به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمدجواد بهشتی عصر امروز در نشست تخصصی بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی حوزه ۴ کشور با عنوان «مناسبات انسانی از منظر آیات و قصص قرآنی» که به میزبانی یزد در حال برگزاری است، اظهار داشت: قصههای قرآنی از آموزندهترین داستانهای زندگی بشر است که لازم است در جشنوارههای قصهگویی به آن پرداخته شود.
وی خطاب به مربیان حاضر در این نشست بیان کرد: من با این امید در نشست تخصصی این جشنواره حضور پیدا کردم که در دل شما جرقهای ایجاد کنم تا یک فایل برای قصههای قرآنی باز کنید و از مهارت خود و نعمتی که خدا به شما داده، در این مسیر استفاده کنید.
بهشتی با اشاره به اینکه با بیان اینکه خداوند آیات کتابش را به هفت شکل بیان کرده است، افزود: امرها، نهیها، تشویقها، هشدارها، قصهها، مثلها و گفتگوها، قالبهای بیان خداوندی است.
وی عنوان کرد: در قرآن کریم برای مناسبات انسانی، مهر و قهر، جنگ و صلح، عشق و نفرت، انتقام و گذشت، عقل و عاطفه، دوستی و دشمنی، حرص و بخشندگی، صداقت و دروغ، صفا و نیرنگ و دهها مورد دیگر داستانهایی وجود دارد که نقل آن میتواند در زندگی بشر راهگشا باشد.
بهشتی با معرفی آیاتی که در قالب داستان به بیان مناسبات انسانی پرداخته اند، افزود: برای تبیین نگاه قرآن به رابطه صمیمانه فرزند با پدر میتوان به آیه ۴ تا ۷ سوره یوسف و قصه خواب دیدن حضرت یوسف و طرح آن با پدر پرداخت.
وی بیان کرد: نگاه قرآن به مهر مادری نیز مربوط به داستان تولد و کودکی حضرت موسی (ع) سوره قصص آیه هفت تا ۱۰، عشق خواهر به برادر و قصه حضور خواهر حضرت موسی در کاخ فرعون در سوره قصص آیات ۱۱ تا ۱۳، درخشش یک دختر یتیم حاوی داستان تولد حصرت مریم در سوره آل عمران آیات ۳۵ تا ۳۷، مهر پدری و قصه پندهای لقمان به پسرش در سوره لقمان آیات ۱۳ تا ۱۶، رابطه دختر و پسر و داستان ورود حصرت موسی به سرزمین مدین در سوره قصص آیات ۲۲ تا ۲۴، ازدواج و داستان شیرین ازدواج حضرت موسی در سوره قصص آیات ۲۵ تا ۲۸، فرزند دار شدن قصه حضرت ابراهیم سوره زاریات آیات ۲۴ تا۳۰ و .... نیز به عنوان داستانهای آموزنده قابل دسترسی است.
نخستین نشست تخصصی «مناسبات انسانی از منظر آیات و قصص قرآنی» ویژه مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز در سالن کنفرانس پژوهشکده تالار فرهنگیان یزد برگزار شد.
نظر شما