به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیاگو با استفاده از شیوه جدیدی به دنبال بررسی دقیق فعالیت های مغزی هستند که می تواند پنجره جدیدی به رموز مربوط به خواب فرا روی دانشمندان بگشاید.
خواب بخش حیاتی از حیات انسان است بطوری که یک سوم از زندگی هر فرد در خواب سپری میشود و از این رو کمبود خواب و یا اختلالات خوابی، هوش و مهارتهای فردی را تحت تاثیر قرار میدهد.
تری سینوفسکی رئیس آزمایشگاه نورولوژی در انیستیتو مطالعات بیولوژیکی سالک در آمریکا گفت: استفاده از شیوه جدید بررسی فعالیت های مغزی به هنگام خواب بسیار ساده تر از تکنیک های فعلی بوده و دارای قابلیت های بالایی برای بررسی اختلالات خوابی است.
در روش های فعلی دانشمندان بیمار را برای مطالعات دقیق در شرایط کلینیکی ویژه نگهداری میکنند و دستگاه های خاصی را به مغز وی برای ثبت فعالیت های آن متصل می کنند.
در ادامه دانشمندان اطلاعات بدست آمده را با هدف یافتن علائمی که نشان دهد آرامش ذهنی بیمار به هنگام خواب از بین رفته باشد مورد تحلیل قرار می دهند که می تواند با خطاهای فاحشی همراه باشند.
اما در روش جدید سینوفسکی به همراه دستیارش که از فارغ التحصیلان انستیتو سالک هستند الگوریتمی را ارائه کردند که می تواند تغییرات قابل توجهی مغزی را به صورت آماری ثبت کند. نتیجه این بررسی برنامه ای است که می تواند فازهای مختلف خواب را تغییر دهد.
یکی از نورولوژیست های برجسته در دانشگاه کالیفرنیا در خصوص این الگوریتم جدید گفت: از آنجا که این الگوریتم امکان تحلیل های خودکار درباره فعالیت های مغزی در هنگام خواب را فراهم می کند این تکنیک جدید می تواند برای مطالعات مربوط به ثبت اختلالات خواب در طولانی مدت نیز مفید باشد.
براساس گزارش «تکنولوژی ریویو» این الگوریتم در حالی ارائه شده است که مطالعاتی از این دست که گفته می شود به ارایه فرآیندهای جدیدتری برای تحلیل خواب و فعالیتهای مغزی منجر می شود، در حال انجام است.
نظر شما