به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا موسوی ظهر سه شنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر زنجان در تبیین مسائل زیستمحیطی شهر زنجان و پاسخ به پرسشهای اعضای شورای شهر در خصوص آلایندگی واحدهای سرب و روی ، افزود: هوای شهر زنجان آلوده نیست فقط در فصل بهار به دلیل جهت وزش باد، روزهایی آلوده میشود که منشأ آن ریزگردهای خارجی است.
وی با اشاره به وضعیت جانمایی شهرکهای صنعتی در شهر زنجان، ادامه داد: جانمایی شهرکهای صنعتی مانند یافتن کت برای دکمه است بهطوریکه در مقاطعی زمینی مشخصشده و به اصرار تبدیل به شهرک صنعتی شده است.
موسوی بابیان اینکه در انتشار "بو" استانداردی وجود ندارد، ابراز کرد: بوی نامطبوع، ناشی از فعالیت کارخانه روغن نباتی بود که با تعطیلی آن مدتی است از بین رفته است.
مدیرکل محیطزیست استان زنجان بابیان اینکه زنجان جزو استانهایی است که کانونهای در معرض آلودگی دارد، گفت: برای مثال رودخانه قزلاوزن به دلیل بارگذاری بیحساب به بهانه اشتغالزایی در حال خشک شدن است و خود میتواند منشأ ریز گرد باشد.
مدیر کل محیط زیست استان زنجان با اشاره به احاطه شهر در میان شهرکهای صنعتی، بر لزوم تدوین ضوابط زیست محیطی در این شهرکها تاکید کرد و افزود: در حال حاضر دولت مالک پسماندهای دپو شده در واحدهای تولید سرب و روی است و باید برای آن تدابیری اتخاذ کند.
وی گفت: باید از ظرفیت معدنی استان در جهت توسعه استفاده کرد اما به شرط رعایت ضوابط و اصول فنی و استانداردها، این امر باید محقق شود.
وی با بیان اینکه موضوع فنی و اجرایی و اجتماعی و روانی آلایندگی واحدهای روی باید توأمان مورد توجه قرار گیرد گفت: پایش مستمر وضعیت زیست محیطی شهرک روی انجام میشود.
وی یادآور شد: در حیطه آلایندگی هوا نیز واحدها مجهز به سیستم تصفیه هستند اما گاهی این سیستم نقص دارد و به دلیل اشکالات فنی در تولید آلودگی وارد هوا میشود که با پایش مستمر در پی جلوگیری از بروز این مشکل هستیم.
موسوی با بیان اینکه مشکل جدی مربوط به پسماند دپو شده در فضای ۱۷ هکتاری جوار شهرک روی به میزان پنج تا ۶ تن است، گفت: امکان حرکت ذرات آن در اثر وزش باد، عبور خودروهای سنگین و روان آبها وجود دارد و باید به صورت اصولی مدیریت شود.
وی با بیان اینکه چهار مطالعه در راستای تعیین تکلیف آلودگی زیست محیطی شهرک روی و برنامهریزی برای آن صورت گرفته است گفت: در شعاع سه کیلومتری شهرک، آبهای زیرزمینی منطقه مشکل خاصی نداشتهاند، گیاهان و خاک حاوی عناصر سنگین بودهاند و عناصر سنگین در فرآوردههای دامی منطقه کمتر از میزان استاندارد بوده است.
مدیرکل محیط زیست استان زنجان خاطر نشان کرد: در راستای مدیریت اصولی پسماندها طی چهار سال اخیر مطالعه مکان یابی دپوی پسماندها انجام شده اما مورد تأیید قرار نگرفته است.
موسوی با تاکید بر لزوم تدوین برنامه کوتاه مدت و میان مدت برای پسماند شهرک روی تصریح کرد: تا زمان آماده سازی محل مناسب دپو باید با پوشش مناسب، پسماند موجود پوشش داده شود تا امکان ورود آن به محیط زیست کاهش یابد.
موسوی در خصوص آلایندگی واحدهای ذوب مس شهرک ناجی واقع در جاده دندی تصریح کرد: پایش مستمر، پیگیری قضایی و تدابیر لازم برای پیشگیری از آلایندگی که اغلب شبانه ایجاد میشود صورت گرفته است.
وی خواستار همکاری دانشگاههای استان، سمنهای زیست محیطی و شورا و شهرداری در دستیابی به شهری سالم و پاک شد.
نظر شما