۱۲ آذر ۱۳۸۵، ۱۱:۱۴

فرهنگ و هنر در مطبوعات

فرهنگ و هنر در مطبوعات

آغاز جشنواره فیلم و عکس دانشجویان ایران، نمایش انیمیشن‌های مقاومت در سینماتک، پایان فیلمبرداری "سه زن" منیژه حکمت، چند خبر دیرهنگام و تکراری و البته نقد و تحلیل و گفتگو کم‌خبر بودن روز گذشته را در صفحات فرهنگ و هنر روزنامه‌های امروز یکشنبه 12 آذرماه یادآور می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه سینما جهان در مطلبی با عنوان برجسته "نابودی ستاره ها، آینده محتوم هالیوود" به بررسی اکران چند ماه گذشته فیلم های جهان و بازتاب ستارگان هالیوودی در آنها اشاره دارد. گفتگو با دانیل کرگ بازیگر "کازینو رویال" با عنوان "هیچ چیز جلودار من نیست" هم در این صفحه منعکس شده و در کنار آن ستون چهره امروز به "ویل فرل، تکرار یک حکایت قدیمی" اختصاص پیدا کرده است. "اقتباس های بزرگ: دارکولا" عنوان ستون سوژه است و نهایتاً حرف امروز به بهانه درگذشت فیلیپ نواره به این بازیگر فرانسوی پرداخته است.

صفحه ادبیات سخنان یک نویسنده ژاپنی در ایران را با عنوان "زوال ادبیات و زبان های ملی در تهاجم فرهنگی" برجسته کرده و در ادامه هم به چند خبر کوتاه پرداخته از جمله "یک میلیون نسخه از "صد سال تنهایی" چاپ می شود" در چهل سالگی این رمان. صفحه پایانی هم "کنسرت هندی ها در حوزه هنری" را خبر اول قرار داده و در ادامه "پایان تدوین رنگ های خاطره" را برجسته کرده است. نهایتاً خبر "جیرانی اولین مجموعه تلویزیونی خود را کلید می زند" و چند خبر کوتاه دیگر به کار این صفحه پایان می دهد.

روزنامه "بانی فیلم" امروز عنوان روی جلد را به "آغاز جشنواره بین المللی فیلم و عکس دانشجویان ایران" اختصاص داده و در صفحه چهارم مختصراً به آن پرداخته است. گزارش این روزنامه از نمایش منظم فیلم های کوتاه در سینما ایران خبر اول صفحه دوم است. "معرفی اعضا هیئت انتخاب داوری جشنواره فیلم پلیس" هم عنوان خبر برجسته دیگری از این صفحه است.

چهره روز امروز حامد بهداد است با عنوان "من یا مارلون براندو" که به علاقه شخصی این بازیگر اشاره دارد که دیگر از کسی پنهان نیست! صفحه چهارم "فردا، هفته فیلم آفریقای جنوبی در ایران" را خبر برجسته قرار داده و در ادامه هم به ذکر چند خبر کوتاه از جمله "احداث سالن های سینما در همدان آغاز می شود" پرداخته که برای برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در این شهر است.

امروز صفحه پنجم به نقد اختصاص پیدا کرده است. نقدی بر دو فیلم از خسرو معصومی به بهانه آغاز مقدمات سومین بخش از این سه گانه و نقدی بر "وقتی همه خواب بودند" که به نقل از مهر است. نقدی بر "ابراهیم خلیل الله" هم به کار این صفحه پایان می دهد. در صفحات سینما جهان "دورخیز برای زمستان 2008" عنوان اول قرار گرفته و نگاهی کوتاه هم به جدیدترین فیلم وودی آلن در این صفحه مورد توجه قرار گرفته است. "پنگوئن ها در سازمان ملل متحد" هم در صفحه دوم سینما جهان برجسته شده که این مطلب گفتگویی با جرج میلر کارگردان این فیلم را منعکس می کند.

صفحه فرهنگ و هنر گزارش هایی از جشنواره فرهنگی - هنری امام رضا (ع) را منعکس کرده و در ادامه هم به ذکر چند خبر کوتاه غیرتولیدی اکتفا کرده است. امروز در صفحه تئاتر "بازگشت سردار روم به تالار مولوی" خبر اول قرار گرفته و در ادامه هم شمارش معکوس آغاز بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر منعکس شده است. صفحه تلویزیون هم بخش دوم و پایانی گزارش پشت صحنه جدیدترین طنز مهران مدیری را با عنوان "پس لرزه های برره!" مورد توجه قرار داده و در صفحه دوم هم به ذکر چند خبر کوتاه از تولیدات جدید سیما پرداخته است.

"اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر "میری "به آهستگی" جایزه کارگردانی خیخون را دریافت کرد" را خبر اول قرار داده که دیروز منعکس شده بود و در ادامه نگاهی دیرهنگام دارد به پایان جشنواره تئاتر رضوی که روز گذشته به آن پرداخته شده است. "ناشران انگیزه های سیاسی ندارند" هم عنوان مطلبی است که به بررسی مشکلات نشر می پردازد با حضور لاهیجی و فهیم هاشمی.

روزنامه "آینده نو" در صفحه تئاتر گفتگویی دارد با مسعود دلخواه کارگردان نمایش "جولیوس سزار" با عنوان "اقیانوسی به نام شکسپیر". نگاهی به این نمایش با عنوان "آثار بزرگ و مناسبات همزمانی" هم مکمل این گفتگو شده است. ستون چهره روز امروز به جعفر پناهی "گشت و گذار در جشنواره ها" و سیدمحمد خاتمی "بزرگمرد اصلاح طلبان جوان" اختصاص دارد که ترکیب جالب و خاصی است.

"اعتماد" در صفحه سینما مطلبی را با عنوان "بیم و امید در فصل خزان" خبر اول قرار داده که به سینمای ایران در آستانه جشنواره فجر می پردازد و البته جدول فیلم های پرفروش سال های 84 و 85. مروری بر جشنواره فیلم کوتاه تهران هم با عنوان "منظم اما کم کار" در همین صفحه منعکس شده است. "پایان فیلمبرداری "سه زن" منیژه حکمت و چند خبر کوتاه از تولیدات سینمایی هم به کار این صفحه پایان می دهد.

در صفحه فرهنگ و هنر امروز گزارشی درباره معماری سفارتخانه ایران در کره جنوبی آمده با عنوان "سکوت نور و ماده". ستون نگاه هم با عنوان" "ادبیات دیگر" شاهکار بینش پژوه" به تحلیل این آلبوم جدید از بینش پژوه پرداخته است. در صفحه پایانی هم خبر"خون بازی" طرفداران زیادی دارد خبر اول قرار گرفته که در پی تردید در نمایش این ساخته بنی اعتماد در جشنواره فیلم شهر منعکس شده است.

روزنامه "همشهری" در صفحه تئاتر گفتگو با دکتر عباس پژمان را منعکس کرده با عنوان "ازخودگذشتگی به خاطر داستان نویسی!". در صفحه شهر تماشا هم آسیب شناسی سینمای ایران - ژانرهای گمشده (6) برجسته شده با عنوان "فیلم انیمیشن، حکایت به روز قصه های قدیمی". صفحه ادب و هنر تحلیل واقعیت و تخیل در رمان برگزیده جشنواره رضوی را با عنوان "عشق هشتم، موجز و موثر است" خبر اول قرار داده و در ادامه به ذکر چند خبر کوتاه پرداخته است.

"کارگزاران" در صفحه هنر گپ این روزنامه را با پرویز کلانتری، هنرمند نقاش و نویسنده منعکس کرده با عنوان "سر این خط را بگیر و بیا". ستون نگاه هم به بازدید یک ساعته از افتتاح نمایشگاه نشانه ها در خانه هنرمندان پرداخته که مطلب مفصلی است. صفحه پایانی هم خبر دیرهنگام موفقیت "به آهستگی" در اسپانیا را خبر اول قرار داده و در ادامه هم به ذکر خبر "کنسرت "آب برای زندگی" درریگزارهای مراکش" پرداخته است.

روزنامه "جوان" در صفحه سینما و تئاتر نگاهی دارد بر فیلم "وقتی همه خواب بودند". در ادامه هم یادداشتی بر نمایش "سمفونی درد" نوشته و کارگردانی حسین پاکدل منعکس شده است. ستون نگاه هم به نشست مطبوعاتی جشنواره تئاتر کانون های نمایش اشاره دارد با عنوان "جوانگرا بودن جشنواره را تقویت می کنیم". صفحه پایانی هم خبر دیرهنگام "پایان چهارمین جشنواره تئاتر رضوی" را خبر اول قرار داده و در ادامه به ذکرچند خبر کوتاه پرداخته که "حضور آخرین فیلم های مستند در بخش بیروت -مقاومت جشنواره فیلم شهر" و "جشنواره جوانه های شعر رضوی برگزیدگان خود را شناخت" از جمله آنهاست.

"ایران" در صفحه فرهنگ و هنر با مطلب "انتظار برای تولد 30 خواننده یا 30 شجریان؟" به تحلیل این مبحث در حوزه موسیقی پرداخته است. صفحه دوم فرهنگ و هنر بخش سوم جنبه های نمایشی در قرآن کریم را با عنوان "کشش های دراماتیک دینی" منعکس کرده است. صفحه پایانی هم پایان جشنواره تئاتر رضوی را خبر اول قرار داده و در ادامه به نمایش انیمیشن های مقاومت در سینماتک اشاره دارد. با بزرگداشت الیور استون "سومین جشنواره فیلم دبی برگزار می شود" هم خبر برجسته دیگر این صفحه است. نهایتاً "یاد مرتضی آوینی با نمایش دو مستند" در سینما فلسطین، به اخبار این صفحه پایان می دهد.

روزنامه "جام جم" در صفحه رسانه خبر تولیدات جدید سیما را انعکاس داده که در این میان "نمایش 13 انیمیشن مقاومت در موزه هنرهای معاصر" هم مورد توجه قرار گرفته است. در صفحه رادیو و تلویزیون هم گفتگو با مدیر تولید واحد دوبلاژ سیما با عنوان "زیر و بم دوبلاژ در بخش دولتی" منعکس شده است. نهایتاً در صفحه پایانی نقل قولی از معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با عنوان "موزه های شهدا جایگاهی در بودجه کل کشور ندارند" خبر اول قرار گرفته و در ادامه هم نقل قول دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان "یافته های خود درباره مهندسی فرهنگی کشور را ارائه می دهیم" منعکس شده است.

بالاخره "حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه گفتگویی دارد با محمدمهدی انوش فر نام آشنای هنرهای تجسمی با عنوان "زرین فام، شاه غزل سفالگر". در صفحه پایانی هم خبر "پن از هالک قویتر است" خبر اول قرار گرفته و در ادامه گفته های معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان "اقدامات وزارت ارشاد در حوزه چاپ ارزشمند است" به کار این صفحه پایان می دهد.

کد خبر 415390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha