دکتر ناصر پارسا متخصص سرطان و پژوهشگر علم ژنتیک در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سرطان یکی از ۳۳ هزار بیماری است که در اطرافمان وجود دارد، اظهار داشت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی؛ اگر افراد در سطح زندگی شان اصلاحاتی انجام دهند؛ درصد ابتلا به بیماری سرطان ۴۰ درصد کاهش می یابد.
وی با اشاره به اینکه دخانیات از عوامل ابتلا به سرطان محسوب می شود گفت: در دود سیگار و قلیان بیش از ۴ هزار مواد شیمیایی وجود دارد که حدود ۷۰ مورد از آنها سرطانزا است.
پارسا ادامه داد: یک وعده قلیان برابر با صد نخ سیگار ضرر دارد. دود قلیان ۱۲ نوع سرطان ایجاد میکند و مشروبات الکی نیز ضررهای متعددی به دستگاه گوارش وارد می کند.
این سرطان شناس اظهار کرد: رژیم غذایی تاثیر بسزایی در ایجاد سرطان دارد. هر فرد می بایست در طول هفته فقط دو وعده گوشت قرمز مصرف کند و در عوض ماهی، سبزیجات و میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجاند.
وی با بیان اینکه مواد رادیو اکتیو، پنبه نسوز و نور فرابنفش خورشید از جمله عوامل محیطی ایجاد سرطان هستند، تصریح کرد: ورزش کردن از ایجاد سرطان جلوگیری می کند و توصیه می کنم هر فرد روزانه یک ساعت ورزش و پیاده روی را انجام دهد.
این سرطان شناس اظهار کرد: ۷ درصد سرطان ها از طریق وراثت و ۹۳ درصد آنها از طریق عوامل محیطی ایجاد می شود. محیط زیست، آلودگی هوا و تغذیه نامناسب باعث سرطانی شدن یک سلول و به طبع گسترش آن به سراسر بدن می شود. از زمانی که اولین جهش های ژنتیکی در سلول اتفاق می افتد تا وقتی که یک سلول به سلول سرطانی تبدیل شود حدود ۷ سال طول می کشد.
پارسا افزود: ما به طور کلی ۲۷۰ نوع سرطان داریم که در تعدادی از آنها در ایران نسبت به بقیه شایعتر است. سرطان سینه، سرطان معده و سرطان شش شایع ترین نوع سرطان در زن هاست و در آقایان سرطان معده، روده بزرگ و پروستات به ترتیب شایع ترین نوع سرطان در کشور است.
وی در آخر گفت: بدیهی ست هرچه سرطان زودتر تشخیص داده شود، راحت تر و سریع تر درمان می شود. در گذشته نحوهی درمان سرطان به ترتیب؛ جراحی، شیمی درمانی، اشعه درمانی بود ولی امروزه ایمنی تراپی نیز به آنها اضافه شده که در این روش گلبول های سفید آنقدر تقویت می شوند که بتوانند با سلول های سرطانی مبارزه کنند.
نظر شما