به گزارش خبرنگار مهر، حامد دیلمی شامگاه دوشنبه در جلسه هم اندیشی دبیران و اعضای انجمن های علمی دانشجویان دانشگاه ها و مراکز علمی استان مرکزی که با هدف استفاده از ظرفیت های موجود و تبادل نظر در دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد، اظهار داشت: بنیاد نخبگان استان مرکزی از سال ۱۳۹۰ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و طی این مدت تاکنون نزدیک به ۴۰۰ نفر از نخبگان استان از تسهیلات و بسته های حمایتی و تشویق های این بنیاد بهره مند شدند.
وی با بیان اینکه استان مرکزی در طول تاریخ مهد پرورش نخبگان بوده افزود: بخش عمده کارهای بنیاد نخبگان شناسایی نخبگان چه در دانشگاه ها و مراکز علمی و چه در سطح آموزش و پرورش است.
دیلمی خاطر نشان کرد: در بررسی و تحقیقات انجام شده توسط پایه گذاران بنیاد ملی نخبگان در کشور این نتیجه حاصل شد که تا رسیدن دانش آموزان به دانشگاه ممکن است برخی از موقعیت ها در طی این مسیر از بین برود و اهداف گم شود، لذا سه سال است که برنامه «شهاب» هر ساله با مشارکت آموزش و پرورش استان پیگیری می شود و بر این اساس موضوع شناسایی نخبگان از پایه چهارم ابتدایی دنبال و فاز اول به صورت شناسایی پیگیری می شود.
رییس بنیاد نخبگان استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به عمده برنامه های فرهنگی که در بنیاد نخبگان دنبال می شود بسیاری از این برنامه ها با هدف توانمندسازی استعدادها برتر است.
دیلمی بیان داشت: انجمن های علمی دانشگاه ها در بخش دانشجویی همواره در خصوص برنامه های آموزشی و سلسله برنامه های تربیتی و فرهنگی از خود علاقه نشان داده اند و در حوزه های مختلف علمی و اجتماعی تاثیر گذار هستند بنابراین برای بالا بردن کیفیت کار با این گروه هم اندیشی لازم به نظر می رسد و باید از توان دانشجویان در بخش انجمن های بنیاد استفاده کرد.
وی استعداد خدادادی و توانمندهای ذاتی، کسب مهارت تخصص و خبرگی به همراه اثرگذاری در جامعه را سه مؤلفه نخبگی عنوان کرد و گفت: هر فردی بخواهد به این مرحله برسد بدون شک زمان می برد، وظیفه بنیاد است که با کشف استعداها تا رسیدن به مرحله نخبگی شرایط را فراهم کند.
دیلمی اظهار داشت: براساس آیین نامه جدید برای اختراعات سطح یک که به ثبت منتهی شده تا سقف پنج میلیارد ریال وام پیش بینی شده و در اختراعات سطح دو و سه نیز مبلغ کمتری تخصیص می یابد، همچنین علاوه بر کمک های مالی، کمک های فنی هم صورت می گیرد.
نظر شما