حمید خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: قدرت بالای بیماری وبا در همه گیری ناگهانی حجم وسیعی از مردم، سبب شده تا این بیماری به صورت یک تهدید بینالمللی نمود یابد.
وی تامین منابع آب سالم را از مهمترین راه های پیشگیری از بیماری وبا دانست و افزود: مردم مناطق زلزله زده به دلیل آسیب دیدن سیستم های لوله کشی آب تنها باید از آبی استفاده کنند که سلامت آن توسط مرکز بهداشت تایید شده و در غیر این صورت باید آب جوشانیده و یا ترکیبات کلر به آن افزوده شود.
خسروی با اشاره به اینکه عامل بیماری وبا مدت زیادی در آب زنده مانده و عمدتا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است، افزود: دفع روزانه سه بار اسهال آبکی در افراد بالای ۲ سال از علائم این بیماری بوده و وبا از جمله بیماری های واگیر دار عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری میکند.
مسئول واحد بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: افراد مبتلا به این بیماری به تدریج بیش از ۱۰درصد وزن بدن خود را از دست میدهند و ۷۵ درصد آنها هیچ نشانه ای از بیماری را ندارند
خسروی گفت: انتقال این بیماری از طریق تماس با مواد آلوده به میکروب، دست دادن و تماس با استفراغ یا مواد دفعی بیمار و آشامیدن آب آلوده صورت میگیرد و طول درمان این بیماری کمتر از ۲ هفته است و در درمان این بیماری نباید از داروهای کاهنده حرکات روده استفاده شود.
وی دفع بهداشتی فضولات انسانی، ضد عفونی کردن توالت ها و محل های آلوده شده به استفراغ یا مدفوع بیماران، استفاده از آب لوله کشی سالم، اطمینان از سلامت غذا، استفاده از غذای پخته، شستشوی مناسب ظروف و لوازم مورد استفاده در پخت و پز، شستشوی کامل سبزیجات و ضد عفونی کردن آنها را از راه های پیشگیری از بیماری وبا برشمرد.
نظر شما