به گزارش خبرنگار"مهر"، وزیرکار و اموراجتماعی امروزدرسومین کنفرانس توسعه منابع انسانی با اشاره به این که وزارت کار تنها به امور کارگر و کارفرما اختصاص ندارد، گفت: وزارت کار وزارت حفظ و توسعه کار و منابع انسانی است.
به گفته محمد جهرمی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تنها بخش اندکی از منابع انسانی جامعه را پوشش می دهد و آن هم بخش دولتی و اداری است که در این میان سهم نعمت خدادادی منابع انسانی از اهمیت بالاتری برخورداراست.
وزیرکارو اموراجتماعی با انتقاد از عدم وجود نهادی ویژه برای حفظ و توسعه منابع انسانی در کشور، تصریح کرد: آموزش و پرورش و آموزش عالی به عنوان دو نهاد بزرگ آموزشی درکشور، هیچ گونه پاسخی برای آموزش منابع انسانی ندارند که ارایه دهند.
وی با اشاره به این که ساختار وزارت کار براساس مدیریت منابع انسانی و برنامه ریزی منابع انسانی تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم که بتوانیم همایشی در سطح کلان کشور برای در مورد منابع انسانی برگزارکنیم.
جهرمی با بیان این که هم اکنون 85 درصد از نیروی بالقوه کشور مهارت کاری لازم را ندارند ، افزود: علت این امر عدم آموزش از طریق مراکز فنی و حرفه ای است.
وی درخصوص اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت کار درمورد ساماندهی منابع انسانی درکوتاه مدت، افزود: در این راستا خواستار تشکیل دفتر اشتغال و کارآفرینی با شرح وظایف مشخصی از تمامی دستگاهها شده ایم .
وزیر کارو اموراجتماعی به برنامه پنج ساله چهارم توسعه به عنوان یک الگوی شفاف درکشوراشاره کرد و افزود: جداول خوبی در این برنامه ارایه شده است که باید ازطریق دستگاه های ذی ربط مشخص شود که چه نیرویی و درچه سطحی از تحصیلات وجود دارند.
وی با اشاره به بررسی صورت گرفته درخصوص نیروی جویای کاردر ابعاد تحصیلی مختلف ، تصریح کرد: براساس بررسی صورت گرفته افراد زیر دیپلم کمتر از نرخ متوسط بیکاری ، بیکار بودند، این درحالی است که متاسفانه افراد تحصیلکرده با تحصیلات عالی بیش از 15 درصد و بیش از نرخ متوسط بیکاری دچار بیکاری هستند.
جهرمی با بیان این که هم اکنون با کمترین درصد مهارت منابع انسانی درکشور مواجه ایم، خاطرنشان کرد: در تمام رشته ها حتی علوم انسانی به مهارت نیازداریم.
به گفته وی، 31 درصد از مدیران بنگاه های بزرگ موجود از دانش و مهارت لازم و مدیریت برخوردارنیستند و نخستین چالش موجود ، تربیت مدیران است .
وزیر کار و اموراجتماعی ، برنامه ریزی برای جذب نیروهای خلاق و مبتکر را از دیگراقدامات برای حفظ و توسعه منابع انسانی دانست و گفت: باید به میزان مورد نیاز امکانات و منابع مالی برای نیروی خلاق و مبتکر در سازمان های موجود درکشور فراهم شود و سازمان ها باید پاداش مناسب برای این گونه افراد درنظر بگیرند.
نظر شما