۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۷:۱۱

تولیدات و سفارش‌های فرش عمواوغلی مرور می شود

 تولیدات و سفارش‌های فرش عمواوغلی مرور می شود

موزه ملی ملک، نشست تخصصی «نگاهی به تولیدات و سفارش‌های فرش عمواوغلی؛ نمونه برجسته هنر فرش‌بافی مشهد» را با همکاری انجمن علمی فرش ایران برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از  روابط عمومی کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، نشست «نگاهی به تولیدات و سفارش‌های فرش عمواوغلی» با محوریت بررسی فرش دست‌باف سفارشی حاج حسین آقا ملک، بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک به کارگاه فرش‌بافی عمواوغلی، در روز یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۶ خورشیدی از ساعت ۱۵ تا ساعت ۱۷، گروهی از فعالان حوزه قالی‌بافی ایران را در بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران گرد هم می‌آورد تا شاهکارهای هنری قالی‌ها و فرش‌های تاریخ معاصر ایران را بررسی کنند. فیلم «خاندان عمواوغلی» از مجموعه مستندهای قالی آذربایجان نیز پیش از نشست از ساعت ۱۴ تا ساعت ۱۵ به نمایش درمی‌آید.

امید بنام، احمد بزمی، دکتر مهدی کشاورز افشار و دکتر بیژن اربابی، از متخصصان و کارشناسان حوزه فرش و قالی به ویژه در زمینه فرش عمواوغلی، در این نشست که در تداوم سلسله نشست‌های تخصصی کتابخانه و موزه ملی ملک در حوزه فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی انجام می‌پذیرد، درباره تولیدات و سفارش‌های فرش عمواوغلی سخن می‌رانند.

قالی لچک‌ترنج مشهد، آوازه‌یافته به عمواوغلی، از آثار نفیس کتابخانه و موزه ملی ملک در حوزه فرش‌های تاریخی به شمار می‌آید. عبدالمحمد و علی عمواوغلی این قالی زیبا را به سفارش حاج حسین آقا ملک در کارگاه عمواوغلی در سال ۱۳۱۷ خورشیدی بافته‌اند. این قالی در زمان زندگی حاج حسین آقا ملک، در یکی از سالن‌های پذیرایی خانه تاریخی وی در بازار بین‌الحرمین تهران بر زمین گسترده شده بود. این اثر فاخر تاریخی اکنون در تالار هنر و زندگیِ نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران به نمایش درآمده است.

نشست تخصصی «نگاهی به تولیدات و سفارش‌های فرش عمواوغلی؛ نمونه برجسته هنر فرش‌بافی مشهد»، به عنوان یکی از برنامه‌های آیین هشتاد سالگی کتابخانه و موزه ملی ملک، در روز یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۶ از ساعت ۱۵ تا ساعت ۱۷ در این گنجینه برگزار می‌شود. پیش از آن نیز فیلم «خاندان عمواوغلی» از ساعت ۱۴ تا ساعت ۱۵ به نمایش درمی‌آید. کتابخانه و موزه ملی ملک، دوستداران فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی را به حضور در این نشست در ساختمان این گنجینه در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد» فرامی‌خواند.

کد خبر 4158333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha