قربانعلی حدادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به طور متوسط ۱۶.۷ تن در هکتار خاک کشور بر اثر فرسایش از بین می رود که شاخص جهانی فرسایش خاک ۵الی ۶ تن در هکتار است.
وی با اشاره به این که به دلیل بی توجهی به دو عنصر ارزشمند آب و خاک با تهدیدهای زیادی مواجه ایم، اضافه کرد: فرسایش ، تغییرکاربری ها، استفاده از کود و سم غیرمجاز، ماشین آلات سنگین از جمله این تهدیدها به شمار می رود.
معاون فنی و آبخیزداری منابع طبیعی نوشهر تصریح کرد: برای اینکه آب داشته باشیم باید خاک را حفظ نماییم تا آب بتواند در خاک نفوذ کرده و سفره های زیر زمینی را غنی کند.
این مقام مسئول همچنین متوسط فرسایش خاک را در غرب مازندران ۱۱ الی ۱۲ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: این عنصر گرانبها و حیاتی که می بایست در تولید ، ذخیره سازی آب و تقویت پوشش گیاهی به کار گرفته شود متاسفانه در اثر فرسایش و سیلاب تبدیل به رسوب می شود.
حدادی ادامه داد: سیلابها باعث ایجاد خسارت های جانی و مالی فراوانی در پایین دست به تأسیسات و باغات و اراضی کشاورزی وارد می کند که این امر باعث پرشدن سدها گشته و از حیز انتفاع خارج شود.
وی با اشاره این که تمامی پروژه های محوری سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور در جهت حفاظت آب و خاک است ، ادامه داد: مدیریت چرا ، حفاظت فیزیکی و فنی ، طرحهای مرتعداری و جنگلکاری و نیز آبخیزداری از جمله این پروژه ها است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی نوشهر در خصوص اهمیت آبخیزداری اظهار داشت :با اجرای هر هکتار آبخیزداری می توانیم از فرسایش حدود ۹ تن خاک در هکتار جلوگیری کرده و چهار تن خاک در هکتار رسوبات را تعدیل کنیم.
وی همچنین افزود : با اجرای آبخیزداری قادریم ۱۲۰ کیلوگرم علوفه در هکتار را افزایش داده و ۵۲۰ مترمکعب آب را استحصال کنیم.
وی حفاظت از منابع طبیعی را بعنوان یکی از سرمایه های ملی رسالت اصلی سازمان جنگلها قلمداد کرد.
نظر شما