۲۹ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۵۰

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت منطقه آزاد قشم:

راه اندازی ۷۴واحد صنعتی با بیش از ۳ هزار میلیارد ریال در قشم

راه اندازی ۷۴واحد صنعتی با بیش از ۳ هزار میلیارد ریال در قشم

قشم - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سازمان منطقه آزاد قشم از راه اندازی ۷۴ واحد صنعتی در این جزیره با سرمایه بیش از ۳ هزار و ۳۸۲ میلیارد ریالی بخش خصوصی طی سه سال و نیم گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از منطقه آزاد قشم، جهانگیر مجیدی بیان داشت: این تعداد واحد صنعتی از سال ۱۳۹۳ تاکنون در دو شهرک صنعتی تولا و فجر و دیرگ نقاط جزیره به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: هم اینک ۱۷۱ شرکت در این دو شهرک با نیروی کار معادل چهار هزار و ۶۲ نفر مشغول تولید هستند و تا دهه مبارک فجر امسال تعداد آنها به ۱۸۰ شرکت فعال افزایش می یابد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سازمان منطقه آزاد قشم با اعلام اینکه در کنار ۱۷۱ واحد صنعتی سبک و نیمه سنگین در شهرک های تولا و فجر، فعالیت های عظیم حوزه نفت، گاز و انرژی در کنار فعالیت های شیلاتی، شناورسازی و تولید آب و برق و انرژی های پاک در این منطقه هم نشان از حرکت شتابان سازمان منطقه آزاد قشم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دارد.

مجیدی گفت: محصولات تولیدی ۲۱ شرکت صنعتی قشم به ۱۲ کشور جهان صادر می شود و ارزش صادرات صنعتی این منطقه در شش ماهه اول سال ۹۶ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با رقمی معادل ۲۲ میلیون و ۲۸ هزار دلار با ۲۴ درصد رشد همراه شده است.

فرانسه، ایتالیا، روسیه، چین، کویت، ویتنام، هند، امارات، عمان، عراق، سومالی و موزامبیک کشورهایی هستند که به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سازمان منطقه آزاد قشم، محصولات تولیدی این منطقه همچون میگو، ماهی تازه، سیمان، پوشاک، شمش سرب، لوله های پلی اتیلن، پنجره و درب UPVC، لوازم آرایشی و بهداشتی، سیگار و موارد دیگر را خریداری می کنند.

او به ارزش ۱۰ میلیون و ۵۷۵ هزار دلاری صادرات صنعتی منطقه آزاد قشم به دیگر مناطق کشور از جمله مناطق آزاد ایران اشاره کرد و گفت: این میزان ارزش صادراتی در شش ماهه اول سال ۹۶ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با رقم ۴ میلیون و ۸۶۰ هزار دلار، ۱۱۸ درصد رشد داشته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سازمان منطقه آزاد قشم از دستگاه های آنالایزر (ابزار دقیق) ویژه صنایع عظیم نفت و گاز، جکت های نفتی، لوازم تزئینی خودرو، کشتی های مدرن مسافری ۱۵۸ نفره و کوچکتر، شناورهای باری (لنج)، روغن موتور، لوله های آب، میگو و ماهی، لوازم آرایشی و بهداشتی و ... هم به عنوان محصولات صادراتی تولیدی این منطقه آزاد به داخل کشور نام برد.

او سخت تر کردن روال دیوانسالاری در حوزه واردات بی رویه کالا را نیاز حمایت از تولید کنندگان داخلی دانست و تاکید کرد: با سخت تر کردن مراحل واردات کالاهایی که در ایران توان تولید آن را داریم، به صنعت و تولید کنندگان کشور می بایست کمک کنیم.

مجیدی، مواد اولیه تولید و ماشین آلات را جدای از سیاست سخت گیرانه در روال دیوانسالاری وارادت برشمرد و افزود: در شش ماهه اول امسال ۱۸ میلیون و ۸۶۲ هزار دلار مواد اولیه برای فعالان صنعتی قشم از کشورهای مختلف وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با رقم ۱۶ میلیون و ۸۱۰ هزار دلار، ۱۴ درصد رشد داشته است.

وی معتقد است از طریق تولید می توانیم به ثروت انبوه برسیم و امنیت اقتصادی در کنار امنیت کسب و کار هم از همین مسیر تامین خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سازمان منطقه آزاد قشم با اعلام اینکه رشد صنعت صادرات ملی کشور در شش ماهه اول امسال ۷ درصد بوده است، اعلام کرد: در این مدت رشد صنعت صادراتی از قشم به ۲۴ درصد رسیده است  و با کاستن از اقدامات دست و پاگیر می توانیم با جذب سرمایه های بیشتر روند رشد محصولات صادراتی از قشم را تقویت کنیم.

وی خشک کردن ماهی های ساردین و مَتو در حوزه صادرات را از اقدامات مهم در ارزش افزوده دانست و گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۵۰۰ تُن ماهی ساردین و مَتو خشک شده با ارزش افزوده بیش از ۱۰ برابر به خارج از کشور صادر شده است.

مجیدی از آب به عنوان ارزشمند ترین نیاز صنعت نام برد و افزود: خوشبختانه قشم از این لحاظ محصور در دریای آزاد است که با استفاده از سیستم های شیرین کننده علاوه بر تامین نیاز آشامیدنی و صنعتی این جزیره، می توان از آب با خلوص پائین تر در شکوفا کردن بخش کشاورزی چند استان همجوار هرمزگان نیز استفاده کرد.

او اظهارامیدواری کرد که با توسعه جاده های مناسب، بنادر، تولید برق و ایجاد پل خلیج فارس در کنار ظرفیت های عظیم نفت، گاز و آب شاهد شکوفایی هرچه بیشتر قشم به عنوان یک منطقه استراتژیک و صنعتی ایران باشیم.

جزیره قشم با هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت در جنوب ایران با تبدیل شدن به منطقه آزاد در سال ۱۳۷۱ مراحل رشد و شکوفایی را با ایجاد چهار شهرک صنعتی با استفاده از مزایا و قوانین و مقررات ویژه و حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی آغاز کرده است به طوری که پیش بینی می شود تا چند سال آینده این منطقه دربخش هایی همچون نفت، گاز، شیلات، تولید آب و برق و شماری از محصولات صنعتی دیگر به قطب مهم صنعتی کشور تبدیل شود.

کد خبر 4149403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha