۴ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۲۲

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالای کردستان:

فرهنگ سازی راهکار مهم مبارزه با قاچاق کالا/ کولبری حذف می شود

فرهنگ سازی راهکار مهم مبارزه با قاچاق کالا/ کولبری حذف می شود

سنندج – دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالای استان کردستان گفت: برخورد پلیسی به تنهایی نمی تواند قاچاق کالا را ساماندهی کند و نیاز است که فرهنگ سازی و کار فرهنگی در این بخش مورد توجه جدی باشد.

خبرگزاری مهر – گروه استانها؛ آرمان نصراللهی: قاچاق کالا در استان کردستان همانند دیگر استانهای مرزی کشور یکی از معضلات جدی است و هر چند که در طول سالهای مختلف طرح و برنامه هایی در این بخش اجرا شده ولی تاکنون این معضل ساماندهی نشده و همچنان ادامه دارد.

استفاده از روش ها و شیوه های مختلف برای مقابله عملی با قاچاق کالا از سوی سازمان ها و نهادهای مختلف در حالی همچنان ادامه دارد، که متاسفانه امروز این پدیده نه تنها تهدید جدی در بخش اقتصاد، بلکه مخاطراتی نیز در حوزه های اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی نیز برای جامعه ما ایجاد کرده است.

اجرایی کردن طرح انسداد مرزها از یک سو و همچنین ایجاد معابر موقت مرزی از سوی دیگر از جمله اقدامات دولت در راستای مقابله بهتر برای قاچاق کالا در کردستان و سایر استانهای مرزی است و هر چند که آمارها نشان دهنده کاهش قاچاق در بعضی از بخش هاست، ولی متاسفانه این معضل همچنان جامعه ما را به صورت جدی تهدید می کند.

هر چند که روند رو به رشد قاچاق سوخت با اجرایی کردن طرح انسداد مرزها و همچنین قانونی هدفمندی یارانه با کاهش جدی مواجه شده است، ولی در کنار این مهم روند رو به رشد ورود کالاهای آرایشی و بهداشتی همچنان ادامه دارد و متاسفانه این وضعیت سلامت جامعه را به صورت مستقیم مورد هدف قرار داده است.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالای استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت استان در این بخش، بیان کرد: قاچاق کالا در استان کردستان یک واقعیت است و کسی نمی تواند منکر آن باشد و به همین دلیل ما تلاش می کنیم که با استفاده از شیوه ها و روش های مختلف درمانی برای این درد مزمن پیدا کنیم.

رضا میرزائی با اشاره به استفاده از روش های مختلف در راستای مقابله با کاهش قاچاق در جامعه، افزود: آمارهای اعلام شده از سوی مرکز نشان می دهند که میزان کالای قاچاق ورودی به کشور در سال گذشته نسبت به سه سال قبل از آن با کاهش ۵۰ درصدی مواجه شده است ولی رقم فعلی نیز بسیار بالاست و به همین دلیل همه باید تلاش کنیم تا با این معضل مقابله کنیم.

وی یکی از مهمترین راهکارها در راستای مقابله عملی با قاچاق کالا را کار فرهنگی عنوان کرد و گفت: فرهنگ سازی در بین مردم برای اینکه کالای قاچاق مصرف نکنند مهمترین راهکار در این زمینه است و به همین دلیل این مهم به عنوان یکی از اولویت های اصلی در دستور کار ما قرار گرفته و تلاش می کنیم تا از ظرفیت های در اختیار بخش های دولتی و مردمی در این زمینه بهره برداری شود.

تنها با کار پلیسی نمی شود با قاچاق کالا مقابله کرد

وی با بیان اینکه تنها با کار پلیسی نمی توان با قاچاق کالا مقابله کرد، یادآور شد: تشویق و ترغیب مردم برای اینکه کالای قاچاق خرید نکنند از یک سو و همچنین تبلیغ و ترویج فرهنگ استفاده از کالای تولید داخل یکی از راهکارهای اصلی ما به شمار می رود و تلاش شده است که با استفاده از شیوه ها و روش های مختلف این مهم در جامعه ترویج داده شود.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالای استان کردستان عنوان کرد: نیروی انتظامی و سایر نهادهای متولی و مسئول در مقابله و برخورد با قاچاق کالاهایی از جمله مشروبات الکلی، کالاهای سلامت محور و کالاهای ضد امنیتی هیچ گونه تردید ندارند و با شدت هر چه تمامتر با آنها برخورد می شود.

وی با اشاره به دست های پشت پرده در خصوص تلاش برای ورود کالای قاچاق بیشتر به داخل کشور، بیان کرد: وجود سودهای کلان در قاچاق و همچنین دسیسه های دشمن باعث شده است تا کشور ما مورد تهدید ورود کالاهای قاچاق به ویژه مشروبات الکلی قرار گیرد و به همین دلیل در این بخش نیز نیاز داریم که با فرهنگ سازی و همچنین تشویق مردم، از ورود این گونه کالاها نیز جلوگیری به عمل آید.

میرزائی با اشاره به تاریخ و سابقه مردم کردستان و فرهنگ ساکنان این استان، اظهار داشت: مردم کردستان دارای فرهنگ غنی و با سابقه ای هستند و خوشبختانه هر جایی که ما ورود پیدا کرده ایم آنها مشارکت و همراهی خوبی از خود به نمایش گذاشته اند و به همین دلیل نیاز است که از این ظرفیت های بالای فرهنگی در راستای مقابله عملی با قاچاق کالا استفاده شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کولبری در مرزهای استان کردستان اشاره کرد و گفت: امروز کولبری یک پدیده نگران کننده در کردستان است که هر چند که واقعا ما اصطلاحی به نام کولبر نداریم و افراد بیشتر کول آور هستند ولی به هر حال یکی از برنامه های اصلی دولت و خود ما در استان کردستان ساماندهی این وضعیت در راستای حمایت بهتر از افراد ساکن در مرزهای استان است.

طرح ساماندهی معابر مرزی در کردستان اجرا می شود

وی با بیان اینکه دولت طرح ساماندهی معابر مرزی را در دستور کار قرار دارد، افزود: با اجرایی کردن این طرح از سوی دولت، بخش زیادی از مسائل و مشکلات افراد ساکن  در مرزهای کردستان رفع شده و دیگر موضوعی به نام کولبر را نخواهیم داشت و ما نیز تلاش می کنیم تا با استفاده از شیوه ها و روش های مختلف افراد مرزنشین را مورد حمایت قرار دهیم.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالای استان کردستان اظهار داشت: در صورتی که طرح ساماندهی معابر مرزی اجرایی شود، امکان بهتری برای تردد افراد مرزنشین و استفاده آنها از تسهیلات گمرکی فراهم می شود و در نتیجه این مهم باعث می شود تا معیشت افرا ساکن در مرزهای استان ارتقاء داده شود.

وی به حمایت های فعلی دولت به ویژه ستاد مبارزه با قاچاق کالا از مردم ساکن در مرزهای استان کردستان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در پایان آذر ماه و از محل فروش سوخت به هر خانوار مرزنشین کردستان رقمی بالغ بر ۴۰۰ هزار تومان پرداخت شده است و ما سعی می کنیم که این روند به صورت مستمر و منظم ادامه داشته باشد تا آنها بتوانند از این محل بخش از هزینه های زندگی خود را تامین کنند.

میرزائی در پایان ضمن تاکید بر اینکه حمایت از مردم ساکن در مرزها لازم و ضروری است و همه در این زمینه مسئولیت دارند، عنوان کرد: مردم ساکن در مرزهای کشور در سالهای بسیار سخت هشت سال دفاع مقدس با تقویم خون خود از انقلاب و نظام اسلامی دفاع کردند و امروز همه ما وظیفه داریم که از این عزیزان حمایت کنیم.

کد خبر 4181833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha