به گزارش خبرنگار مهر، حسین هاشمی تختی پیش ازظهر پنجشنبه در دومین گردهمایی استانداران ادوار گذشته هرمزگان که در سالن جلسات استانداری هرمزگان برگزار می شود، بیان داشت: نبود سند آمایش سرزمینی در کشور مهمترین معضل اصلی در توسعه و آبادانی کشور است و بر اساس سلیقه توسط استانداران هرگونه توسعه و طرح ها اجرا شده است.
وی عنوان کرد: ایجاد فولاد در ابتدا برای بندرعباس در نظر گرفته شده بود ولی با رایزنی ها به اصفهان منتقل شد و حالا در تولید به دلیل نداشتن آب مانده اند و به دنبال انتقال آب به مرکز کشور هستند و اعتقاد دارم باز هم به مشکل خواهند خورد.
هاشمی تختی اظهارداشت: باید بدانیم نباید تمامی صنایع را در بندرعباس متمرکز کنیم بلکه باید در تمامی نوار ساحلی صنایع را مستقر کنیم تا مناطق دیگر استان هم شاهد رونق اقتصادی و صنعتی باشند.
به گفته استاندار اسبق هرمزگان، باید ببینیم که چه مقدر از دیدگاه های استانداران در این گردهمایی ها توسط دولت مورد استفاده قرار می گیرد فقط در حد یک گردهمایی و بیان نظرات نباشد که خروجی آن تاثیری در توسعه استان نداشته باشد. باید تجربیات در برنامه ریزی های دولت برای استان لحاظ شود.
وی با اشاره به موضوع انتقال آب به مرکز کشور، بیان داشت: انتقال آب به مرکز کشور یک کار عبث است و باید جلوی انتقال آب را گرفت متاسفانه سیاست دولت انتقال آب به عنوان رفع بی آبی در کشور است.
هاشمی تختی با تاکید بر افزایش سهم اشتغال نیروهای بومی در صنایع مستقر در استان هرمزگان، ابرازداشت: متاسفانه در غرب هرمزگان از استان فارس به دنبال گرفتن چند روستای پارسیان هستند مگر برای ورود به استان ویزا و پاسپورت صادر می شود که این استانها به دنبال الحاق روستاها و شهرهای هرمزگان به استان خودشان هستند. همچنین استان کرمان هم مرز را تغییر داده اند و به جلو آمده اند و تعرض سرزمینی و نیروی انسانی در استان هرمزگان بوجود آمده است و در جاسک هم مشکل داریم.
این استاندار اسبق هرمزگان افزود: بحث چند حاکمیتی است. در قشم فرماندار داریم و مدیرعامل منطقه آزاد هم داریم. حالا که مکران مطرح شده است شاهد مدیریت سه حاکمیتی هم در شرق استان هرمزگان خواهیم بود. باید یک تدبیری اندیشیده شود مدیریت عالی استان هم یک نقش اساسی در این مناطق آزاد و ویژه داشته باشد.
وی تاکید کرد: نباید شاهد تکه تکه شدن استان هرمزگان باشیم. ۴۰ درصد جمعیت هرمزگان سنی و بخشی از جمعیت استان غیربومی هستند ولی شاهد وحدت و همدلی در استان هرمزگان هستیم. نباید اجازه دهیم وحدت ملی و همگرایی بوجود آمده در استان خدشه دار شود.
وی اظهارداشت: در استان هرمزگان یکی از ظرفیت های که غافل مانده است موضوع بانکرینگ است. امارات ۸۰ درصد سوخت کشتی های عبوری را تامین می کند که همین ۸۰درصد سوخت را هم از ایران خریداری می کند و به کشتی های عبوری می دهد. در حالی که ایران تنها سهم ۲۰ درصدی در تامین سوخت کشتی های عبوری دارد. باید از ظرفیت سرمایه گذاران در این حوزه بهره گرفت.
به گفته هاشمی تختی، ۳۲ میلیون teu در خلیج فارس جابجایی کانتینر انجام می شود که ۱۶ میلیون جابجایی کانتینر سهم بنادر امارات است و تنها ۲.۵ میلیون teu در بندر شهید رجایی قرار دارد. باید از ظرفیت ترانشیب استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در تامین بودجه کشور در رده چهارم و پنجم هستیم اما در تخصیص اعتبارات برای استان رتبه هجدهم هستیم.
نظر شما