۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۱۱

رئیس اتحادیه ناشران در پاسخ به مهر:

فعالیت دست‌فروشان کتاب با چراغ سبز ناشران را تائید نمی‌کنم

فعالیت دست‌فروشان کتاب با چراغ سبز ناشران را تائید نمی‌کنم

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران این موضوع را که برخی از دستفروشان کتاب‌ها با چراغ سبز ناشران همان آثار و با هدف تحقق فروش آنها در بازار غیررسمی فعالیت می‌کنند، رد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود آموزگار سخنگوی کارگروه مقابله با جریان تکثیر عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و ناشران و رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران پیش از ظهر امروز چهارشنبه در نشستی خبری با موضوع صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان که در محل این اتحادیه برگزار شد گزارشی از عملکرد کارگروه یاد شده، ارائه کرد.

وی با اشاره به پیشینه شکل‌گیری این کارگروه که متشکل از نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و همچنین نمایندگانی از نیروی انتظامی، مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و برخی نهادهای دیگر که بعدا به اعضای این کارگروه اضافه شدند، گفت: اذعان می‌کنیم سرعت کارها در این کارگروه چنانکه انتظار داریم نیست اما حرکت رو به جلویی داریم و از این جهت من به خروجی فعالیت‌های کارگروه، خوشبینم.

بسیاری از ناشران مالباخته از طرح دعوی در محاکم قضایی اجتناب می‌کنند

آموزگار با اشاره به دو حوزه‌ای که این کارگروه به صورت جدی روی آنها متمرکز شده است، یکی بحث انتشار غیرقانونی نسخه‌های کاغذی کتاب‌ها و دیگری بارگزاری غیرقانونی نسخه‌های دیجیتال کتاب‌ها، افزود: در موضوع اول، عده‌ای سودجو کتاب‌های پرفروش ناشران را به صورت غیرقانونی تکثیر و با تخفیف‌های گاه تا ۵۰ درصد عرضه می‌کنند که برای مقابله با این جریان، در همین مدت پیگیری‌های پراکنده ای از طرف دوستان ناشر و مولف در قوه قضاییه انجام شد اما تعداد قابل توجهی از ناشران مالباخته، این مسیر را انتخاب نکردند چرا که طرح دعوی در محاکم قضایی هم هزینه بر و هم زمان بر است و از این جهت، شکایت شان را به این کارگروه ارائه کرده اند.

سخنگوی کارگروه مقابله با جریان تکثیر عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و ناشران اضافه کرد: این کارگروه تسهیلاتی را برای پیگیری حقوقی این شکایات به صورت قضایی فراهم کرده است؛ در حال حاضر یک پرونده در دادستان فرهنگ، هنر و رسانه تشکیل شده و سه پرونده دیگر نیز به زودی تقدیم این دادگاه خواهد شد.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در زمینه پیگیری‌های این کارگروه برای مقابله با جریان بارگزاری فایل‌های پی دی اف کتاب‌ها در فضای مجازی هم گفت: در این خصوص مذاکراتی با مرکز فناوری‌های اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و همچنین سایت فیدیبو انجام شد و شکایات واصل شده در حال بررسی است. نحوه برخورد با این سایت‌ها و کانال‌های مجازی هم به اینگونه است که معمولا اخطار به آنها داده می‌شود و یا توقیف می‌شوند اما مساله این است که امکان ایجاد یک سایت دیگر و ادامه این فعالیت متخلفانه، به راحتی برای فرد متخلف میسر است فلذا در این زمینه باید فرهنگ سازی انجام شود.

پیگیری مزاحمت وسایل حمل و نقل عمومی برای کتابفروشان انقلاب

سخنگوی کارگروه مقابله با جریان تکثیر عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و ناشران در خصوص عرضه غیرقانونی کتاب‌ها در دو راسته بزرگ کتابفروشی پایتخت یکی خیابان انقلاب و دیگری خیابان کریمخان هم گفت: خوشبختانه شهرداران مناطق ۶ و ۱۱ تهران در پیگیری شکایات همکاران ما در خصوص سدمعبر و دستفروشی غیرقانونی کتاب‌ها در این دو منطقه، با ما همراه شده اند.

