خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: اجلاس محبان اهل بیت (ع) و مسأله تکفیری ها طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته با مشارکت شخصیت های سیاسی و دینی از بیش از ۹۰ کشور جهان در تهران برگزار شد.
شرکت کنندگان در این اجلاس بر لزوم تقویت وحدت میان مذاهب مختلف اسلامی تأکید کرده و تصریح کردند که القاء وجود اختلافات عمیق و حقیقی میان شیعیان و اهل تسنن از جمله توطئه های دشمنان به شمار می رود. در این اجلاس همچنین در خصوص مسأله فلسطین نیز بحث و تبادل نظر انجام شد و همگان تأکید کردند که مسأله فلسطین اصلی ترین و مهمترین مسأله جهان اسلام است.
شرکت کنندگان در اجلاس محبان اهل بیت (ع) و مسأله تکفیری ها همچنین به خطرات ناشی از فعالیت های برخی کشورهای منطقه در قبال کشورهای جهان اسلام هشدار دادند. ازجمله کشورهایی که شخصیت های دینی و مذهبی از آن به عنوان خطری برای جهان اسلام یاد کردند، عربستان سعودی بود. حاضران در اجلاس محبان اهل بیت (ع) جملگی از مقامات ریاض به عنوان تهدیدی برای جوامع اسلامی یاد کردند و بر لزوم اتخاذ تدابیری برای مقابله با توطئه های آن برای مسلمانان، تأکید کردند.
در همین ارتباط گفتگویی را با شیخ «عادل الترکی» عضو جمعیت علمای مسلمان لبنان ترتیب داده ایم که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*ارزیابی شما از اجلاس محبان اهل بیت (ع) و مسأله تکفیری ها که اخیرا در تهران برگزار شد چیست؟ این اجلاس چه اهدافی را می تواند در زمینه روشنگری پیرامون مسأله وحدت میان مسلمانان و لزوم مقابله خطرات تکفیریها، داشته باشد؟
از بیش از ۹۰ کشور جهان، شخصیت ها و علمای دینی در اجلاس محبان اهل بیت (ع) شرکت کرده اند و این مسأله در نوع خود کم نظیر استیکی از اهداف اصلی برگزاری اجلاس محبان اهل بیت (ع) این است که این پیام را به جوامع اسلامی مخابره کند که ایران در خط مقدم تقویت وحدت میان اقشار مختلف امت اسلامی ایستاده است. واقعیت این است که ایران با تمامی امکانات و ظرفیت های در نزد خود از تقویت وحدت میان امت اسلامی حمایت می کند و هیچگاه از این حمایت دست نکشیده است.
از بیش از ۹۰ کشور جهان، شخصیت ها و علمای دینی در اجلاس محبان اهل بیت (ع) شرکت کرده اند و این مسأله در نوع خود کم نظیر است. ما به دنبال آن هستیم که برگزاری چنین اجلاسی با حضور علماء و شخصیت های دینی ـ مذهبی به تحکیم هرچه بیشتر وحدت و همبستگی میان مسلمانان به ویژه شیعیان و اهل تسنن منجر شود.
*ما امروز می بینیم که عربستان سعودی اقدامات را انجام می دهد که برای جوامع اسلامی خطر بزرگی به شمار می رود. یکی از این اقدامات، عادی سازی روابط رژیم سعودی با رژیم صهیونیستی است. این عادی سازی در شرایطی اتفاق می افتد که رژیم صهیونیستی دشمن شماره یک جوامع اسلامی و امت اسلامی محسوب می شود. ارزیابی شما از این مسأله چیست؟
ما همه می دانیم که رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلامی است و در دشمنی با امت اسلامی هیچ استثنایی قائل نمی شود. لذا ما اقدام رژیم سعودی در عادی سازی روابط با تل آویو را قاطعانه دشمنان به دنبال آن هستند تا جمهوری اسلامی ایران را به جای اسرائیل به عنوان دشمن امت اسلامی معرفی کنند. ما خطاب به این دشمنان می گوییم که شما شکست خواهید خورد محکوم می کنیم. امت اسلامی به فضل و اراده خداوند با چنین اقداماتی تجزیه و تقسیم نخواهد شد. در هر صورت، اینکه القاء می شود اسرائیل دوست امت اسلامی محسوب می شود، یک پروژه صهیونیستی ـ آمریکایی است که باید به طُرُق مختلف با آن مقابله صورت پذیرد.
در نقطه مقابل، دشمنان به دنبال آن هستند تا جمهوری اسلامی ایران را به جای اسرائیل به عنوان دشمن امت اسلامی معرفی کنند. ما خطاب به این دشمنان می گوییم که شما شکست خواهید خورد همانگونه که پیشتر از این هم شکست خورده بودید و از شکست های پیشین خود درس و عبرت نگرفتید.
ما خطاب به این دشمنان می گوییم که شما هیچگاه تصور نمی کردید که در زمینه نبرد با تروریست های تکفیری داعش، ورق برگردد و تکفیریها متحمل شکست سنگینی شوند اما این اتفاق افتاد. اکنون نیز ورق برخواهد گشت و عادی سازی روابط رژیم سعودی با صهیونیستها به ضرر این رژیم تمام خواهد شد و نه به سود آن. دشمن صهیونیستی دشمن امت اسلامی باقی خواهد ماند.
*به نظر شما با توجه به شرایطی که امروز بر جوامع اسلامی حاکم است، امت اسلامی قادر خواهد بود بر تفکر وهابیت و ایدئولوژی وهابی گری و افراطی گری سیطره پیدا کند؟
ایران همواره در راستای مقابله با ایدئولوژی وهابیت گام برداشته است. ایران توانسته است با حمایت مالی و تسلیحی از محور مقاومت پیروزی بزرگی را در مقابل حامیان این تفکر به دست آوردان شاء الله با تقویت وحدت میان امت اسلامی می توان انتظار سیطره کامل بر تفکر افراطی گری و وهابیت را داشت. همانگونه که امت اسلامی خسارت سنگینی را به تروریست های داعش در عرصه نظامی وارد آورد از این پس نیز می تواند با تقویت وحدت خود به پروژه تکفیری ضربه سنگینی را بزند.
*شما نقش ایران در مواجهه با ایدئولوژی وهابیت و افراطی گری را چگونه ارزیابی می کنید؟
تبعا موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تفکر افراطی گری یک موضع اساسی است. ایران همواره در راستای مقابله با ایدئولوژی وهابیت گام برداشته است. ایران توانسته است با حمایت مالی و تسلیحی از محور مقاومت پیروزی بزرگی را در مقابل حامیان این تفکر به دست آورد.
نظر شما