به گزارش خبرنگارمهر، حجت الاسلام و المسلمین محی الدین بهرام محمدیان، معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان این مطلب افزود: کتابهای آموزشی و کمک درسی غیر استاندارد، مانع تحقق مفاد سند تحول بنیادین و یا برنامه درسی ملی هستند.
وی افزود: سند تحول یا برنامه درسی ملی، گریز از میدان حافظه محوری و ورود به میدان خلاقیت، تفکر و اندیشه را برای ما تکلیف کرده، همانطور که اولین عنصر از عناصر پنجگانه برنامه درسی ملی، ارتقای تفکر و حکمت است.
حجت الاسلام محمدیان بیان کرد: وقتی کتابهای غیراستاندارد آموزشی و کمک درسی به میدان میآیند، امکان و فضایی برای اندیشه و حکمت باقی نمیگذارند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که یکی از آثار رویکرد حل مسئله و توانمند شدن دانشآموز برای حل مسئله، ایجاد لذت یادگیری است، خاطرنشان کرد: کتابهای کمک آموزشی و آموزشی، لذت یادگیری را محو میکند و در بین دانشآموزان از بین میبرد چون بچهها تلاشی انجام نمیدهند و برای حل مسئله کاری نکردهاند، در حالی که دانشآموزان اگر خود مسئله را بفهمند و آن را حل کنند، از این فهم خود لذت برده و از درک خود دفاع میکنند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با تاکید بر این که آفت کتابهای آموزشی و کمک آموزشی غیراستاندارد، تنها ایجاد اختلال در فرایند یاددهی- یادگیری نیست، تصریح کرد: این کتابها حتی در صورت استاندارد بودن هم، ذهن و فکر دانش آموزان را راحت طلب و تنبل بار میآورد. بچهها باید به جای کتاب آموزشی و کمک آموزشی، کتابهای علمی و کتابهایی که دانش آنها را توسعه دهد، بخوانند.
وی با بیان اینکه اکنون کتابهای کمک آموزشی عمدتاً روی حل کردن و آسان کردن مسئله متمرکز است. خواستار آن شد که ناشران به سراغ تولید و انتشار کتابهای علمی که در مسیر توسعه دانش قرار دارند، بروند.
محمدیان با تاکید بر این که به تولید کتابهای آموزشی استاندارد معتقد است، متذکر شد: کار مؤلفان و تولیدکنندگان این کتابها و موضوع حل مسئله و سلیقه معلم در آن لحاظ شده باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: کتابهای آموزشی باید یک سهم معینی تسهیلگری کنند؛ یک سهم قابل ملاحظهای هم به توسعه دانش بپردازند و روشهای نو را در یاددهی – یادگیری پیشنهاد کنند تا تجربههای فردی یک معلم در کلاس به دیگران منتقل و روش و منش آنان شود.
وی با بیان اینکه آثار تولید شده خوب و استاندارد را حمایت میکنیم، گفت: ما ناشران خوب را رقیب نمیدانیم. چون ناشران و مؤلفان خوب و تولید کنندگان مواد آموزشی و تربیتی قوی و مناسب، دوستان و شرکای آموزش و پرورش هستند واز آنها حمایت میکنیم و برپایی جشنواره کتابهای آموزشی رشد نیز با هدف شناسایی و حمایت چنین مؤلفان و ناشرانی شکل گرفته است، چون کار جشنواره را به نوعی، خدمت به خانواده و معلمان میدانیم.
حجت الاسلام محمدیان، در پایان، کمیته علمی و داوری جشنواره رشد را به هوشیاری و دقت بسیار در شناسایی و معرفی آثار برتر دعوت کرد و گفت: اکنون که اعتماد مردم به شما بیشتر شده است و کتابهایی که از سوی شما به عنوان آثار استاندارد و مفید معرفی شده مورد اقبال قرار میگیرد، باید دقیقتر باشید و در انجام این مسئولیت بزرگ، از اعتماد مردم نهایت استفاده را ببرید تا سطح کیفی کار در مورد کتابهایی که تایید و حمایت میکنید، مورد خدشه قرار نگیرد و همه مهر استاندارد شما را بپذیرند.
نظر شما