آموزگار گفت: در موضوع مشکلات مربوط به کتابفروشان در راسته خیابان انقلاب یکی از مواردی که همکاران ما مطرح می‌کردند توقف اتوبوس‌های حمل و نقل عمومی در خیابان انقلاب حدفاصل خیابان ۱۲ فروردین و دانشگاه و آلودگی هوای این منطقه به جهت روشن ماندن این اتوبوس‌ها و نیز کور کردن دید واحدهای کتابفروشی این منطقه، مقرر شد که از این پس این اتوبوس‌ها تا زمانی که مسافران آنها تکمیل نشده است خاموش بمانند و حداقل دود این خودروها به کتابفروشی‌ها وارد نشود.

سخنگوی کارگروه مقابله با جریان تکثیر عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و ناشران در مورد دستفروشی کتاب در این دو منطقه هم تصریح کرد: موضوع ساماندهی این دستفروش‌ها و همچنین دادزن‌های کتاب و پایان نامه‌های دانشجویی نیز با شهرداران مناطق مورد بررسی قرار گرفت که وعده همکاری از سوی آنها به کارگروه داده شد.

وی همچنین از پیگیری موضوع عرضه غیرقانونی کتاب‌ها توسط برخی افراد سودجو با تخفیف گاه تا ۵۰ درصد در بعضی از نمایشگاه‌های استانی کتاب توسط کارگروه متبوعش خبر داد و گفت: در این خصوص هم نامه نگاری‌ها هم با مسئولان موسسات نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و همچنین مجریان نمایشگاه‌های استانی کتاب انجام شده است.

آموزگار همکاری فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و همچنین فرماندهان فاتب، آگاهی و فتا را با این کارگروه مثبت ارزیابی کرد و از برگزاری اولین جلسه با سردار رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ که روز دوشنبه هفته جاری تشکیل شد خبر داد و گفت: مقرر شد این جلسات کماکان ادامه پیدا کند و همکاری واحدهای مختلف نیروی انتظامی با کارگروه برای مقابله با تکثیر غیرقانونی کتاب‌ها و برخورد با متخلفین و گروه‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند ادامه یابد.

آموزگار: «فعالیت دستفروشان کتاب‌ها با چراغ سبز ناشران آن کتاب‌ها» را تائید نمی‌کنم

سخنگوی کارگروه مقابله با جریان تکثیر عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و ناشران در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که آیا قرار است با دستفروشان کتاب به جهت سدمعبری که انجام می‌دهند مقابله شود یا به دلیل عرضه غیرقانونی کتاب‌های نشران؟ گفت: در قانون مربوط به وظایف شهرداری‌ها، رفع سد معبر در صلاحیت آنها  دیده شده است اما در حال حاضر شرایط به گونه ای است که بسیاری از کسانی که مبادرت به سد معبر می‌کنند چه دستفروشان کتاب و چه دستفروشان سایر کالاها در واقع از این طریق امرار معاش می‌کنند.

وی ادامه داد: برای ما به عنوان یک نهاد صنفی این مساله مهم است که کتاب‌های ناشرانی که از طریق قانونی منتشر شده اند، نباید به اشکال غیرقانونی حال از طریق دستفروشان و یا هر قشر دیگری عرضه شود. درهر صورت متاسفانه این مساله به شکل لجام گسیخته ای درآمده است و نه شهرداری و نه ما قادر به حل کامل مساله دستفروشان کتاب نیستیم.

آموزگار در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر که گفته می‌شود به دلیل ترجیح برخی از مردم نسبت به خرید کتاب از بازار غیررسمی و عدم مراجعه به مراکز رسمی مانند کتابفروشی‌ها، برخی از دستفروشان کتاب هم با چراغ سبز ناشران همان کتاب‌ها فعالیت می‌کنند و در واقع کتاب‌های آن‌ها را برای تحقق فروش، در بازار غیررسمی عرضه می‌کنند، گفت: من این مساله را به هیچ وجه تایید نمی‌کنم اساسا دستفروشان کتاب به این مساله که محتوای یک کتاب چیست توجهی نمی‌کنند و مهم برای آنها این است که کتابی را عرضه کنند که اصطلاحا در جامعه گل کرده و پرفروش شده است.

در پیگیری موضوع الحاق به کنوانسیون برن، دچار سوء برداشت هستیم

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در عین حال گفت: البته ممکن است این اتفاق و هماهنگی در مورد برخی از کتاب‌های قدیمی که شاید نایاب هم باشد، رخ دهد اما موارد زیادی بوده که متاسفانه همکاران ناشر ما از طرف همین دستفروش‌ها و سردسته‌های آنها تهدید شده اند که یک مورد اخیر آن مربوط به انتشارات ققنوس و آقای حسین زادگان مدیر این موسسه  انتشاراتی بود که پس از طرح دعوی در مراجع قضایی، خوشبختانه رای به نفع ایشان صادر شد.

آموزگار در خصوص بحث‌هایی که پیرامون پیوستن ایران به معاهده جهانی برن مطرح است، گفت: متاسفانه ما شان کنوانسیون برن را به برخورد اخلاقی، تقلیل داده ایم و  این مساله را مطرح می‌کنیم که آیا چاپ کتاب خارجی اخلاقا کار درستی است یا خیر؟ در حالی که باید نگاه ما این باشد که پیوستن به این معاهده جهانی چه منافع و مضراتی برای صنعت نشر ما دارد؟ در هر صورت تصمیم گیری در خصوص پیوستن یا نپیوستن ایران به این معاهده جهانی در سطوح بالایی و با یک اجتماع ملی امکان پذیر است.

ماجرای افزایش قیمت کاغذ به ۱۲۳ هزار تومان و بازگشت آن به ۱۰۵ هزار تومان فعلی

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران همچنین در خصوص مشکلاتی که افزایش قیمت کاغذ برای اعضای این اتحادیه پدید آورده است، گفت: در این چند سال، موضوع افزایش تعرفه کاغذ چند بار مطرح شد که با اهتمامی که در صنف صنعت چاپ و نشر وجود داشت، این اتفاق نیفتاد. البته مخالفت ما با افزایش تعرفه کاغذ به معنی این نیست که ما مخالفت تقویت تولید کاغذ در کشور هستیم بلکه معتقدیم راه حل این معضل، نه افزایش تعرفه گمرکی واردات کاغذ بلکه فراهم شدن زمینه‌های افزایش کمی و کیفی کاغذ تولید داخل است.

وی افزود: اتفاقی که این بار رخ داد، این بود که چند هفته قبل فضای روانی در مورد افزایش تعرفه واردات کاغذ ایجاد شده بود به گونه‌ای که همه کاربران این حوزه تصور می‌کردند که این اتفاق افتاده است. از طرف دیگر یک اتفاق به صورت واقعی رخ داد و آن این بود که کاغذ از شمول کالاهایی که ارز مبادلاتی (دلار ۳۲۰۰ تومانی) به آنها اختصاص می‌یافت، حذف شده بود. این دو مسئله در کنار تلاش‌های برخی افراد سودجو در این خصوص، در مجموع موجب التهاب در بازار کاغذ شد؛ به گونه‌ای که قیمت هر بند کاغذ به بیش از ۱۲۰ هزار تومان رسیده بود.

آموزگار گفت: روز دوم آذر موضوع التهاب به وجود آمده در بازار کاغذ با آقایان صالحی و کرباسیان، وزرای ارشاد و اقتصاد، مطرح شد و در نهایت تصمیم بر این شد که تغییری در تعرفه واردات کاغذ به وحود نیاید. خوشبختانه اقداماتی که پیرو این تصمیم صورت گرفت، موجب کنترل التهاب در بازار کاغذ شد و اگرچه هنوز قیمت کاغذ مصرفی ناشران به قیمت قبل بازنگشته، اما آن التهاب دیگر وجود ندارد. در حال حاضر هم قیمت هر بند کاغذ ۱۰۵ هزار تومان است. با این وجود پیگیری‌های ما برای تداوم استفاده واردکنندگان کاغذ از ارز مبادله‌ای و نیز عدم افزایش تعرفه گمرکی کاغذ، با حدیت ادامه خواهد یافت.

کد خبر 4171111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha