۱۰ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۳۷

دبیر مجمع عمومی جامعه مدرسین:

۵۰۰ درس تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم برپا می‌شود

۵۰۰ درس تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم برپا می‌شود

قم - دبیر مجمع عمومی جامعه مدرسین از برپایی بیش از ۵۰۰ کلاس تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین بنیادی، شامگاه پنجشنبه در گردهمایی اساتید مجتمع آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: گاهی در حوزه علمیه مباحث تفسیری مخصوصاً در سال‌های اخیر با وجود مؤسسات و مجامع، به صورت پراکنده صورت می‌گرفت ولی امروز بیت شریف علامه به مرکزی قرآنی تبدیل شده است.

وی افزود: این بیت با دلسوزی و فکر و اندیشه به مکانی که باید تبدیل می‌شد شده و به معنای واقعی دارالقرآن شده و محوریت پیدا کرده است.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اشرافی که از وجود علامه در بعد تفسیر و مباحث حکمی دیده می‌شود بعد اصولی کمتر مورد توجه قرار گرفته در حالی که در این زمینه نیز مباحث دقیق علمی مطرح فرموده است.

وی با اشاره به برخی ویژگی‌های علامه طباطبایی اظهار داشت: علامه سه طهارت را در زندگی خود رعایت کرد که اولین آن، طهارت فکری بود و ایشان بدون تشویش نسبت به شبهات و مسائل و دغدغه‌های جامعه حساس بودند.

مطالعه علامه طباطباعی در مورد مسائل جنگ جهانی دوم

حجت الاسلام بنیادی اضافه کرد: مرحوم علامه قبل از اینکه المیزان را بنویسند چندین سال در مورد مسائل جنگ جهانی دوم مطالعه کردند و به این عرصه ورود نمودند بنابراین علامه با افق بلند و اشرافی که داشتند وارد مسائل مورد نیاز شدند.

وی افزود: دومین ویژگی علامه طهارت در گفتار بود که از رفتار اخلاقی آن مرحوم منشعب می‌شود؛ ایشان انسانی بود که در اوج قرار داشت ولی از تواضع کم نظیری برخوردار بود که باید برای امروز حوزه درس باشد.

دبیر مجمع عمومی جامعه مدرسین با بیان اینکه آثار علامه طباطبایی امروز مرجعی برای همه محققان قرار گرفته است، گفت: حوزه علمیه امروز این استعداد را دارد و البته نسبت به دانش تفسیر و فلسفه و روان شناسی، جامعه شناسی و ... پیشرو است ولی باید با انگیزه بالاتری نسبت به این مسائل با مقدمه درک جامعه امروز مانند گذشته همان درخشش عالی را داشته باشد.

دبیر مجمع عمومی جامعه مدرسین اظهار کرد: امروز حوزه در دوره تعالی و طلایی خود قرار دارد و باید نیازهای زمانه جامعه را مورد توجه جدی‌تر قرار دهد.

وی افزود: مجمع عالی تفسیر بیش از ۵۰۰ محفل تفسیری و علوم قرآنی را در حوزه برگزار می‌کند و چراغ مباحث تفسیری روشن شده است که البته مقدمه کار است و در ۱۵ سال آینده نتایج این کار روشن خواهد شد.

حجت الاسلام بنیادی تأکید کرد: امیدواریم با حمایت‌ها و تلاش بزرگان، حوزه‌های شیعه مانند همیشه در مباحث علمی و قرآنی بدرخشد و همواره پیشگام بماند.

کد خبر 4159483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha