۱۳ آذر ۱۳۸۵، ۱۴:۴۷

مدیر واحد محققین مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در گفتگو با مهر خبر داد :

تدوین استاندارد حوزوی، ملی و فراملی پژوهش / انتشار اولین سند پژوهشی حوزه

تدوین استاندارد حوزوی، ملی و فراملی پژوهش / انتشار اولین سند پژوهشی حوزه

اولین سند پژوهشی حوزه علمیه پس از تایید در شورای عمومی و شورای عالی پژوهشی حوزه علمیه تا پایان سال جاری انتشار می یابد. با انتشار این سند تدوین استاندار ملی و فراملی پژوهش آغاز خواهد شد.

حجت الاسلام سلیمان خاکبان در گفتگوی اختصاصی  با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: دفتر امور پژوهشگران از سال 80 با سه ماموریت اصلی شناسایی، هماهنگی و ساماندهی و حمایت مادی و معنوی از پژوهشگران حوزه علمیه تشکیل شد. این دفتر در دوران اول فعالیت خود، شناسایی حدود هزار صاحب اثر حوزوی را در قالب کتابی به نام "دین پژوهان (1)، معرفی صاحبان آثار حوزه علمیه قم" ارائه داد.

استاندارد سازی پژوهش

مدیر امور محققین مرکز مدیریت حوزه علمیه قم افزود : در دوره جدید فعالیت این واحد، استانداردسازی پژوهش، استانداردسازی زیر ساختارهای پژوهش و استاندارد سازی نظام معیشتی پژوهشگران در دستور کار قرار گرفت. در موضوع عام استانداردسازی پژوهش، استانداردسازی امور پیشا پژوهشی، امور پژوهشی و امور پسا پژوهشی درنظر گرفته شد که استانداردسازی ساختارهای پژوهشی و نظام معیشتی پژوهشگران در امور پیشا پژوهشی قرار می گیرد ولی در تعریف خاص استانداردسازی پژوهش تنها شامل اموری است که به صورت مستقیم جزء ذاتی پژوهش هستند.

تشکیل شورای عمومی و شورای عالی پژوهش حوزه

وی افزود: برای انجام این کار بیش از 5 مرحله در نظر گرفته شده است: مطالعه کتابخانه ای، مطالعه میدانی، طرح نتایج مطالعات در شورای عمومی پژوهش به منظور نقد و نظر، ارائه نتیجه به شورای عالی استانداردسازی پژوهش به منظور اظهار نظر نهایی و ارائه نهایی طرح به شورای مدیران معاونت پژوهشی مرکز مدیریت حوزه جهت اطلاع و ابلاغ به بهره وران.

مدیر واحد محققین مرکز مدیریت حوزه علمیه قم اضافه کرد: در شورای عمومی پژوهش نمایندگان مجموعه نهادهای پژوهشی حوزه حضور داشته و شورای عالی نیز با حضور 5 نفر تشکیل می شود که شامل برجسته ترین افراد حوزوی در موضوعات روش تحقیق، پژوهشگر، مدیر پژوهش، منتقد آثار پژوهشی و نظریه پرداز در زمینه چیستی پژوهش است.  

خاکبان گفت : براساس پژوهش صورت گرفته در شورای پژوهش های علمی کشور حدود 60 مانع یا آفت پژوهشی شناسایی شده است که یکی از آنان تلفیق میان پژوهش حقیقی و شبه پژوهش در میان نیروها و نهادهای مسئول کار پژوهشی است. مرزبندی میان این دو  در دستور کار این واحد قرار گرفته و ایده استانداردسازی پژوهش را از مرزبندی میان پژوهش حقیقی و شبه پژوهش آغاز شد.

سند شماره یک پژوهشی حوزه تا پایان سال جاری

مدیر واحد محققین مرکز مدیریت حوزه علمیه قم افزود: تدوین این طرح مراحل نهایی خود را طی می کند و پس از تصویب در شورای استانداردسازی پژوهش های علمی - دینی حوزوی به عنوان سند شماره یک پژوهش حاوی مفهوم استانداردسازی پژوهش و بازشناسی شفاف آن از شبه پژوهش تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد. در تولید این سند بیش از 120 نفر از اساتید روش تحقیق، برگزیدگان کتاب سال حوزه و نمایندگان نهادهای علمی پژوهشی شرکت داشته اند که تمام مراحل و نکات مورد توجه در تولید این محصول به همراه این سند ارائه می شود.

استاندارد سازی روش تحقیق

وی گفت: پس از تبیین مفهوم پژوهش حقیقی و تمایز آن از شبه پژوهش، استانداردسازی روش تحقیق در دستور کار قرار گرفته که هم اکنون مراحل کتابخانه ای این موضوع به اتمام رسیده و فاز میدانی آن تا پایان سال به اتمام رسد. پیش بینی می شود در نیمه اول سال آینده نیز سند شماره دو پژوهش با موضوع استانداردسازی روش تحقیق انتشاریابد. استانداردسازی زیرساختارهای پژوهشی و نظام معیشتی پژوهشگران نیز در مراحل بعدی کار قرارگرفته است.

تدوین استاندارد حوزوی ، ملی و فراملی پژوهش

خاکبان افزود : فاز اول این فعالیت به علت برخی محدودیت ها و تاکید بر ضرورت تقدم استفاده از ظرفیت کارشناسی حوزه بر ظرفیت های دیگر از ظرفیت حوزویان استفاده خواهد شد ولی پس از دستیابی به استاندارد شماره یک پژوهش، از ظرفیت نخبگان دانشگاهی برای تولید استاندارد ملی پژوهش استفاده خواهد شد و پس از آن مراحل فراملی این طرح با تاکید بر استفاده از ظرفیت های پژوهشگران جهانی آغاز خواهد شد.

کد خبر 415750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha