به گزارش خبرنگار مهر، تحریف معنوی وارونه جلوه دادن انگیزه ها، اهداف و تفسیر غلط پیامهای قیام عاشورا است .
از آنجا که مخاطبان نهضت عاشورا عموم مردم و نه فقط فرهیختگان و دانشمندان هستند و غالبا اقشار مردمی از دقتهای عقلی و ریزبینی های عمیق برخوردار نیستند، دامنه نفوذ بعضی از تحریفات و تحریکات یاد شده در قالب های مختلف بسیار عمیق بوده است .
این قالب ها از نوع بیان گویندگان مجالس عاشورایی و متن و محتوای اشعار و مراثی و نحوه اجرای آن گرفته تا عکس ها و تصاویر، پرچمها و شیوه های عزاداری را شامل می شود .
برخی از تحریفات واقع شده آنچنان خطرناک و شبهه افکن است که اگر برای آن چاره ای اندیشیده نشود عواقب وخیم فرهنگی را در پی خواهد داشت .
طبق دستورات اکید اسلام اگر بدعتی در آموزه های دین پدید آید بر دانشمندان و اهل علم است که علم خود را آشکار کنرده و به مقابله با آن بپردازند، در این راستا بر همه کسانی که دانسته ها و معارفی کسب کرده و می توانند از آن در مقابله با بدعتها و تحریفات استفاده کنند واجب است که آموخته های خویش را آشکار کنند .
در این خصوص سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از متولیان امر فرهنگ و دین و یکی از رسالتمداران مبارزه با انحرافات و بدعتها و خرافات بر آن شده است تا با معرفی نمادهای صحیح و خالی از تحریف، جایگزین مناسبی برای نمادهای غلط فراهم آورد.
به طور طبیعی در انجام این مهم هنرمندان رشته های گرافیک، طراحی و مجسمه سازی بیشترین کمک را می توانند داشته باشند و به همین دلیل سازمان تبلیغات اسلامی با اجرای " فراخوان طرح نماد سازی عاشورا " عزم خود را جهت نیل به اهداف یاد شده جزم کرده است و اکنون نوبت اهل هنر است تا با آشکار کردن توانائیها، آموخته ها و تجربیات خویش گامی در جهت مقابله با بدعتها و تحریفات بردارند .
هر کس از سر انصاف مطالعه ای در مبانی و دستورات دین مبین اسلام داشته باشد ، خواهد دانست که اسلام دین عقیده ، فرهنگ و اندیشه است . نحوه تبلیغ ، آیات متعدد قرآن ، روایات کثیره معصومین همه گواه این مطلب است .
همچنین نباید از نظر دور داشت که آیات جهادی قرآن عموما ناظر به موقعیت دفاعی نیروهای اسلام بوده است و شأن نزول آنان مربوط به زمانهایی بوده که مرزهای عقیده و تفکر با تهاجمات نظامی دشمنان مورد تعرض قرار می گرفته است .
یکی از ابعاد اصلی و ارکان این فرهنگ ، آموزه هایی است که در پرتو قیام عاشورا در تمدن اسلامی نهادینه شده است و به دلیل موقعیت خاصی که این قیام از دید احساسی و عاطفی در عمق جان انسانهای آزاده و حق دوست و عدالت طلب داشته و دارد گستره فرهنگ عاشورایی و آموزه های حسینی تا باطن جان مسلمانان و بالاخص شیعیان نفوذ یافته است . عزاداری های گسترده ای که در ایام محرم و در سراسر جهان توجه رسانه های دنیا را به خود منعطف می کند نشانی بر عمق و سعه این نفوذ است .
شک نیست که امور فرهنگی و اعتقادی در هر مقوله ای بیشترین ضربات را از هجمه هایی خورده است که ماهیت فرهنگی داشته اند و در این مورد فرهنگ اسلامی و شیعی کربلا اسثناء نبوده و نیست .
به رغم فرهنگ غنی و اصیل دین اسلام، آنچه تاکنون موجب بروز و ظهور لطمه های بسیار شده، غفلت دانشمندان و اهل فن بوده که باعث شده ضربات و لطمات جبران ناپذیری بر بدنه فرهنگها و تاریخ غنی اسلام از جمله قیام مقدس عاشورا وارد شود که به دنبال آن فتنه های بزرگی در جامعه شیعی پدید آمده است .
بنابراین متفکران و حامیان و مبلغین و هر کس که عرق دینی دارد بایستی نسبت به هجمه های فرهنگی هوشیار و دقیق باشد تا از ایجاد لطمه ها و هجمه های فرهنگی جلوگیری شود .
نظر شما