۱۵ آذر ۱۳۸۵، ۱۱:۵۵

فرهنگ و هنر در مطبوعات

فرهنگ و هنر در مطبوعات

بررسی دو هزار فیلم خارجی برای جشنواره بیست و پنجم فجر، نشست خبری هفته فیلم آفریقای جنوبی، اختتامیه جشنواره بین‌المللی "سلام بر نصرالله"، برگزاری دهمین سالگرد علی حاتمی همراه با رونمایی از تندیس وی و پنگوئن‌ها همچنان صدرنشین جدول عناوین اخبار برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز چهارشنبه پانزدهم آذرماه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، روزنامه "تهران امروز" در صفحه سینمای جهان بررسی میزان فروش فیلم ها در سال 2006 را در مطلبی مفصل با عنوان "یک سال خوب برای هالیوود" مورد توجه قرار داده است. "بازگشت "راکی" هم به چگونگی حضور استالونه در قسمت ششم این فیلم اشاره دارد. "همه می خواهند "باند" باشند" عنوان ستون "سوژه" امروز است که به سیر تغییر بازیگران این نقش پرداخته است. حرف امروز به بهانه تولید "کلئوپاترا" جدید به این فیلم پرداخته با عنوان "شکست یا موفقیت؟"

در صفحه ادبیات "شاملو با اندیشه هراس از مرگ" عنوان اول قرار گرفته و در ادامه هم نقل قولی از محمدرضا گودرزی با عنوان "طنز، ادبیات جهان را تسخیر کرده است" عنوان این گفتگو قرار گرفته است. صفحه پایانی خبر "رهنما به یاد بیات می خواند" را عنوان اول قرار داده و در ادامه هم خبر "مجید انتظامی ترانه انتخاباتی می سازد"  انعکاس برجسته ای پیدا کرده است. چند خبر کوتاه از تلویزیون و نهایتاً ستون گپ روز که به یداله صمدی پرداخته به کار این صفحه پایان می دهند.

"بانی فیلم" عنوان روی جلد را به "بررسی دو هزار فیلم خارجی برای جشنواره بیست و پنجم فجر" اختصاص داده و در صفحه دوم به آن پرداخته است. سخنان وزیر ارشاد در جمع دانشجویان اصفهان هم خبر اول صفحه دوم قرار گرفته است. "ضیافت در خانه سینما" به دیدار و گفتگوی اهالی سینمای ایران و آفریقای جنوبی اشاره دارد و در ادامه هم چند خبر کوتاه انعکاس پیدا کرده است. چهره روز امروز محمود اطبایی است که با عنوان "تلاش برای حضور پررنگ سینمای ایران در جهان" به او پرداخته شده است.

در صفحه چهارم نقل قولی از منوچهر محمدی با عنوان "برگزاری جشنواره فیلم شهر نقطه امیدی برای جامعه شهری است" خبر اول قرار گرفته و در ادامه هم به نشست خبری هفته فیلم آفریقای جنوبی پرداخته شده است. ویژه نامه جشنواره فیلم و عکس دانشجویان گفتگو با دبیر اجرایی این جشنواره را در کنار گفتگو با آلفرد یعقوب زاده مهمان ویژه این جشنواره منعکس کرده است. تصویر دانشجویان در سینمای ایران هم در مطلبی تحلیلی با عنوان "آرمانگرایان جستجوگر" مورد توجه قرار گرفته است.

در صفحه تئاتر "بزرگداشت برای زنده یاد علی حاتمی در تالار سنگلج" خبر اول قرار گرفته و در ادامه گفتگو با حسین احمدی نسب کارگردان نمایش "وهم سرخ" منعکس شده است. در صفحات تلویزیون امروز گزارش پشت صحنه مجموعه جدید مهدی فخیم زاده در مطلبی با عنوان "بی صدا" به جنگ اکستازی می رود" برجسته شده است. ستون یادبود هم به انگیزه 15 آذر سومین سالگرد درگذشت محمود علیقلی به این مجری، خواننده و کارشناس تعلق دارد. "یک فوریت طرح خرید ماهواره مستقل رادیو-تلویزیون تصویب شد" عنوان خبر برجسته این صفحات است که در میان خبر تولیدات جدید سیما خودنمایی می کند.

روزنامه "جام جم" در صفحه رسانه خبر "آشنایی بیشتر کودکان با ایران زمین" را که با ساخت یک مجموعه انیمیشن تازه صورت می گیرد، خبر اول قرار داده و در ادامه به ذکر چند خبر کوتاه از برنامه های سیما اکتفا کرده: "مسابقه گزارشگران افتخاری رادیو برگزار می شود" و "حیات وحش ایران به شبکه یک می آید" برخی از این اخبار هستند. صفحه تجسمی نگاهی به آثار گرهارد ریشتر هنرمند برجسته آلمانی را با عنوان "نقاش گرانترین تابلوهای جهان" منعکس کرده و به کارنامه هنری او هم پرداخته است.

در صفحه سینما گزارشی درباره بیست و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران مورد توجه قرار گرفته است. صفحه پایانی هم خبر "آغاز برنامه های اولین سالگرد تجلیل از شهدای رسانه" را عنوان اول قرار داده و در ادامه گزارشی از اختتامیه جشنواره بین المللی "سلام بر نصراله" ارائه شده است. "جهانی شدن بدون هویت ایرانی - اسلامی معنا ندارد" خبر برجسته دیگری است که به کار این صفحه پایان می دهد.

"حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه سخنان معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد را در مطلبی با عنوان "بدنه صنعت چاپ در اطلاع رسانی نادرست عمل می کند" منعکس کرده است. در صفحه پایانی "نیکلاس کیج در "گنج ملی 2" خبر اول قرار گرفته و در ادامه به دنبال بی ثمر ماندن تلاش ها برای دریافت سهم کتابخانه های عمومی از درآمد شهرداری، خبری با عنوان "مسئولان نهاد به مراجع قانونی شکایت می کنند" منعکس شده است. در ستون اخبار هنر هم "تندیس علی حاتمی به موزه سینما می رود" به رونمایی تندیس این هنرمند در روز دوشنبه 18 آذرماه اشاره دارد و البته بیوگرافی از او و آثارش.

روزنامه "اعتماد ملی" در صفحه سینمای جهان حرف های مارتین کمبل پس از ساختت دومین 007 را انعکاس داده با عنوان برجسته "تارانتینو می تواند یک جیمز باند فوق العاده بسازد". "شان کانری بهترین جیمز باند سینماست" نقل قولی از دانیل کریگ است که دوست دارد تهیه کننده شود. دو مطلب دیگر در خصوص جیمز باند جدید پرونده این صفحه جیمز باندی را می بندند! در صفحه ادب و هنر برگزاری مراسم دهمین سالگرد علی حاتمی همراه با رونمایی تندیس وی، خبر اول قرار گرفته و در ادامه "روایت افشین شاهرودی "از گذشته ها" برجسته شده است. چند خبر کوتاه از نشست خبری هفته فیلم آفریقای جنوبی در خانه هنرمندان و چند خبر تئاتری به کار این صفحه پایان می دهند.

"فصل ورق خوردن مجله ها" هم عنوان مطلبی در ستون روی دکه مطبوعات فرهنگی و هنری است. در صفحه دوم فرهنگ و هنر "مترجمان چراغ های رابطه اند" عنوان اول قرار گرفته که مطلبی تحلیلی همراه نقطه نظرات مترجمان برجسته کشور است. در صفحه پایانی "بررسی دو هزار فیلم خارجی برای جشنواره فجر" به نقل از مدیر امور جشنواره های بنیاد سینمایی فارابی در منعکس شده است. چند خبر کوتاه از جمله "نتایج جشنواره بین المللی "سلام بر نصرالله" اعلام شد" ،"رونمایی تندیس علی حاتمی در سینما فرهنگ" و "نمایش آثار هفته فیلم آفریقای جنوبی در جشنواره فیلم فجر" به کار این صفحه پایان می دهند.

