۳۰ آبان ۱۳۹۶، ۹:۴۹

یار مهربان دانا و خوش بیان است

پرنیای قصه گو در ۲۰ ماه ۴۱۵ کتاب خواند

پرنیای قصه گو در ۲۰ ماه ۴۱۵ کتاب خواند

قائم‌شهر - پرنیای قصه گوی قائم‌شهری ۱۰ سال دارد، او در سال گذشته ۴۱۵ جلد کتاب خواند و آرزو دارد برای دیگران کتاب بخواند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - معصومه متانی: پرنیا شعبانی ۱۰ ساله است و در کلاس چهارم ابتدایی درس می‌خواند او در سال ۹۵ بامطالعه ۴۱۵ جلد کتاب در طی ۲۰ ماه، در رده سنی کودک، کتاب‌خوان برتر کشوری شده است.

پرنیا از آرزوهایش می‌گوید: دوست دارم یک ماشین ون داشته باشم و بر روی آن نقاشی کتاب‌ها را ترسیم کنم و در روستاهای مختلف، برای بچه‌ها کتاب بخوانم. دوست دارم برای مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها کتاب بخوانم و دوست دارم در پارک هم برای بچه‌ها کتاب بخوانم و هم به آن‌ها کتاب بفروشم.

وی از صداوسیما می‌خواهد برنامه‌هایی برای معرفی کتاب داشته باشند. او کتابی از مجموع قصه‌ها به رشته تحریر درآورده است که در حال طی مراحل مجوز قرار دارد.

سفیر کتاب قائم‌شهر، که در برنامه‌های مختلف، مهدهای کودک و مدارس قصه می‌گوید و به دیگران کتاب معرفی می‌کند، دلش می‌خواهد نمایندگان مجلس طرح و ایده‌ای را تصویب کنند تا مدارس در هفته و یا ماه، یک روزبه نام روز با کتاب، داشته باشند.

سمیه درزی مادر پرنیا در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: پرنیا وقتی کودکی سه سال و نیمه بود، خواندن قرآن را یاد گرفت و از چهارسالگی به‌صورت روان، کتاب می‌خواند، وی عضو کتابخانه است و روزانه سه ساعت از وقتش را صرف خواندن کتاب غیردرسی می‌کند و بااینکه یکی از شاگردان ممتاز مدرسه است، حتی در ساعات تفریح هم کتاب می‌خواند.

پرنیا مرا به یاد کودکی‌هایمان می‌اندازد وقتی‌که در ایام خاص ازجمله نوروز، از دیگران کتابی هدیه می‌گرفتیم و باذوق و شوق فراوان آن‌ها را می‌خواندیم و در قفسه کتابخانه گوشه اتاق قرار می‌دادیم.

به‌راستی مگر کتاب، آن یار مهربانی نیست که دانا و خوش‌بیان است، و کودکی‌هایمان پر از خاطرات و همراهی اوست. از گذشته دور کتاب به‌عنوان یکی از ابزارهای آموزشی موردتوجه بوده است و اولیای دین نیز به پدیدآوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب توصیه‌های مهمی داشته‌اند. امروزه نیز حاصل تفکر و تجربه‌های اهل اندیشه و معرفت به‌وسیله کتاب در دسترس همگان قرار می‌گیرد و کتاب‌خانه‌ها، کانون‌ها و همایش صاحب‌نظران و گلستان پرطراوت صاحبان معرفت است. اما در این دنیای فن‌آوری و فضای مجازی واقعاً" کتاب و کتاب‌خوانی چه جایگاهی دارد؟

این سؤالی است که همه آن‌هایی که دغدغه توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و در یک‌کلام آرزوی رشد و کمال این کشور را در دل دارند، باید پاسخی اساسی برای آن پیدا کنند. تجربه جهانی نشان می‌دهد که رشد و توسعه تمدن‌ها، ریشه در رشد فکری و فرهنگی هر جامعه دارد و بدون رشد فرهنگ کتاب‌خوانی در جوامع، نمی‌توان به رشد هیچ تمدنی دل‌خوش کرد. باید تأکید کرد که باوجود رشد رسانه‌های گوناگون جمعی تاکنون هیچ رسانه‌ای نتوانسته است نقشی را که کتاب در رشد تمدن‌ها داشته است، ایفا کند.

برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در کشور افزایش می‌یابد

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید هادی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در سطح کشور افزایش می‌یابد، اظهار داشت: ایجاد عدالت فرهنگی از مهم‌ترین اهداف برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در سراسر کشور است.

وی عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه‌های کتاب زمینه دسترسی مردم به کتاب‌های جدید را فراهم می‌کند و این مهم در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: تقویت کتابخانه‌های مناطق محروم باید موردتوجه بیشتر قرار بگیرد و هم‌اکنون شاهد توسعه فضای مجازی و رسانه‌های دیجیتال در کشور هستم، اما با توسعه این بخش، هنوز جایگاه کتاب حفظ‌شده است و در حوزه علم و تفکر جایگزینی برای کتاب پیدا نشده است.

۳۱۵ عنوان کتاب با شمارگان ۷۵۰ هزار جلد سهم ناشران مازندران از بازار نشر در نیم سال نخست سال بوده است

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران سهم استان را در بازار نشر ۳۱۵ کتاب با ۷۵۰ هزار جلد اعلام کرد و افزود: ۳۱۵ عنوان کتاب با شمارگان ۷۵۰ هزار جلد سهم ناشران مازندران از بازار نشر در نیم سال نخست سال بوده است.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: تاکنون ۱۹۷ ناشر موفق به دریافت پروانه نشر شده‌اند که ازاین‌بین ۱۳۲ ناشر فعال در استان مازندران در حال فعالیت هستند.

کبری خلیلی مسئول کتاب و انتشارات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، یکی از مؤلفه‌های پیشرفت و غنی بودن فرهنگ جامعه را میزان مطالعه افراد آن جامعه دانست و گفت: در راستای تشویق جوانان به کتاب‌خوانی طرح دومین جام باشگاه‌های کتاب و کتاب‌خوانی در سه شهر ساری، بابل و بهشهر بین ۱۲ باشگاه آغازشده است.

وی افزود: در این دوره شرکت‌کنندگان با کتاب‌خوانی و ارسال نامه به نویسنده به تهیه فیلم کوتاه موبایلی می‌پردازند که پس از داوری و انتخاب مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.

وی از خرید کتاب ناشران جهت حمایت از بازار نشر خبر داد و گفت: جهت حمایت از کتاب‌فروشی‌های استان وام بانکی از ۳۰۰ میلیون ریال به بالا برای تأسیس، تجهیز و نوسازی کتاب‌فروشی‌ها اختصاص می یابدو تاکنون ۱۰ کتاب‌فروشی درسطح استان از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.

مسئولان در جهت الگوپذیری کارکنان خود، در کتابخانه‌های عمومی حضور یابند

مرضیه فلاح کردآسیابی، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان قائم‌شهر در گفتگو با خبرنگار مهر، از تعداد ۱۳ هزارو ۶۳۸ عضو فعال، در کتابخانه‌های این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: ۶ کتابخانه عمومی در شهرستان قائم‌شهر فعالیت دارند که با ۷۰ هزارو ۳۳۹ عنوان کتاب و ۷۸ هزارو ۸۳۶ نسخه کتاب، در خدمت شهروندان علاقه‌مند به کتاب قرار دارند.

وی در خصوص مشکلات موجود در بحث کتاب در قائم‌شهر، عنوان کرد: تأمین بودجه جهت ساخت سالن آمفی‌تئاتر کتابخانه عمومی جمشید احمدی، ساخت کتابخانه عمومی در شهر ارطه، ساخت کتابخانه در روستاها از مشکلات اصلی کتاب‌خوانی در شهرستان قائم‌شهر محسوب می‌شود.

فلاح در ادامه این گفتگو از اداره آموزش‌وپرورش درخواست کرد با کتابخانه عمومی در خصوص خواندن کتب غیردرسی توسط دانش‌آموزان، همکاری کند.

وی همچنین از مسئولین خواست در جهت الگوپذیری کارکنان خود، در کتابخانه‌های عمومی حضور یابند.

کد خبر 4149978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha