۱۵ آذر ۱۳۸۵، ۱۵:۲۴

مستند منوچهر طیاب در کانون فیلم نور نقد شد

مستند منوچهر طیاب در کانون فیلم نور نقد شد

فیلم "همراه با باد در دل تنهایی کویر" اثر مستند منوچهر طیاب در کانون فیلم نور با حضور کارگردان فیلم و هیوا مسیح منتقد سینما نقد و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، طیاب در ابتدای این جلسه درباره اشاعه فرهنگ ایرانی توسط سینما گفت: "ما به عنوان کارگذار فرهنگی یک ملت باید با توجه به وظیفه خودمان فرهنگ و تمدن ایرانی را به آیندگان انتقال دهیم و باید در این راه بتوانیم از ثروتی که توسط این فرهنگ در اختیار ما قرار گرفته استفاده لازم را ببریم. هنر سینما نیز در این را می تواند به کمک اشاعه این فرهنگ بیاید."

هیوا مسیح در ادامه با اشاره به حضور بین المللی این فیلمساز عنوان کرد: "این کارگردان بنام سینمای مستند تا به حال 80 فیلم در این حوزه ساخته و از این تعداد حدود 12 اثر آن توانسته اند در مجامع بین المللی بدرخشند. به طور مثال فیلم "همراه با باد در دل تنهایی کویر" در جشنواره لوکارنو یا جشنواره دیگری در ایتالیا جوایز متعددی دریافت کرد."

وی در ادامه درباره این فیلم مستند افزود: "فیلم "همراه با باد در دل تنهایی کویر" فیلمی درباره کویر نیست، بلکه این فیلمساز با این اثر می خواهد تمدن کویر را به تصویر بکشد. کویر یک بهانه است تا ما به وسیله آن به یک تداوم فرهنگی برسیم. وی علاوه بر زبان و تکنیک استادانه، نگاهی هوشمندانه به مناطقی از ایران داشته است. زیرا ما همیشه اساسی ترین فکر و تمدن ایرانی را در دل کویر می بینیم. این کارگردان نیز قصد دارد به ما همین موضوع را یادآوری کند."

مسیح با اشاره به ساختار موفق این اثر اظهار داشت: "ساختار این فیلم مستند مونتاژ موازی ذهنی است. علاوه بر اینکه فیلم مسیری را طی می کند، نوعی مونتاژ موازی نیز در آن شکل می گیرد. این اثر مستند برجسته شبیه هیچ فیلم دیگری در این حوزه نیست. به طور مثال وی با انتخاب موسیقی مناسب در بخش هایی از فیلم ما را به فضاهای تاریخی ربط می دهد که این امر نیز یکی از شاخصه های فیلم محسوب می شود. می توان گفت این فیلم به تنهایی یک سند تاریخی و فرهنگی است."

منوچهر طیاب در این ارتباط توضیح داد: "اثر "همراه با باد در دل تنهایی کویر" یک فیلم دولایه است که یک لایه آن ظاهری و لایه دیگر ذهنی است. لایه اول لایه ای است که در ذهن مخاطب شکل می گیرد و لایه بعدی در ذهن سازنده فیلم است. این مستند می تواند در ذهن مخاطب اثری ماندگار بگذارد و حتی تماشاگر را بعد از دیدن فیلم و ترک سالن تا لحظاتی درگیر خود کند."

وی در ادامه افزود: "این شاخصه فیلم های من موجب می شود که هر بیننده با دیدن تعداد محدودی از این آثار متوجه شود که کارگردان فیلم چه کسی است. توصیه می کنم جوانان فیلمساز که در عرصه تولید آثار مستند قدم برمی دارند، سعی کنند که به سبک و سیاق مناسبی در فیلم هایشان دست پیدا کنند تا بتوانند جایگاهی در این نوع سینما پیدا کنند."

این کارگردان درباره ورود زبان سینما در ادبیات گفت: "من یاد گرفته ام که زبان سینما را به ادبیات ببرم و فکر می کنم از این طریق می توان تجربه و تحلیل دقیق تری را در کتاب ها به وجود آورد. شاید سینما در به تصویر کشیدن این تحقیقات بتواند موفق عمل کند، ولی ادبیات نیز در بخشی که نمی توان از طریق سینما نشان داد، موفق است."

طیاب درباره موسیقی و صداگذاری در آثار سینمایی عنوان کرد: "در تولید یک اثر مستند افکت، موسیقی و صدا ارتباط هماهنگی با یکدیگر دارند که می توانند با این ارتباط در تخیل مخاطب ذهنیتی خاص ایجاد کنند. این امر موجب می شود تا آنچه نیست در فیلم دیده شود. البته من در این فیلم مستند در کنار این سه ابزار سینما از معماری نیز استفاده کردم و با آن قدرت طبیعت را به تصویر کشیدم."

کد خبر 417072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha