۲۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۰

وزیر کشور:

حرکت منسجم و هماهنگی درحوزه کاهش آسیب های اجتماعی انجام نشده است

حرکت منسجم و هماهنگی درحوزه کاهش آسیب های اجتماعی انجام نشده است

مشهد- وزیر کشور گفت: حرکت منسجم ، هماهنگ و هدف‌داری طی سال های گذشته در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی صبح شنبه در چهارمین همایش منطقه ای صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که در هتل پارس مشهد برگزار شد اظهار کرد: سیاست دولت از بدو شکل گیری توجه به تشکل های مردم نهاد بوده است و در این مدت تلاش کردیم در جهت تقویت، توسعه و گسترش این موضوع گام‌های موثری برداریم.

وی افزود:یکی از حوزه هایی که باید توجه بیشتری به آن داشته باشیم، حوزه آسیب های اجتماعی است و در این بخش حرکت منسجم و هماهنگ و هدف داری را طی این سال ها انجام نداده ایم هرچند مردم و سمن ها حرکت های خوبی را انجام داده اند اما اولویت بندی درست و استفاده از ظرفیت ها با هدفبندی بالا صورت نگرفته است.

وزیر کشور تاکید کرد: جلسات زیادی در این خصوص با رهبر انقلاب و رئیس جمهور تشکیل دادیم و نهایتا جریان عمیق و منسجم برای مدیریت آسیب های اجتماعی تشکیل شد و ابتدا مبارزه با آسیب های اجتماعی، بعد حاشیه شهرها، سپس طلاق و ناهنجاری های اجتماعی و در نهایت مناطق بحرانی در اولویت قرار گرفت.

رحمانی فضلی گفت: جلسه ای در وزارت کشور با هماهنگی تمامی دستگاه های مربوطه و سمن ها برگزار و منابع لازم در این راستا به آنها داده شد و ارزیابی ها صورت گرفت و تاکنون پنجمین جلسه را در بحث آسیب های اجتماعی و مواد مخدر برگزار کرده ایم.

مبارزه با مواد مخدر را در اولویت اول قرار داده ایم

وی ادامه داد: بحث مبارزه با مواد مخدر را در اولویت اول قرار داده ایم و برای ساماندهی آن به ریشه ها و دلایل روی آوردن به این بلای خانمان سوز توجه کرده ایم .باتوجه به عدم بهره وری هزینه های اقتصادی و اداری شاید در سال حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه های  مبارزه با قاچاق مواد مخدر به صورت مستقیم و غیر مستقیم است که برای کشور به بار می آورد. اینکه می گوییم در سال ۷۰۰ تن مواد مخدر کشف شده به معنای درگیری با قاچاقچیان است.

وزیر کشور تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب به استفاده از ظرفیت های مردمی و وارد کردن مردم به صحنه آسیب های اجتماعی و اینکه تلاش کنیم کسی معتاد و گرفتار آسیب های اجتماعی نشود تاکید دارند. همواره موضوع پیشگیری از اعتیاد و ظرفیت های مردمی را مطرح کرده اند و اگر بخواهیم این را جزء وظایفمان اجرا کنیم، باید ظرفیت های مردمی را افزایش دهیم. حضور و تشکیل سمن ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر افزایش پیدا کرده است اما ضعف هایی در اجرا داریم که از آنها آموزش و برقراری ارتباطات با بدنه اجتماعی است .

وی تاکید کرد: انجمن های مردم نهاد باید مورد حمایت جدی قرار گیرند و نگاه به سمن ها، نگاه اطمینان بخشی نبوده و جلسات متعددی در این خصوص صورت گرفته است. نبودن قانون نیز مشکل دیگری بود که برای رفع آن متنی را تدوین کردیم و قرار بود به عنوان لایحه به مجلس برود اما به عنوان مصوبه تصویب شد و در واقع با مصوبه دولت، سمن ها را مدیریت می کنیم‌.

رحمانی فضلی تاکید کرد: از نظر منابع مالی دستگاه های مختلف متناسب با ظرفیت مالی که دارند باید از سمن ها حمایت کنند.

۲۰ درصد معتادان ترک داده شده پاک نمی مانند

وی با اشاره به چهار اصل پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت در موضوع مواد مخدر گفت: اجتماعی شدن در حوزه پیشگیری اصلی ترین وظیفه است. بیش از ۲۰ درصد کسانی که پاک می شوند پاک نمی مانند و به استفاده از مواد روی می آورند. در پیشگیری مهمترین مسئله علت ها است و جنبه های روان‌شناختی بسیار مهم است. همه موضوعاتی که به مسائل رفتاری جامعه بر می گردد حائز اهمیت است و به صورت ریشه ای باید قابل توجه قرار گیرد و حتی در مدارس باید نوع تعامل دانش آموزان را باید مدنظر قرار دهیم.

وزیر کشور ادامه داد: بیش از ۵۷ درصد کسانی که معتاد هستند شغل دارند و باید ببینیم چه شغل هایی آسیب پذیرتر هستند و در این مسیرابتدا به ریشه ها و علت ها توجه شود. ضعف اعتقادی و دینی یکی ازمسائل اصلی روی آوردن به آسیب های اجتماعی به شمار می رود. چرا نمی توانیم برای دین کاربردهای اخلاقی تعریف کنیم؟. نگاهمان به معتاد سلبی است درحالی که باید بگوییم همه این ها انسان هستند و فطرت پاک و عقل دارند و به محبت نیاز دارند. اگر جایگاه انسان را به معنای واقعی کلمه بشناسیم، انسان هایی که دچار اعتیاد شده اند را در برابرشان احساس مسئولیت می کنیم. این ریشه ها به اعماق تفکر و اندیشه مان‌ برمی گردد و حتی اگر  یک نفر را نجات بدهیم، ‌یک‌ملت را نجات داده ایم.

وی افزود: مسئله بعد آموزش و آگاهی بخشی است. هرچقدر سمن ها اسیر پیچ و خم های اداری و اجرایی قرار بگیرند کارکردشان متوقف می شود. آمار بالایی در سطح دانشگاه و پادگان ها و مدارس داریم که همه باید نسبت به موضوع آگاهی داشته باشیم و با اصناف مختلف جلسه گذاشته ایم که البته ریل گذاری این مهم صورت گرفته و باید سرعتش را بیشتر کنیم. به گفته رهبر۲۰ سال از این موضوع عقب مانده ایم که باید تعجیل صورت گیرد.

رحمانی فضلی با اشاره به درمان آسیب های اجتماعی تصریح کرد: ۸۰ درصد درمان توسط مردم و بخش خصوصی انجام می شود و از مشکلات این‌ حوزه ماندگاری پایین در پاکی معتادان است و باید درمان را پایدار کنیم. در سال ۷۰۰ هزار نفر را درمان می کنیم اما ماندگاری در پاکی بسیار پایین است که در این خصوص باید زنجیره درمان را کامل کنیم‌ و بحث استمرار در این موضوع را داشته باشیم.

تولید مواد مخدر در افغانستان افزایش یافته است

وی خاطرنشان کرد: در بحث صیانت دو بعد فرهنگی و اجتماعی داریم.هر سمنی که وارد این فضاها شود باید حمایت شوند.در بحث مبارزه با مواد مخدر، فعالیت های خوبی داشتیم اما نیاز به تلاش بیشتری دارد زیرا فاصله دسترسی ما به مواد مخدر به معنای واقعی آن کم‌ نشده است. امسال در افغانستان ۹ هزار تن مواد مخدر تولید شده که در سال قبل ۴ هزار و ۵۰۰ تن بوده است.  این ۹ هزار تن یکی از مسیرهای انتقال سه گانه اش از ایران است و یقینا مبارزه با این بلا باید بیشتر و شدیدتر شود.

وزیر کشور گفت: بیش از ۶۰۰ نوع مواد صنعتی داریم که کنترل آنها کار سختی است. ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرزهای شرقی مان را توانسته ایم موانع ایجاد کنیم. بیش از ۲ هزار کارگاه شیشه را منحل کردیم. از نظر تعداد معتادان و شیوع از متوسط جهانی پایین هستیم اما در شان ملت ایران همین میزان نیز نیست.

وی تاکید کرد: چهار استان شرقی کشور از جمله خراسان جنوبی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان در اولویت ورود و پیشگیری و درمان قرار گرفته اند. ۶۰ روستا را در خراسان رضوی به عنوان روستای پاک معرفی کرده ایم و در تبریز و آذربایجان شرقی تقریبا هیچ گونه معتاد متجاهر نداریم.

رحمانی فضلی گفت: کشور ایران منشا کار تعاون مبتنی با امر خیر بوده که در بحث مواد مخدر این مهم باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به زلزله کرمانشاه گفت: در زلزله کرمانشاه خلا سمن را احساس کردیم و در حوزه مدیریت بحران، سمن های فعال نداریم.  ظرف مدت ۱۴ ساعت ۷ هزار مجروح را از مناطق زلزله به پشت مناطق راهی کردیم. در ساعات اولیه ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از زیر آوار بیرون آمدند و این کمک رسانی در دنیا بی سابقه بوده است. سپاه و هلال احمر و مردم با همه قوا آنجا حضور داشتند و تا ساعت ۱۰ شب ۲۵ هزار چادر توزیع کردیم اما ما یک تشکل توانمند و تقسیم کار شده در سرپل ذهاب نداشتنم، بنابراین پیشنهاد ما این است که همکاری های مردمی و سمن ها قوت گیرد .

کد خبر 4173115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha