به گزارش خبرنگار مهر، به منظور تصویب طرح ساخت پل جدید جمرات نشستها و سمینارهای بسیاری از سوی حکومت عربستان با رؤسای مراکز شهرسازی این کشور برگزار شد تا پس از رایزنیهای لازم و بهره گیری از تجارب کارشناسان برجسته این عرصه خدمت رسانی به زائران گسترش یافته و در کاستن حوادث ناگوار گامی اساسی بردارند.
با توجه به افزایش مستمر تعداد حجاج و مشکلات موجود در پل جمرات و محوطه اطراف آن تدابیر بلند مدتی برای ساخت پل جدید جمرات در نظر گرفته شد. این پروژه با در نظر گرفتن مسائلی چون تقسیم بندی و پراکنده ساختن جمعیت و جلوگیری از تجمع حجاج در برابر یک مسیر ورودی یا خروجی، ایجاد ارتباط میان پل جمرات و کوههای اطراف جمرات و استفاده از پله های برقی و عادی برای رسیدن به طبقات فوقانی، ایجاد امکانات لازم برای اقدام سریع و تخلیه فوری جمعیت در مواقع اضطراری، به کارگیری روشهایی برای مشاهده وضعیت ازدحام بر روی پل و میادین اطراف آن، کار خود را از پایان زمان حج سال گذشته آغاز کرد.
این طرح با بررسی نظر کارشناسان و محققان انجام شد و در پی آن پل گذشته به صورت کامل تخریب و پل جدیدی با مساحت بیشتر و بر اساس تکنولوژی معاصر تعبیه شد که گنجایش تعداد زیاد زائران را دارد.
در سالهاى گذشته و در چندین مرحله اصلاحات اساسى در ساختار پل قدیم انجام گرفت تا این امکان براى حجاج فراهم شود که مناسک خود را به سهولت و سادگى و به دور از ازدحام به انجام رسانند، اما از حوادث ناگواری که هر ساله بر اثر ازدحام جمعیت رخ می دهد نکاست. به طوری که سال گذشته بیش از 350 تن از حجاج خانه خدا در مناسک حج جان خود را از دست دادند. افزایش شمار کشته شدگان منجر شد تا مقامات سعودى دهها مأمور را بسیج کند تا امنیت جانى زائران را بهبود بخشد.
عملیات اجرایى پل جدید در چهار مرحله انجام مى گیرد که براى اجراى هر مرحله مدت یک سال در نظر گرفته شده است. براى اجراى هر فاز از پروژه نیز عوامل اجرایى جداگانه در نظر گرفته شده تا کار با سرعت بیشترى به پیش رود. فاز اول 15 ذیقعده سال 1427 به پایان خواهد رسید و کل پروژه تا پایان سال 1429 تکمیل می شود.
از مهمترین ویژگى هاى طرح مذکور احداث دو تونل اضطرارى براى انتقال سریع مصدومان و حادثه دیدگان به بیمارستان است .
نظر شما