۱۷ آذر ۱۳۸۵، ۱۱:۱۵

یزد دومین شهر تاریخی جهان ؛

استان یزد در جذب گردشگر رتبه چهارم کشوری را دارد

استان یزد در جذب گردشگر رتبه چهارم کشوری را دارد

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد ، با اشاره به اینکه ایران از نظر دارا بودن جاذبه ها و آثار تاریخی جزء 10 کشور برتر جهان است ، گفت: استان یزد در بین دیگر استان های کشور رتبه چهارم را از نظر جاذبه ها و آثار تاریخی به خود اختصاص داده و از نظر جذب توریست پس از خراسان ، اصفهان و شیراز قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به یزد ، عزیزالله سیفی در جمع خبرنگاران گفت: استان یزد با عنوان اولین شهر خشت خام جهان نام گرفته و به همین لحاظ نیز رتبه دوم شهر تاریخی جهان را بعد از شهر ونیز ایتالیا به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه مرکز بین المللی قنات و مرکز ملی بیابان زدایی در استان یزد واقع شده اظهار داشت: هم اکنون این استان با بیش از 6 هزار و 500 اثر تاریخی ، دارای 1100 اثر به ثبت رسیده در فهرست ملی آثار تاریخی کشور است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: بافت تاریخی یزد تنها بافت انحصاری کویری با وسعت 743 هکتار در کشور است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و به همین لحاظ نیز استان یزد از جهات مختلف توریستی و گردشگری دارای پتانسیل های ویژه ای است.

سیفی با اشاره به جایگاه ایران به لحاظ ظرفیت های گردشگری در دیگر کشورهای دنیا، خاطر نشان کرد: در این زمینه ایران جزء 10 کشور اول دنیا است ضمن اینکه استان یزد نیز رتبه چهارم کشور در جذب گردشگران پس از خراسان ، اصفهان وشیراز را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه شرایط خاص کویری این استان موجب افزایش جاذبه های گردشگری این منطقه شده است ، افزود: بیابان گردی ، کویر گردانی ، اتومبیل رانی و موتور سواری در کویر ، ‌حمام شن ، ‌اسکی در کویر و بسیاری دیگر از جاذبه های مورد توجه گردشگران داخلی و بین المللی در استان یزد است که باید مورد توجه بیشتری از سوی مسئولان قرار گیرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد همچنین به وجود 18 روستای نمونه و هدف گردشگری در این استان اشاره و اظهار امیدواری کرد: با توجه به اینکه استان یزد در این بخش نیز رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده، در آینده نزدیک  5 مجتمع بین راهی ، 2 کمپینگ و  2 هتل جدید از سوی شرکت توسعه گردشگری ایران ساخته شده و به بهره بردای می رسد.

سیفی ادامه داد: علاوه بر این ، با همکاری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری این استان با سازمان های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی کشور ؛ 31 منطقه اکوتوریستی در این استان شناسایی شده و 35 غار طبیعی نیز در این استان مورد شناسایی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه استان یزد به دلیل معماری خاص و کویری و اسلامی شاهکار معماری کشور است، اظهار داشت: هم اکنون بیش از 14 موزه در این استان وجود دارد که همه ساله مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد اضافه کرد: تاکنون در جهت بنیان زیرساخت های گردشگری این استان حرکت های خوبی انجام شده بطوریکه در حال حاضر 31 هتل با ظرفیت 2 هزار و 130 تخت در یزد وجود داشته و 16 هتل دیگر نیز با ظرفیت 608 اتاق در دست احداث  است.

سیفی یادآور شد: البته این استان 11 واحد مهمان پذیر ،‌ 13 واحد پذیرایی سنتی و 28 واحد پذیرایی بین راهی نیز دارد.

وی با اشاره به رقابت شدید بین بخش خصوصی و سرمایه گذاری در این استان، تصریح کرد: با توجه به اینکه در استان یزد از خانه های قدیمی به عنوان رستوران های سنتی استفاده می شود بنابراین این رقابت همواره بین این بخش ها وجود داشته است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد فرش و قالی دست باف را از عمده ترین صنایع دستی یزد برشمرد و افزود: 50 درصد این تولیدات در داخل و 50 درصد دیگر آن به خارج از کشور صادر می شود. علاوه بر این، زیلو بافی نیز از دیگر صنایع با اهمیت استان بوده بطوریکه ‌مهمترین مرکز بافت زیلو در شهرستان میبد از توابع استان یزد است.

به گفته سیفی ؛ ترمه و دارایی بافی ، سبد بافی ، زرگری ،‌ چاقو سازی ،‌ خراطی ،‌ آهنگری از مهم ترین و رایج ترین مشاغل استان یزد است که موجب اشتغال زایی فراوانی برای ساکنان این استان شده است.

وی مهم ترین اقدام برای رونق ساختار اقتصادی کشور و اشتغال زایی را تقویت صنعت گردشگری دانست و افزود: هم اکنون بالاترین درآمد سرانه در جهان متعلق به کشورهایی است که در عرصه گردشگری پیشگام بوده اند بنابراین مسئولان ما نیز می بایست توجه ویژه ای به این صنعت و توسعه آن در کشور داشته باشد.

کد خبر 417966

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha