به گزارش خبرنگار مهر، اصغر برشان پیش از ظهر یکشنبه در چهاردهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نزدیک شدن به فصل بودجه ریزی شهرداری اظهار داشت: بودجه سال ۹۶ شهرداری اصفهان در مقایسه با سال ۹۵ حدود چهار درصد افزایش داشت و به اجرا درآمد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد در سال گذشته روش بودجه بندی در شهرداری اصفهان دارای ساختار مناسبی بوده است، افزود: اما یکی از چالشهای اساسی موجود در پیکره مالی شهرداری ها و شهرداری اصفهان عدم وجود سیستمی یکپارچه است که بتواند از صفر تا ۱۰۰ همه درآمدها و هزینه های شهر و شهرداری را رصد و مدیریت کند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر سیستم های مختلفی که در حوزه مالی شهرداری اصفهان وجود دارد هر کدام به صورت مجزا عمل کرده و بعضاً ارتباطات مطلوب و مناسبی با یکدیگر ندارند.
وی با اشاره به اینکه ایجاد بستری واحد برای عملکرد مالی شهرداری ضروری است، افزود: بایداز سیستمهای جزیرهای دست برداشته و به سمت یکپارچه سازی عملیات مالی شهرداری حرکت کنیم.
توسعه پایدار برای شهرها یک نیاز اجتناب ناپذیر است
برشان با تاکید بر اینکه امروزه توسعه پایدار برای شهرها یک نیاز اجتناب ناپذیر و ضروری است و توسعه پایدار متکی بر درآمدهای پایدار است، گفت: در سالهای اخیر به دلیل نبود یا کمبود منابع مالی مناسب و ضرورت خدمات رسانی مستمر متاسفانه بخش عمده درآمدهای شهرداریها از طریق فروش تراکم و درآمدهای ساختمانی بوده است که از زمره درآمدهای پایدار به شمار میآید که جزء منابع پایدار نیست، در حالی که اگر مدیریت شهری بخواهد در چهارچوب اصول توسعه پایدار حرکت کند باید متکی به درآمدهای پایدار باشد که از جمله مهمترین آن عوارض نوسازی و عمران شهری است.
وی گفت: شهرداریها باید به دنبال منابع پایداری از مسیر اخذ عوارضهای حقیقی و متناسب باشند، در صورتی که با گذشت بالغ بر ۳۰ و چند سال از قانون خودکفایی شهرداریها و الزام دولت به ارائه لایحه در خصوص درآمدهای پایدار شهرداریها هنوز راهکار و مصوبهای در این خصوص وجود ندارد.
عضو شورای شهر اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه جذب سرمایههای ملی در راستای رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و بسترسازی طرحهای متناسب برای ایجاد درآمدهای پایدار در شهرداری اصفهان ضروری است، اضافه کرد: همچنین اصلاح عوارض کسب و پیشه و اخذ خدمات حمل پسماند و این موارد به صورت واقعی و متناسب با میزان بهره مندی از خدمات و قابل وصول از دیگر اقدامات لازم و ضروری در این زمینه است.
وی با تاکید بر اینکه عوارض نوسازی و عمران شهری و این موارد جزء پایدارترین منابع درآمدی محسوب می شود و باید ترتیبی عملیاتی و اجرایی اتخاذ شود تا سهم آن در بودجه افزایش پیدا کند، افزود: از آنجاییکه عوارض ساختمان عوارض ملی است باید با هماهنگی سایر کلانشهرها و پیگیری از طریق شورای عالی استانها و همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم از نظر فرمولهای محاسبات و هم از نظر مبنای محاسباتی و دریافت به روز با ضمانت اجرایی اصلاح شود.
نظر شما