۲ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۰۰

مهر گزارش می دهد؛

نسخه اشتغال ایلام با توسعه کشاورزی/ظرفیت های استان نیازمند حمایت

نسخه اشتغال ایلام با توسعه کشاورزی/ظرفیت های استان نیازمند حمایت

ایلام-تنوع شرایط اقلیمی و همچنین نیروهای تحصیل کرده در رشته های مختلف کشاورزی زمینه را برای اشتغال در استان ایلام با استفاده از توسعه بخش کشاورزی فراهم کرده است.

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: ظرفیت های بالقوه ای در استان ایلام برای کشاورزی وجود دارد، تنوع شرایط اقلیمی در استان و همچنین نیروهای کارآمد و تحصیل کرده در رشته های مختلف کشاورزی زمینه را فراهم کرده تا استان ایلام در زمینه کشاورزی و باغداری نیز بدرخشد.

اگر به تاریخ پرفراز و نشیب استان ایلام نگاه کنیم می بینیم که در محوطه های باستانی همچون علی کش دهلران که در ردیف اولین مناطق به حساب می آید بشر اولیه کشاورزی را در آن نقطه شروع کرده است.

در دشت ها و تپه ها و مناطق مختلف کشاورزی ادامه یافته است و انسان ها توانستند از این طریق امرار معاش کنند، تنوع آب و هوایی منطقه ایلام و تفاوت اقلیمی و ارتفاع دشت های حاصلخیز و نیز وجود کوهستان مرتفع و رویشگاه هایی چون کبیر کوه و مانشت به پرورش گونه های مختلف گیاهان  باغی در استان کمک شایانی می کند.

خالی شدن روستاهای استان ایلام

رضا محمد یاری یکی از شهروندان  ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متاسفانه در زمینه کشاورزی و دامداری استان ایلام از وضعیت مناسبی برخوردار نیست در صورتی که با آب و هوای مناسب در قسمت قشلاق ایلام برای بخش دامداری و کشاورزی پیشرفت استان حتما میسر خواهد بود.

وی ادامه داد: رونق کشاورزی و دامداری می تواند باعث اشتغال جوانان و کاهش درصد بیکاری در استان شود اما متاسفانه چنین چیزی در استان نیست به دلیل این که مسئولان با بهانه هایی از جمله کمبود اعتبارات از کشاورزان و دامداران حمایت نمی کنند که این مسئله خود باعث شده روستاهای استان روز به روز خالی از جمعیت شود.

وی بیان داشت: در استان ایلام با وجود شرایط خوبی که در زمینه کشاورزی وجودر دارد، متاسفانه از آن نتوانستیم بهره کافی را ببریم، کشاورزان نیز در سال های اخیر به دلیل خشکسالی هایی که رخ داده متاسفانه حمایت نشدند.

محمد یاری اضافه کرد: روستاهای ما نباید خالی از سکنه شود و جوانان ما به ناچار به سمت شغل های کاذب سوق داده شوند.

وی گفت: اگر دولت از کشاورزان حمایت کند توسعه کشاورزی را در استان ایلام شاهد خواهیم بود و با خالی شدن روستاها از سکنه مواجه نخواهیم شد همچنین بیکاری جوانان خصوصا تحصیل کرده ها در زمینه رشته های مختلف کشاورزی کمتر می شود.

شرایط و ویژگی های استان ایلام برای توسعه کشاورزی

همایون مظاهری معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان ایلام با توجه به آب و هوای خاصی که دارد شرایط ویژه ای برای توسعه کشاورزی در استان فراهم شده است.

وی ادامه داد: با توجه به این که استان از مساحت زیادی برخوردار نیست ولی ازچند شرایط آب و هوایی متفاوت در استان برخوردار هستیم. مناطق گرمسیری را داریم که بیشتر مناطق جنوبی خود استان شامل شهرستان های مهران، دهلران هستند.

مظاهری ادامه داد: مناطق نیمه گرمسیری که حائل بین مناطق گرمسیر و  مناطق معتدل هستند شامل بخش صالح آباد، دره شهر، آبدانان، هلیلان و سیروان را شامل می شود.

وی گفت: قسمت معتدل استان نیز شامل استان های شمالی مثل خود ایلام، چرداول و ایوان هستند که این تنوع آب و هوایی در استان باعث شده زمینه را برای توسعه انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، و نیز شیلات رابرای استان فراهم کند.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان ایلام افزود: بدون شک با پتانسیل هایی که در بخش کشاورزی و نیروی انسانی ماهر در استان وجود دارد با سرمایه گذاری مناسب می توان به بالندگی در این بخش رسید.

استفاده از ظرفیت های کشاورزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی

وی تصریح کرد: کشاورزی علاوه بر این که نیاز استان را تامین می کند، می تواند زمینه ساز صادرات بسیاری از محصولات به استان های همجوار و یا حتی کشور همسایه عراق باشد. 

مظاهری تصریح کرد: در این چند سال اخیر که با برنامه اقتصاد مقاومتی با فرمایش مقام معظم رهبری امر فرمودند که در استان ها اجرا شود، سازمان جهاد کشاورزی نیز در راستای سیاست های وزارتخانه برنامه اقتصاد مقاومتی استان را تدوین کرد.

توسعه کشت گلخانه ای در استان ایلام

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: خشکسالی های اخیر باعث شد که ما بیشتر به سمت توسعه واحدهای گلخانه ای حرکت کنیم چرا که توسعه واحدهای گلخانه ای باعث می شود هم میزان مصرف آب را کاهش داد و هم این که عملکرد افزایش پیدا کند.

مظاهری ادامه داد: با توجه به این که یک هکتار گلخانه معادل ۱۰ هکتار فضای باز می تواند عملکرد داشته باشد، ما در این راستا با توجه به مشکلاتی که سال های گذشته در بحث گلخانه وجود داشت، هم اکنون به دنبال سرمایه گذار مناسب هستیم؛ کسانی که بتوانند تکنولوژی نو در این راستا وارد استان کنند.

وی افزود: خوشبختانه در منطقه هلیلان و بدره دو مجتمع در دست پیگیری داریم که امیدواریم این امر باعث شود تکنولوژی نو وارد استان شود و به تبع آن بتواند رونقی به سایر قسمت ها برسد.

توسعه شیلات با استفاده از سدهای استان

مظاهری اضافه کرد: در بخش شیلات هم اکنون دو سد مهم سیمره و دویرج در استان به بهره برداری رسیده اند، در این راستا بحث مطالعات نیز در سد سیمره به نتیجه رسیده و هم اکنون با بحث پرورش ماهی در قفس که یکی از پروژه های مهم و مورد تایید وزارت بوده در حال انجام است.

وی افزود: درسال جاری پیش بینی می کنیم که حدود ۲۱ واحد پرورش ماهی در قفس در پشت این سدها را داشته باشیم که حداقل دو هزار تن به ظرفیت تولید ماهی استان اضافه شود.

مظاهری با اشاره به برنامه های جامع دولت در خصوص توجه به مناطق روستایی، گفت: خوشبختانه دولت یک طرح بسیار جامعی را در خصوص توجه به مناطق روستایی استان تهیه کرده که منتظر ابلاغ این برنامه ها در این راستا هستیم.

وی گفت: اولویت ما طرح های مناطق روستایی است، تسهیلات ارزان قیمتی در اختیار متقاضیان طرح هایی که در زمینه کشاورزی که توجیه اقتصادی را داشته باشد قرار می دهیم که بتوان اشتغال را در روستاها ایجاد کرد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان ایلام بیان داشت: برنامه جامعی در این راستا تدارک دیده شده که از طریق وزارت کار و امور اجتماعی منتظر ابلاغ این برنامه ها هستیم، اگر اشتغال پایدار در روستاها ایجاد شود قطعا مهاجرت به شهر نسبت معکوس پیدا می کند .

توسعه کشت باغات در استان ایلام

مظاهری اضافه کرد: حدود ۲۰ سایت باغبانی در استان مطالعه شده که عملیات اجرایی بیش از ۱۴ مورد آنها در دست اقدام است، تعدادی از این پروژه ها بین ۱۰ تا ۸۰ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارند.

وی گفت: در سنوات گذشته این طرح ها چون اعتبار ملی نداشتند، خوشبختانه امسال با تلاش های استاندار و نیز سازمان برنامه و بودجه اعتبار بسیار خوبی برای پروژه های استانی در نظر گرفته شده است.

رونق کشت کلزا در استان ایلام

حشمت زرین جوب مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سطح زیر کشت اراضی محصول کلزا  در استان ایلام طی سال جاری ۷ هزار هکتار است که عمده کشت این اراضی در شهرستان های جنوبی استان  از جمله شهرستان مهران و دهلران است.

وی ادامه داد: کشت کلزا در شهرستان دهلران به میزان چهار هزار و ۷۳۳ هکتار و نیز در شهرستان مهران دو هزار هکتار است، مابقی در بقیه شهرستان های استان است.

زرین جوب اضافه کرد:  کشت این محصول به صورت آبی است، در این راستا ۵۲ تن بذر اصلاح شده و همچنین کود و سموم شیمیایی موقع تامین در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

زرین جوب با اشاره به تنوع کشت کلزای در سال جاری گفت: امسال با تدابیر اندیشیده شده کشت این محصول از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است و در این راستا پیش بینی می کنیم که حداقل ۱۲ هزار تن تولید محصول کلزا در پی داشته باشیم که نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش محصول کلزا داریم.

وی گفت: قیمت خرید تضمینی این محصول امسال سه هزار تومان است، کلزای استان ایلام  از نظر کیفیت یکی از بهترین کلزای کشور است در سال گذشته بیش از ۴۰ درصد روغن قابل استحصال از کشت محصول کلزا به دست آمده است.

هم اکنون ۸۵ هزار نفر از جمعیت شاغل استان ۶۰۰ هزار نفری ایلام بهره بردار زیربخش های کشاورزی هستند، در استان ایلام محصولات استراتژیک چون گندم، ذرت، و کلزا کشت و برداشت می شود.

 افزون بر این سالانه ۱۷۵ هزار تن انواع صیفی و سبزیجات و ۱۱ هزار و ۶۰۲ تن محصولات باغی در استان ایلام تولید و برداشت می شود.

می طلبد مسئولان بیشتر برای اشتغال  در استان ایلام از توسعه و ظرفیت های کشاورزی استفاده کنند.

کد خبر 4179706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha