به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی طالع زاری، شامگاه دوشنبه، در میزگرد تخصصی واکاوی ابعاد قیام پنج آذر مردم گرگان و دشت که در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی گلستان برگزار شد، با بیان این که در این جلسات حضور رئیس شورای شهر و مدیران شهرداری لازم است، اظهار کرد: در کشورهای مختلف، یادمان ها را به عنوان کارکرد درمانی جنگ و تلطیف اذهان و کاهش آسیب های اجتماعی به کار می برند.
وی افزود: ایجاد یادمان های و تولید ابزار فاخر سبب می شود تا ارتباط دو نسل برقرار شود و کاهش دردها و آلام با همین نقاط مشترک شکل گیرد.
طالع زاری تصریح کرد: در کشورهای مختلف بازماندگان جنگ کارت های مخصوصی دارند و همواره مورد احترام هستند و مردم شکوه و عظمت کشورشان را در سایه آن ها می بینند.
وی با بیان این که در کشورهایی مانند کانادا و استرالیا نمادهای جنگی در بهترین مکان شهر قرار دارند، تأکید کرد: این نمادها کارکرد آموزشی دارد و تولید فیلم، کاغذدیواری، داستان و غیره همه با این نگاه ساخته می شود.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید استان گلستان با اشاره به قیام پنجم آذر اظهار کرد: دانشگاه ها و سیستم آموزشی ما در این زمینه چه کرده اند، باید در حوزه دانشگاه یک جریان فکری اتفاق بیفتد و مسابقات مختلفی برگزار شود تا مردم این قیام را لمس کنند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید استان گلستان تأکید کرد: از این قیام ۳۹ سال می گذرد اما هنوز مسئولان به فکر ساختن المانی نیفتاده اند، جلسات متعددی با شورای شهر گرگان و شهرار داشتم ولی این عمل محقق نشد.
وی با بیان این که گرگان تنها شهری است که نمادی از ایثار و شهادت ندارد، خاطر نشان کرد: باید کتیبه و یا سردیس ۱۴ شهید این قیام ساخته شود و در جاهای مختلفی نصب شود.
طالع زاری در پایان گفت: امیدواریم در سال بعد که چهلمین ساگرد این قیام است این عمل اتفاق بیفتد و این همت استانی را می طلبد.
نظر شما