۱۴ آذر ۱۳۸۵، ۱۸:۲۷

دادستان کل کشور:

شبکه های ترانزیت مواد مخدر به صورت سازمان یافته و جهانی فعالیت می کنند

رئیس سرویس کنترل گردش غیر قانونی مواد مخدر فدراتیو روسیه در دیدار با دادستان کل کشور بر لزوم گسترش همکاری های ایران و روسیه جهت مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، "چرکسوف" با اشاره به تولید روزافزون مواد مخدر در افغانستان گفت: تولید مواد مخدر در افغانستان سهم چشمگیری در بازار مواد مخدر روسیه دارد ؛ امروز معضل مواد مخدر جهانی است و اگر کنترل اوضاع را از دست دهیم آینده را از دست خواهیم داد.

وی با اشاره به زحماتی که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر متحمل شده است خواستار گسترش سطح همکاری ها در زمینه مبارزه با مواد مخدر شد و گفت: اگر ایران و روسیه هم پیمان باشند بی تردید در این مبارزه قوی تر خواهیم بود. ما فکر می کنیم هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند با این معضل مبارزه کند و همکاری متقابل لازمه مقابله با مواد مخدر است.

رئیس سرویس کنترل گردش غیر قانونی مواد مخدر فدراتیو روسیه ، اشتراکات دو کشور را زمینه مساعدی برای گسترش همکاری ها دانست و گفت: می توانیم با حداکثر استفاده از ظرفیت های طرفین در جهت مبارزه با جرایم سازمان یافته و مواد مخدر فعالانه تر برخورد کنیم.

در ادامه ، دادستان کل کشور نیز بر ضرورت تشریک مساعی و همکاری فعالانه کشورهای منطقه و جهان در برخورد با پدیده شوم مواد مخدر تاکید کرد.

آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به تولید انبوه و سطح زیر کشت فزاینده مواد مخدر در افغانستان تصریح کرد: امسال در افغانستان بیش از 180 هزار هکتار زیر کشت مواد مخدر رفته و شاهد رشد 50 درصد تولید مواد مخدر بوده ایم! این در حالی است که لابراتورها و مراکز تبدیلی این مواد فعالانه عمل می کنند و ترانزیت گسترده ای در منطقه و جهان انجام می گیرد.

دادستان کل کشور افزود: شبکه های تولید و توزیع و ترانزیت مواد مخدر به صورت سازمان یافته و جهانی فعالیت دارند و لذا مقابله با این جرم سازمان یافته عزم جهانی و همکاری گسترده منطقه ای می طلبد.

وی با اشاره به هزینه هنگفتی که کشور ایران بابت مبارزه با مواد مخدر می پردازد تصریح کرد: مرزهای گسترده ما با افغانستان و شمال پاکستان و بستن راه ترانزیت مواد مخدر از مسیر سوق الجیشی ایران کار دشواری است و ما تاکنون 3500 نفر در راه مبارزه با این پدیده شوم، شهید داده ایم و در این راه تلاش های فراوانی صورت گرفته اما بدون تردید نیاز به یک عزم جهانی و همکاری بین المللی و حمایت همه جانبه مجامع بین المللی است.

دادستان کل کشور ضمن تشریح تبعات مخرب قاچاق مواد مخدر افزود: پولشویی ، صورت های مختلف تروریزم ، قاچاق اسلحه و انسان ، HIV و جرائم فراوان دیگر از تجارت مواد مخدر نشأت می گیرد و ما باید برای مبارزه  با بسیاری از بزه ها در گسترش بین المللی سرچشمه آنها را مسدود کنیم.

وی گفت: از آغاز پیروزی انقلاب تاکنون ما تلاش زیادی برای کنترل و مهار مرزها داشته ایم ولی مشکلات هنوز باقی است و همکاری های منطقه ای کمک قابل توجهی برای نظارت و کنترل بیشتر خواهد بود.

دادستان کل کشور افزود: سوداگران مرگ با تمسک به شیوه های مختلف در تلاش جهت گسترده شدن بازار تقاضا هستند و به خصوص برای آلوده سازی نسل جوان کشورها تلاش می کند متاسفانه آمارهای نگران کننده ای از سطح جهان ارائه می شود در ایران نیز بیش از 45 درصد زندانیان ما مربوط به معضل مواد مخدر هستند.

وی با اشاره به اینکه بیش از50 درصد اقتصاد افغانستان روی تجارت مواد مخدر می چرخد ، افزود: باید برای افغانستان فکری کرد و کشت مناسبی را جایگزین مواد مخدر نمود.

دادستان کل کشور با اشاره به سطح بالای همکاری های گسترده ایران و روسیه در عرصه های مختلف خواستار تقویت بیش از پیش همکاری های دو جانبه شد و گفت: باید با استفاده از حداکثر ظرفیت های فراروی دو کشور در جهت مبارزه با مواد مخدر و برخورد با جرائم سازمان یافته ، معاضدت قضائی و استرداد مجرمین و ارتباطات حقوقی و اطلاعاتی و امنیتی وسیع تر تلاش نماییم و امیدواریم مذاکرات هیئت روسی در ایران مفید باشد.

هیئت کنترل گردش غیر قانونی مواد مخدر فدراتیو روسیه دیروز به دعوت دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران و به منظور تعامل و هم اندیشی دو جانبه در خصوص مبارزه با معضل مواد مخدر وارد کشور شدند.

کد خبر 416937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha