به گزارش خبرنگارمهر، محمد حسین محمدی شامگاه سه شنبه در ششمین جلسه شوراس برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سالن شهدای دولت استانداری تشکیل شد، با اشاره به اینکه شرکت های آبفا متولی مایه حیات هستند، گفت: متاسفانه سیاست ها به گونه ای است که این شرکت ها امروز ورشکسته یا در آستانه ورشکستگی فرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه علت مسئله مذکور به نامتعادل بودن دخل وخرج شرکت مربوط می شود، عنوان کرد: چند سالی است که تعرفه دریافت درصد هزینه تمام شده تولید آب از مشترکان، تغییری نکرده و این به ضرر شرکت های آبفا است.
وی ادامه داد: بالغ بر ۳۵ درصد آبی که تولید می شود به دلیل ناتوانی در بازسازی تاسیسات از بین می رود و باید فکر و تدبیری برای این مشکل هم اندیشیده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان با اشاره به اینکه ۱۶ شهر استان فاقد تاسیسات و ردیف اعتباری فاضلاب هستند، بیان کرد: بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در حاشیه شهرها سکونت دارند که با مشکلات بهداشتی در تامین آب مواجه هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از نیازهای اساسی مردم تامین آب شرب آنها است، گفت: با محرومیت مضاعفی در زمینه آب و فاضلاب روستاهای استان نسبت به سایر استان های کشور مواجه هستیم.
مفاخری اظهارداشت: در حال حاضر شاخص بهره مندی روستاهای استان از آب شرب ۶۲ درصد و فاضلاب ۱.۳ درصد است.
وی با اشاره به اینکه دخل و خرج شرکت آبفار نیز با هم مطابقت ندارد، افزود: ردیف متمرکزی برای نگهداری از تاسیسات نیاز است تا سرمایه گذاری انجام شده از بین نرود.
وی با اشاره به وجود هزا رو ۷۰۰ روستا در کردستان، بیان کرد: ۹۸۰ روستا از آب بهره مند هستند البته خیلی از این روستاها با جیره بندی آب مواجه شدند.
نظر شما