۳۰ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۴۰

دبیر ستاد تنظیم بازار؛

گرانی ۱۵ درصدی نان از فردا/ آرد گران نمی‌شود

گرانی ۱۵ درصدی نان از فردا/ آرد گران نمی‌شود

دبیر ستاد تنظیم بازار از اجرای افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان از فردا(یکم آذرماه) خبر داد و گفت: نان از فردا گران می‌شود، اما افزایش آن، تاثیری در قیمت آرد نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن بهرامی ارض‌اقدس در حاشیه نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در جمع خبرنگاران از اجرای افزایش قیمت نان به میزان ۱۵ درصد از ابتدای آذرماه خبر داد و گفت: افزایش قیمت نان از اول آذرماه اجرایی می‌شود و در این شرایط، قیمت آرد برای نانوایی‌های سنتی همان ۶۶۰ تومان سابق و برای نانوایی‌های صنعتی ۹۰۰ تومان است.

دبیر ستاد تنظیم بازار افزود: افزایش قیمت نان تاثیری در قیمت آرد نخواهد داشت؛ البته یکسان‌سازی نرخ آرد، در مرحله بعد با تصویب طرح جامع آرد و نان اجرا می‌شود که اکنون در دست بررسی است.

وی تاکید کرد: افزایش قیمت آرد، نیاز به تصویب و تصمیم دولت دارد؛ این در حالی است که هر اصلاح اقتصادی که قرار باشد صورت گیرد، هزینه و فایده‌هایی برای کشور دارد؛ اما باید در نظر بگیریم که این تصمیم فایده‌های بیشتری در مقایسه با هزینه‌ها داشته باشد؛ با توجه به اهمیت موضوع گندم و آرد و نان سالانه دولت رقم بالای یارانه این بخش را می‌پردازد اما بازیافت این یارانه مابه‌ازای خوبی ندارد.

دبیر ستاد تنظیم بازار اظهار داشت: گندمکاران مختلف کشور در مراحل کاشت،داشت و برداشت، آسیابان‌ها، نانوایی‌ها از این موضوع ناراضی‌اند به طوری که خبازان نرخ نان و دستمزدها را مناسب نمی‌دانند و از طرفی مصرف کنندگان نیز با وجود آنکه برای رفاه حال آنها ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه می‌شود ناراضی هستند.

وی با اشاره به اینکه نقش نان در سبد خانوار در مقایسه با برخی کالاهای دیگر کمتر است، گفت: ۲.۳ درصد از هزینه سبد خانوار در کشور نان است در حالی که سهم گوشت در سبد خانوار ۲۳ درصد است؛ با در نظر گرفتن سهم این دو محصول در سبد خانوار می‌توان در نظر گرفت که افزایش یک درصدی هر یک چقدر در نهایت منجر به افزایش هزینه‌ها در سبد خانوار کشور می‌شود؛ البته باید توجه داشت که سهم نان در سبد خانوار در میان قشرهای مختلف کشورمان متفاوت است.

دبیر ستاد تنظیم بازار تصریح کرد: دولت می‌تواند با برنامه اصلاح یارانه‌های نقدی اقدام به تقویت پرداخت در دهک‌های پایین جامعه کند که مشکلات عدیده‌ای در تامین غذا دارند؛ کاری که دولت سابق با افزایش قیمت نان انجام  و به مصرف‌کننده یارانه مستقیم داد اما می‌توان این روش را به صورت عقلانی اصلاح و کامل کرد؛ از محل آزادسازی می‌توان پرداخت‌های جبرانی به قشر مورد نظر داشت.

وی گفت: در حال حاضر نیز برخی افراد قیمت نان را به نرخهایی بالا خریداری می‌کنند به طوری که نرخ مصوب نان سنگک ۸۲۰ تومان است اما با افزوده شدن خشخاش کمتر از ۱۵۰۰ تومان خریداری نمی‌شود و قیمت نان بربری با وجود آنکه ۵۵۰ تومان است در شهری مانند تهران کمتر از ۱۰۰۰ تومان به فروش نمی‌رسد؛ البته با این تصمیمات باید به گونه‌ای نرخ نان را واقعی‌سازی کنیم تا نانواهایی که صبح تا شب کم‌فروشی می‌کنند این احساس را نداشته باشند که گرانفروش هستند؛ به هرحال شورای آرد و نان و استانداران در سراسر کشور قیمت نان را تعیین می‌کنند که در تهران اصناف با همراهی اتحادیه‌ها این مسئولیت را برعهده دارند.

بهرامی ارض اقدس خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه تعیین قیمت نان به بخشهای یاد شده سپرده شده است خودشان به این جمع‌بندی می‌رسند و قیمت‌ها را شرایط موجود خود تعیین می‌کنند؛ البته آزادسازی یکی از آرزوهای نظام اقتصادی کشور است و طبیعتا استراتژی راهبردی کشور به آن سمت است که شرایط اقتصادی کشور رقابتی شود؛ بنابراینهمانطور که موضوع نان برای مردم مهم است آزادسازی همه اقلام مورد هدف دولت نیست هرچند که کالاهای زیادی در کشور ما وجود دارد که نرخی آزاد دارد و کسی در تعیین قیمت آن دخالتی ندارد.

کد خبر 4150667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha