۱۳ آذر ۱۳۸۵، ۱۴:۲۶

/ سرنوشت کتابخانه های خصوصی را چه کسانی رقم می زنند ؟ - 4 /

قبل از مرگ درباره کتابخانه شخصی مان تصمیم بگیریم

قبل از مرگ درباره کتابخانه شخصی مان تصمیم بگیریم

فتح الله بی نیاز - نویسنده و منتقد ادبی ، گفت : بهتر آن است که صاحبان کتابخانه های با ارزش در زمان حیات خود در مورد سرنوشت کتابخانه شان تصمیم بگیرند .

این نویسنده معاصر در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این مطلب افزود : اینکه افرادی به دنبال جمع کردن کتاب هستند به خودی خود کار پسندیده ای نیست بلکه اگر این امکان فراهم شود که دیگران هم از این کتابها استفاده کنند حرکتی فرهنگی صورت گرفته است .

فتح الله بی نیاز افزود : در بسیاری از مواقع کتابخانه های شخصی پس از درگذشت صاحبان آنها از میان می رود و از طریق دلال ها به چند برابر قیمت واقعی به فروش می رسد و تمام زحمات یک پژوهشگر به هدر می رود .

وی در ادامه خاطرنشان کرد : دلالهای کتاب و آنهایی که در کار خرید و فروش کتاب هستند از شبکه ای از ارتباطات بهره می برند که تا فردی می میرد و زمانی که هنوز کفنش خشک نشده بلافاصله با خانواده اش تماس می گیرد و می خواهند کتابخانه او را به کمترین قیمت خریداری کنند .

وی افزود : اگر کسانی که این کتابخانه ها را در اختیار داشتند و خریداران آنها ارزش و بهای چیزی را که در اختیار آنهاست می دانستند هرگز راضی به این کار نمی شدند .

این نویسنده که خود کتابخانه ای با حدود 11 هزار جلد کتاب دارد در ادامه تصریح کرد : اغلب دلال های کتاب انبارهای نامناسبی دارند که کتاب بعد از مدتی در این انبارها از میان می رود و چون غالبا بهای اندکی برای خرید کتابهای دست دوم می پردازند نسبت به شرایط نگهداری دلسوزی نمی کنند .

فتح الله بی نیازگفت : فضیلت شخصیت فرهنگی ، در اختیار داشتن کتابخانه بزرگ نیست ، مهم این است که کتاب به دست اهلش برسد .

کد خبر 416221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha