به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محسن غرویان درباره شخصیت علمی و فقهی آیت الله العظمی موسوی اردبیلی اظهار داشت: ایشان از طرف حضرت امام(ره) به عنوان دادستان کل کشور منصوب شد و این خود نشان دهنده شخصیت فقهی و مقام اجتهاد و افتاء ایشان بود یعنی امام خمینی(ره) مقام فقهی و علمی آیت الله موسوی اردبیلی را تأیید کردند.
وی افزود: گذشته از این آثار فقهی این عالم ربانی در مباحث قضای اسلامی نشان دهنده سطح بالای استقامت و علمیت آیت الله موسوی اردبیلی و رساله عملیه ایشان هم نشان دهنده مقام علمی و فقهی بالای این مرجع فقید شیعیان است.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: آیت الله العظمی موسوی اردبیلی فقیهی بود که مسئله حکومت و اجرای قوانین اسلامی را همیشه مد نظر داشت فتوا و نظریههای فقهی ایشان بریده و منعزل از مسائل سیاسی و اجتماعی نبود بلکه نظرات ایشان فقهی کاربردی بود و از این جهت در مسائل حقوقی و قضائی دیدگاههای ایشان به روز و نو بود که مورد استفاده در بخشهای مختلف قرار میگرفت.
وی با بیان اینکه فقهای ما برخی در گذشته و برخی در زمان حال زندگی میکنند و برخی هم در زمان حال و آینده، گفت: آیت الله موسوی اردبیلی از شخصیتهایی بود که در حال و آینده زندگی میکرد یعنی آیندهنگری داشت و مسائل علمی جدید و دانش حقوق جدید را مطالعه و سعی میکرد بر اساس مقتضیات مکان و زمان نظریههای فقهی خود را مطرح کند که فقه ما و حوزههای علمیه از زمان عقب نیافتد.
حجت الاسلام غرویان همچنین درباره شخصیت اخلاقی و رفتاری آیت الله موسوی اردبیلی بیان داشت: آن مرحوم بسیار صبور و باحوصله بود و هیچگاه عصبانی نمیشد، توهین به دیگران نمیکرد بلکه برای شخصیتهای دیگران احترام قائل بود و سعی میکرد اخلاق را سر لوحه خود قرار دهد.
وی تصریح کرد: مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی تأکید زیادی بر فراگیری دانش جدید داشت و تأکید میکرد که طلاب باید دروس فقهی و اصولی حوزه سنتی را با علوم و دانشهای حقوقی جدید همراه کنند تا بتوانند جامع باشند و متناسب با جان امروز فتوا و نظر بدهند.
نظر شما