به گزارش خبرگزاری مهر، تقی کهوریان ظهر پنجشنبه در جلسه کمیسیون مدیریت ایمنی راههای آذربایجان غربی با بیان اینکه آمار حوادث جاده ای نگران کننده است گفت:در بسیای از حوزه های علمی و فنی، تخصصی پس از پیروزی انقلاب شاهد پیشرفت و رشد چشم گیری هستیم ولی در بخش ایمنی جاده ها و کاهش حوادث رانندگی به نتایج مطلوبی دست نیافته ایم و با مشکلاتی مواجه هستیم که باید در این زمینه کارهای مطالعاتی و آسیب شناسی عوامل تاثیرگذار انجام شود.
وی افزود:حوادث رانندگی و آسیب هایی که به خانواده ها و جامعه در اثر فوت یا ضایعات جسمی وارد می شود بسیار جدی بوده و خسارت های هنگفت و تبعات بسیاری را بر جامعه و اقتصاد کشور وارد می سازند که باید بر کنترل و کاهش آن اقدامات اساسی انجام گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار گسترش شبکه ارتباطی، بهبود کیفیت جاده ها،حذف نقاط حادثه خیز، افزایش کیفیت فنی و ایمنی خودروها،اصلاح قوانین و برخورد جدی با متخلفان و حادثه سازان و نهادینه کردن فرهنگ صحیح رانندگی و افزایش آگاهی مردم در این زمینه را از جمله اقدامات لازم در مدیریت و کنترل حوادث رانندگی برشمرد.
کهوریان با اشاره به اجرای مانورهای امداد و نجات جاده ای در استان ادامه داد: نجات مصدومان در حوادث رانندگی در اولویت اصلی سازمان های امدادی است و باید ضمن ایجاد هماهنگی میان دستگاهها و تجهیز امکانات امداد و نجات، سازمان های مسئول نیز به وظایف خود در نجات مصدومان به سرعت و شایسته عمل کنند.
وی همچنین به پیش بینی های سازمان هواشناسی به آغاز بارش برف و یخبندان از روزهای آینده در تمامی مناطق استان اشاره و برآمادگی نیروهای پلیس راه، راهدارخانه ها و پایگاههای جمعیت هلال احمر استان درانجام ماموریت های خود تاکید کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن تشریح نتایج نخستین مانور امداد و نجات جاده ای در استان گفت:این مانوربه منظور ارزیابی آمادگی و سرعت عمل دستگاههای امداد و نجات جاده ای بصورت لحظه صفر در محور ارتباطی ارومیه – مهاباد برگزار شد.
مبارک قدم با بیان اینکه نتایج این مانور در کارگروههای تخصصی تحلیل و ارزیابی می شود افزود: آذربایجان غربی با ۱۲۰۰۰ کیلومتر شبکه ارتباطی بصورت ۲۸۵ کیلومتر بزرگراه، ۶۷۰ کیلومتر راه اصلی و ۷۴۳۴ کیلومتر راه روستایی و ۲۲۳۳ کیلومتر راه فرعی نیازمند یک مدیریت منسجم و هماهنگ میان دستگاههای اجرایی ، نظارتی و سازمان امداد و نجات برای کنترل عبور و مرور و کاهش حوادث رانندگی و افزایش سرعت عمل در امدادرسانی زمان حادثه دارد که با برگزاری مانورهایی با سناریوهای مختلف سعی در افزایش میزان آمادگی در این مجموعه بزرگ استانی داریم.
وی ادامه داد:در سال گذشته آذربایجان غربی در تصادفات جاده ای رتبه دهم کشوررا داشت که با مقایسه میزان ترددهای جاده ای در استان با استانهای شمالی کشور، این وضعیت چندان رضایت بخش نیست.
در این جلسه کمیسیون، برانجام مانورامداد و نجات جاده ای لحظه صفردرشرایط بارندگی برف تا آخرهفته و ارزیابی نتایج آن از آمادگی دستگاههای اجرایی زیربط شامل اورژانس، پلیس راه، هلال احمر، نیروی انتظامی، راهداری و حمل و نقل جاده ای تاکید شد و همچنین مقررگردید فرمانداری ها سریعاً وضعیت راهدارخانه ها را از حیث نیروی استانی، ماشین آلات، ذخیره نمک و شن و سوخت، مورد ارزیابی قرارداده و گزارش بازدید ها را دراختیار دبیرخانه کمیسیون قرار دهند.
نظر شما