روزنامه "آینده نو" در صفحه سینما مطلب "... همه عمر دیر رسیدیم" را به یاد علی حاتمی به تحلیل فیلم هایش اختصاص داده است. "من افسانه می سازم" حرف های مرحوم حاتمی از خودش و فیلم هایش است. امروز صفحه تئاتر گزارشی از مراسم یادبود شاهین سرکیسیان در تالار کومیتاس را برجسته کرده در مطلبی با عنوان "سرکیسیان تئاتر ملی را بنیاد گذاشت". نگاهی به نمایش تلویزیونی سال اژدها با عنوان "بوی تئاتر چین می آید" هم در این صفحه منعکس شده و چند خبر کوتاه دیگر نهایتاً به کار این صفحه پایان می دهند. ستون چهره روز امروز هم به مسعود زریبافیان اختصاص یافته با عنوان "مرد خاموش دولت".

"اعتماد" در صفحه تلویزیون به انعکاس اخبار صرفاً سینمایی پرداخته که رویکرد جالبی به عناوین تعریف شده است. یک شب در پشت صحنه فیلم "سه زن" در مطلبی با عنوان "ملاقات در خیابان اهورا مزدا" مورد توجه قرار گرفته و ستون نگاه هم به معضل قاچاق آثار سینمایی که همچنان ادامه دارد، اختصاص یافته است. در صفحه پایانی خبر انتخاب بازیگران فیلم جدید رضا میرکریمی خبر اول قرار گرفته با عنوان "به همین سادگی" که نام فیلم هم هست. نهایتاً "رونمایی از تندیس علی حاتمی" و نقل قولی از محمود دولت آبادی و گزارشی از نشست مطبوعاتی هفته فیلم آفریقای جنوبی کار این صفحه را تمام می کنند.

روزنامه "همشهری" در صفحه شهر تماشا نگاهی به سینمای بوسنی دارد در مطلبی با عنوان "فیلم های بوسنی همچنان روی پرده". عنوان "درگیری الماس با سینما" هم به تحلیل فیلم تازه ادوارد زویک به نام "الماس خون" می پردازد. "پنگوئن ها همچنان صدرنشین جدول" به فروش جهانی فیلم ها اشاره دارد. چند خبر کوتاه از سینمای جهان و نهایتاً "بازگشت استالونه" به کار این صفحه پایان می دهند. صفحه ادب و هنر امروز، پایان جشنواره بین المللی "سلام بر نصرالله" را خبر اول قرار داده و در ادامه نگاه کوتاهی دارد به آغاز هفته فیلم آفریقای جنوبی و خبرهایی از دوسالانه نقاشی جهان اسلام.

"کارگزاران" در صفحه هنر دیداری دارد با علیرضا خمسه در مطلبی با عنوان "دخالتی در خلقت دماغم نداشتم"! ستون چهره هم امروز به مازیار میری تعلق دارد به جهت موفقیت های اخیر فیلم "به آهستگی" در اسپانیا. صفحه پایانی "مسابقه بین المللی کاریکاتور 2007 سوریه" را خبر اول قرار داده و در ادامه هم دو خبر "نامزدهای جوایز "آنی" در بخش پویانمایی" و "دماغ به سبک ایرانی در جاکارتا" که مستندی از مهرداد اسکویی است به کار این صفحه پایان می دهند.

و بالاخره روزنامه "جوان" در صفحه سینما و تئاتر یادداشتی دارد بر نمایش "مرگ و شاعر" نوشته نغمه ثمینی به کارگردانی کیومرث مرادی با عنوان "کجاست؟ جایی که صورت ها صریح می شوند". نگاهی به مجموعه "توی گوش سالمم زمزمه کن" ساخته محمد رحمانیان هم به نقل از مهر کار این صفحه را تمام می کند. در صفحه پایانی "اختتامیه سلام بر نصرالله" خبر اول قرار گرفته و در ادامه هم چند خبر کوتاه از جمله تشکیل جلسه کانون نویسندگان و شاعران انقلاب اسلامی و همینطور برگزاری همایش سیره تربیتی و اخلاقی پیامبر اعظم (ع) در اسفند ماه به کار این صفحه پایان می دهند.

کد خبر 417111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha