می گیرد بنابراین شهر، هویتی دارد که این هویت، وام دار فرهنگ شهرنشینان آن است.

داودپور بیان کرد: شهروندان، به عنوان رکن اصلی یک شهر و یکی از سه ضلع دولت، مدیریت شهری(شهرداری) و مردم، از حق و حقوقی در شهر برخوردار هستند و شهروندان به عنوان وارثان اصلی و زیست کنندگان شهر، هر روزه از امکانات و خدمات مختلف شهر بهره مند می شوند و چنانچه یک رابطه منطقی و موزون بین این سه عنصر برقرار نباشد، تعادل و توازن شهری و این جامعه انسانی به هم می خورد و آسیب ها و ناهنجاری هایی متوجه این محیط، خواهد شد که به سان ویروسی خطرناک، آثار مخرب خود را در بافت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شهر و سایر تقسیمات جغرافیایی کشور برجای می گذارد.

وی گفت: در لایحه کمیسیون شهری موضوع حذف کمیسیون ماده ۱۰۰ در حال مطالعه و ارزیابی است که با تصویب آن می توان امیدوار بودبسیاری از حقوق شهروندی مورد توجه و رعایت قرار گیرد.

کد خبر 4145941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha