به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا جعفری با بیان اینکه مسجد مهمترین و اصیل ترین مجموعه ای است که در جوامع اسلامی با اهداف و وظایف خاص شکل گرفته و در طول تاریخ همچنان ادامه یافته است، افزود: در کانون فرهنگی مسجد باب الحوائج نزدیک به دو هزار نفر نوجوان عضو هستند، که گویای پتاسیل این مکان مقدس برای تبدیل شدن به پایگاهی امن و بری از آسیبهای اجتماعی برای نوجوانان و جوانان است.
وی با اشاره به اینکه مسجد باب الحوائج، مسجدی است که سال ۱۳۴۰ با اسکلت فلزی در یک طبقه احداث شده است، افزود: در حال حاضر علاوه بر ۱۸۰ متر مربع ملک وقفی و دو قطعه زمین تملکی نیز به مسجد اضافه شده است.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه زیربنای این مسجد سه هزار و ۸۰۰ مترمربع است، بیان داشت: مسجد باب الحوائج قرار است در چهار طبقه، شامل دوشبستان اصلی آقایان و خانم ها احداث شود و این دو سالن از کاربری های چند منظوره آموزشی و فرهنگی برخوردار خواهند بود.
به گفته مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی این مسجد دارای حیاطی مستطیلی و کوچک در میانه است که در حال حاضر روی آن با نور گیر شیشه ای پوشانده شده است.
جعفری افزود:از جمله نکات حایز اهمیت در این مسجد جایگاه قابل توجه آن در محله کمیل به ویژه در بین جوانان و نوجوانان است به طوری که این مسجد تقریبا در تمامی روزهای هفته و ساعتهای روز باز است.
وی با اشاره به اینکه کلاسهای آموزشی، مراسم های هیاتهای مذهبی و فعالیتهای بسیج در این مسجد زنده و پر تحرک است، گفت: تامین فضای کتابخانه و سایر کلاسهای آموزشی، بخش اداری و ورزشی از جمله تمهیداتی است که فعالیتهای کنونی مسجد را تداوم خواهد بخشید.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر اهمیت مساجد در ایجاد کیفیت محیط شهری مطلوب، خاطر نشان کرد: مساجد محلی برای برنامهریزی شهری در چشمانداز ۱۴۰۴ به شمار می آید، بنابراین از آنجا که همواره مورد عنایت شارع مقدس اسلام (ص) بوده و در اجتماعات مسلمانان نیز نقش مهمی ایفا می کند، لازم است به کالبد و فضای عبادتگاه خاص مسلمانان اهمیت و توجه ویژهای صورت گیرد.
و ی ادامه داد: بنای مسجد در بردارنده رسالت دینی و اجتماعی است و در واقع همچون آینه ای است که شرایط اجتماعی عصر خود را منعکس می کند، به همین دلیل در طراحی مسجد باب الحوائج به تمامی موارد مدنظر توجه و دقت لازم صورت گرفته است.
نظر شما