به گزارش خبرنگار مهر ابوالفضل یاری روز یکشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: الموت از مناطق مستعد کشت گیاهان دارویی استان است که در گذشته هم جایگاه ارزشمندی در این بخش داشته اما نگاه ما در بهره برداری از این ظرفیت جدی نبوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه قزوین بیان کرد: گیاهان دارویی از ظرفیت های بسیار خوبی است که نیاز بسیار کمی به منابع آبی دارد و بدون آلودگی می تواند نقش مهمی در تولید و اشتغال داشته باشد ولی از این ظرفیت غفلت کرده ایم.
یاری گفت: یکی از شرکت های شاخص در تولید داروهای گیاهی مدتهاست برای طرح توسعه با پیج و خم های اداری مواجه شده و به دلیل همراهی نکردن مسئولان استان به جای قزوین در گیلان و ورامین سرمایه گذاری کرده که این روند منطقی نیست.
وی اضافه کرد: صاحبان شرکت تولید داروهای گیاهی در استان برای ایجاد یک مجتمع درمانی با ویژگی طب گیاهی اعلام آمادگی کرده اند اما اجرای این طرحها نیازمند همراهی و همکاری مسئولان استان است.
برندسازی را جدی بگیریم
یاری یادآور شد: در حوزه گیاهان دارویی باید بخش خصوصی به صورت شفاف نیازها و مشکلات خود را مطرح کند تا ببینیم هر دستگاه چه حمایتی را باید انجام دهد تا کارها به نتیجه برسد.
وی گفت: شش ماه است دستور کار جلسات اقتصاد مقائمتی موضوع صادرات است اما هنوز نتوانسته ایم به نتیجه خوبی برسیم و هنوز نمی دانیم چه کاری باید انجام دهیم.
یاری اضافه کرد: در شرایطی که منافع محصولات باغی بسیار بالاست اما نگاه گروهی نداریم و با رویکرد منافع شخصی و کوتاه مدت گاهی بازارهای صادراتی را خراب می کنیم و نمی توانیم به سود مناسب برسیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قزوین یادآورشد: سازمان همیاری شهرداری ها در کنار اتاق بازرگانی، مرکز تحقیقات کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی می توانند در کیفی سازی محصولات گیاهان دارویی وارد کار شده و با اعتمادسازی برای صادرات این محصولات برنامه ریزی کنند.
نظر شما