نویسنده مجموعه پانزده جلدی پژوهشگران معاصر ایران درگفتگو با خبرنگار مهر، افزود : کتابخانه های شخصی در همه جای دنیا مسئله ای است که بسیار مورد بحث قرار می گیرد در برخی از کشورهای اروپایی موسساتی هستند که کارشان برگزاری حراجی های بزرگ کتابخانه های شخصی است .
وی افزود : در حراجی هایی که برای کتابخانه های شخصی مردم عادی و یا پزوهشگران ، نویسندگان ، سیاستمداران و اهل فرهنگ تشکیل می شود کسانی شرکت می کند که از ارزش واقعی کتابهایی که عرضه شده است اطلاع کافی دارند .
هوشنگ اتحاد در ادامه گفت : خوب است در ایران هم چنین تلاش هایی صورت بگیرد تا اگر مجموعه شخصی به فروش می رسد لااقل بهای واقعی آن به صاحبانش پرداخته شود و هم کتابها به سرنوشت دردناکی دچار نشوند .
این نویسنده و پژوهشگر که خود در حدود 10 هزار جلد کتاب در آرشیو شخصی اش دارد در ادامه خاطر نشان کرد : کتابخانه و کتابخانه شخصی باید حاوی تعداد مشخصی کتاب باشد وگرنه اطلاق عنوان کتابخانه به آن درست نیست . یک کتابخانه شخصی معمولا باید بیش از 200 عنوان کتاب در خود جای داده باشد .
وی افزود : کتابخانه های شخصی در کشور ما معمولا بعد از مرگ مالکش از بین می رود و یا توسط دلالها تکه تکه می شود و از طریق دست فروش ها در کنار خیابان به فروش می رسد . گاهی کتابهای خوبی را می بینیم که توسط دست فروش ها در کنار خیایان با قیمتی ناچیز به فروش می رسد و حتی دیده شده که در بساط این کتاب فروش ها نسخه های خطی هم یافت شده است .
نظر شما