۳ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۰۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

توسعه باغات استان ایلام/افزایش اراضی کشت گیاهان دارویی

توسعه باغات استان ایلام/افزایش اراضی کشت گیاهان دارویی

ایلام-معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان ایلام از توسعه کشت باغات در استان ایلام خبر داد و گفت: چند پروژه مهم و شاخص در این زمینه اجرایی می شود.

همایون مظاهری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پروژه های شاخص استان در بخش توسعه باغات، شامل سایت سیروان، هلیلان، زید و تلخاب، سایت ولیعصر و ارمو است که قطعا در آینده منجر به اشتغال در استان منجر می شود.

وی افزود: به عنوان مثال در پروژه سایت سیروان حدود ۳ هزار هکتار اراضی دیم استان آبی می شود که حدود ۲ هزار هکتار آن فقط به توسعه باغات اختصاص دارد.

مظاهری افزود: در پروژه سایت هلیلان که نیز ۳ هزار هکتار است، ۲ هزار هکتار آن به توسعه باغات اختصاص دارد.

افزایش درآمد خانواده های روستایی استان با توسعه باغات

وی با اشاره به اینکه توسعه باغات باعث اشتغال پایدار در مناطق روستایی می شود، گفت: علاوه بر اشتغال باعث افزایش درآمد خانواده ها روستایی استان می شود چرا که هر هکتار باغ  با چندین هکتار کشت محصولات زراعی برابری می کند.

معاون جهاد کشاورزی استان ایلام افزود: توسعه باغات زمینه جذب گردشگر را در استان ایلام نیز فراهم می کند.

لزوم تکمیل زنجیره تولید در بخش باغات استان

مظاهری با اشاره به توسعه باغات در استان، گفت: با برنامه ریزی های که سازمان در این زمینه دارد که اگر این سایت های باغبانی به بهره برداری برسد، حدود ۱۸ تا ۲۰ هزار هکتار اراضی دیم مناطق شمالی استان آبی می شود و حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار هکتار زمینه برای توسعه باغات ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: این مسئله باعث جهش بسیار مناسبی در توسعه باغات استان می شود و علاوه بر تامین نیاز استان می توان بحث صادرات را نیز داشته باشیم.

مظاهری افزود: یک بخش دیگر توسعه باغات ایجاد صنایع جانبی در کنار آن است که می تواند فرآوری محصولات را با خود به همراه داشته باشد.

وی افزود: اگر زنجیره تولید تکمیل شود هر محصولی می تواند اشتغال پایداری را در استان برای مردم به همراه داشته باشد.

میزان سطح باغات استان ۶۲۲۰ هکتار است

بابک افراز مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: میزان سطح باغات استان شش هزار و ۲۲۰ هکتار بوده که از این میزان ۱۳۹ هکتار دیم شامل باغات انگور و بادام است.

وی ادامه داد: همچنین سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان تا پایان سال ۹۵ حدود ۱۹ هکتار شامل به لیمو، نعناع فلفلی، بادر نجبویه و گیاه اسطوخودوس بوده است.

افزایش سطح گیاهان دارویی در استان

افراز با اشاره به کاشت گیاه گل محمدی در استان، گفت: تا سال ۹۵ در زمینه کاشت گیاه گل محمدی در استان کاری انجام نشده بود اما الان طبق برنامه ریزی های که شده برنامه کاشت این گیاه را  در دستور کار خود قرار گرفته است.

وی افزود: چند هکتار از اراضی استان برای کاشت گیاه گل محمدی اختصاص و نقاطی در حوزه مناطق ایلام و همچنین شهرستان مهران در راستای کشت گیاه گل محمدی مکان یابی شده است.

کد خبر 4181220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha