محمد صادق مفتح در حاشیه افتتاح بزرگترین کارخانه تولید نان کشور در ساوجبلاغ در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: طرح تولید صنعتی نان به زودی با همکاری بخش خصوصی آغاز می شود. برهمین اساس، به دنبال اجرای این طرح نانواییهای سنتی به مرور و ظرف مدت چند سال جمع آوری شده و تولید نان صنعتی می شود.
وی خاطر نشان کرد: امروز تولید سنتی نان در جهان و به خصوص کشورهای توسعه یافته منسوخ شده است، زیرا این نوع تولید علاوه بر ضایعات، دولت را متحمل هزینه های سنگین می کند.
مفتح گفت: دولت منهای مبلغی که برای خرید گندم هزینه می کند، سالانه 27 هزار میلیارد ریال یارانه برای تهیه نان می پردازد در حالی که مصرف کنندگان بین 4 تا 6 درصد قیمت تمام شده نان را می پردازند و حدود 70 درصد از این یارانه نیز صرف دستمزد کارگران نانوایی می شود .
وی افزود: طرح صنعتی کردن تولید نان توسط کارشناسان وزارت بازرگانی تهیه و تدوین شده و به زودی در قابل لایحه ای به مجلس تقدیم خواهد شد.
مفتح تصریح کرد: این طرح در هیئت دولت با موافقت ضمنی روبروست و در صورت تصویب آن دولت و مجلس، از سال 86 به مرور تولید نان در کشور صنعتی می شود.
معاون وزیر بازرگانی ادامه داد: در این طرح با ایجاد کارخانه های ویژه تولید نان ، انواع نان صنعتی تولید می شود که هم بهداشتی و هم تولید آن مقرون به صرفه تر است.
وی یادآورشد: هم اکنون مراحل عمل آوری نان توسط دستگاه های صنعتی به نحو مطلوبی صورت می گیرد به گونه ای که نان پس از تولید بدون کمترین مواد افزودنی از جمله جوش شیرین کاملا قابل استفاده است و دور ریز ندارد.
مفتح اظهار داشت: نانهای تولیدی در کارخانجات نان توسط کارشناسان و مهندسان تغذیه بررسی می شوند و کیفیت آنها کنترل خواهد شد؛ به همین دلیل امکان افزودن برخی مواد معدنی نظیر آهن به این نوع نان به سادگی میسر است.
عملیات اجرایی بزرگترین کارخانه تولید نان کشور عصر روز گذشته در هشتگرد آغاز شد. این کارخانه روزانه 250 تن تولید نان خواهد داشت و ظرفیت سیلوهای نگهداری گندم آن دو هزار تن است . برای احداث این کارخانه که اواخر سال 86 به بهره برداری می رسد، یکهزار و 15 میلیارد ریال هزینه خواهد شد.
نظر شما