به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر ذاکری هرندی پیش از ظهر سهشنبه در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تبریک ۱۷ ربیع الاول میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر امام صادق (ع) با اشاره به روز پژوهش اظهار داشت: امروز توسعه هر کشوری رابطه مستقیم با توسعه علم و فناوریهای پژوهشی دارد که در این بین دانشگاهها و مراکز پژوهشی بسترسازان مناسبی هستند.
وی با اشاره به اینکه استقلال هر کشوری به پژوهش و تولید علم استوار است، تاکید کرد: نوع و سطوح انجام پژوهش نیز تعیین کننده جایگاه کشور است.
مدیرکل برنامهریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری اصفهان با اشاره به تجلیل از دانشمندان و فعالان عرصه پژوهش ابراز داشت: در این راستا باید توجه داشت که یکی از شاخصهای مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به جایگاه پژوهش است.
پنج برنامه برای برگزاری هفته پژوهش در استان اصفهان اعلام شد
وی با بیان اینکه در مهر ماه سال جاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستورالعمل برنامههای هفته پژوهش را ابلاغ کرده است، افزود: از این رو استانداران هر استانی به عنوان، رئیس ستاد برگزاری این هفته معرفی شدند و پنج دستور کار برای استان اصفهان مشخص شد.
ذاکری هرندی ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری برای نیل به اهداف اصلی در استان، شناسایی یافتههای پژوهشی، تجاری سازی پژوهشهای صورت گرفته و ایجاد فرصتهای مناسب برای تعامل بین مراکز تحقیقاتی استان را از برنامههای اصلی در دستور کار برگزاری هفته پژوهش در استان اصفهان اعلام کرد و گفت: با این روند ابلاغ افراد مسئول در این زمینه صادر شد و پنج کمیته در این زمینه با عنوان کمیته علمی و انتخاب برتر، کمیته روابط عمومی و اطلاع رسانی، کمیته آموزش و ایدههای برتر و فن بازار، کمیته دانشآموزی و کمیته اجرایی مشخص شدند.
وی زمان برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش را از ۱۸ لغایت ۲۰ آذرماه عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه در سالنهای نقش جهان و نصف جهان نمایشگاههای دائمی استان اصفهان برگزار میشود.
یک تا سه درصد اعتبارات هر دستگاه دولتی به پژوهش اختصاص دارد
مدیرکل برنامهریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه یک درصد از اعتبارات هزینهای هر اداره باید صرف اجرای طرحهای پژوهشی شود، ابراز داشت: تاکنون در استانداری اصفهان شش طرح در این حوزه مطرح شده است که کد رهگیری دریافت کردهاند و در مرحله انعقاد قرار داد، هستند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۶ دستگاه طرحهای خود را در سامانه سماد ثبت کردند، افزود: همه طرحهای ارائه شده موفق به دریافت مجوز اجرایی گرفتند.
ذاکری هرندی ابراز داشت: هزینه اعتبارات حوزه پژوهش استان اصفهان در سال ۹۵ حدود یک میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه اصفهان باید در خصوص روند اجرایی طرحهای پژوهشی باید پاسخگو باشد، اضافه کرد: از این رو در خصوص روند طرحهای پژوهشی سال جاری ابتدای سال آینده میتوان گزارش نهایی را اعلام کرد.
مدیرکل برنامهریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری اصفهان افزود: حداکثر بودجهای که نهادهای دولتی برای طرحهای پژوهشی میتوانند تحقق پیدا کند از یک تا سه درصد از اعتبار هر دستگاه است.
نظر شما