۵ دی ۱۳۹۶، ۱۵:۰۶

چالشهای اصلی حوزه عمران پایتخت/ از انتقال اوین تا گودهای پرخطر

چالشهای اصلی حوزه عمران پایتخت/ از انتقال اوین تا گودهای پرخطر

معاون فنی و عمران شهردار تهران چالش های اصلی این حوزه را در صحن علنی شورای شهر تهران تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سی و سومین جلسه شورا با حضور پیروز حناچی معاون فنی و عمران شهرداری تهران به منظور گزارش در خصوص سیاست ها و برنامه های آن معاونت همراه بود.

حناچی در ابتدای سخنان خود با یادآوری زلزله بم گفت: یکی از خلاءهایی که در موضوع زلزله داریم عدم اجرای وظایف در تامین نیازهای اولیه زلزله زدگان است که امیدواریم این موضوع در کشورمان رفع شود.

وی ادامه داد: البته زلزله تهران هم مهم است و ما در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ اقدامات و دستورالعمل هایی مبنی بر ایمن سازی بیمارستان ها و پمپ بنزین ها و اماکنی نظیر اینها انجام دادیم که این اهتمام و استمرار با تغییر دولت وجود نداشت و فرصت را از دست دادیم.

حناچی در ادامه سخنان خود به تشریح عملکرد، چالش ها و رویکرد های معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران پرداخت.

وی با تاکید بر این جمله که مردم شهر را می سازند و شهر مردم را گفت: شهردار تهران همواره بر این موضوع تاکید دارد که شهر موجودی است زنده و پویا که رشد می کند و تحول می پذیرد و در نهایت، نشاط و افسردگی می یابد. به همان شکلی که مردمی که در آن زندگی می کنند، از این وضعیت برخوردارند، مدیریت شهر هم باید کاری کند که ارتباط بین شهر و شهروند از نظر کمی و کیفی تسهیل و ارتقا یابد. لذا این موارد باید همواره سرلوحه اقدامات ما باشد.

وی در ادامه با اشاره به تکالیف معاونت فنی و عمرانی در طرح جامع افزود: توسعه اجتماعی و ساماندهی اسکان جمعیت، بهبود وضعیت شبکه های ارتباطی، ایمن سازی در برابر سوانح طبیعی، بهبود سیستم مدیریت بحران، تامین آب مورد نیاز و تجهیز و ساماندهی حریم و بستر رودخانه ها، بهبود و ارتقا وضعیت و ساماندهی کالبدی شهر تهران، احیا و حفاظت فعال از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی شهر تهران از جمله مواردی است که به عنوان تکالیف معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در طرح جامع بدان تاکید شده است.

حناچی با اشاره به تکمیل شبکه معابر بر اساس طرح جامع گفت: اتمام بزرگراه شهید شوشتری می تواند تاثیر فزاینده ای در تسهیل ترافیک داشته باشد که این امر یکی از اولویت های معاونت فنی و عمران خواهد بود.

معاون شهردار تهران همچنین با اشاره به وظایف معاونت فنی و عمران در برنامه پنج ساله بر اساس مواد مختلف مورد اشاره گفت: بهینه نمودن سیستم های حمل و نقل برای دسترسی و استفاده عابران، معلولان و سالمندان، تکمیل، احداث و نگهداری شبکه معابر، پیاده سازی نظام تعمیر و نگهداری، اصلاح و تکمیل سیستم زهکشی جمع آوری و انتقال آب های سطحی با استفاده از مصالح و روش های نوین، مقاوم سازه ای و بهسازی لرزه ای پل ها ف طراحی و اجرای فضا های زیر سطحی از جمله مهمترین این تکالیف است.
حناچی همچنین با اشاره زیر ساخت های عمرانی موجود شهر گفت: در حال حاضر ما ۵۶۳ کیلومتر شبکه بزرگراهی و شریانی داریم که ۴۰ کیلومتر نیز در دست اقدام است. ۳۶۹ پل و تقاطع غیر همسطح، ۲۲.۶ کیلومتر تونل بزرگراهی، ۵۱۷ کیلومتر شبکه جمع آوری آب های سطحی و ۱۶ پل و تقاطع غیر همسطح که مقاوم سازی شده اند جز زیر ساخت های عمرانی هر تهران به شمار می روند.

چالش های اصلی حوزه عمران شهر تهران 

حناچی در ادامه سخنان خود به چالش های پیش روی معاونت فنی و عمرانی اشاره کرد و گفت: ایمنی، تاب آوری و مقابله با مخاطرات یکی از چالش های پیش روی این معاونت است. در این راستا تاخیر در مقاوم سازی پل ها که البته ناشی از عدم تامین اعتبارات و کمبود تجربه در این حوزه بوده و نیز گود های خطرناک شهر تهران به ویژه دو گود کناری برج میلاد و تپه های عباس آباد و نیز شن چاله هایی که بر اثر برداشت بی رویه از معادن شن و ماسه صورت گرفته از جمله چالش هایی است که با آن روبرو خواهیم بود.

وی افزود: مخاطرات سیلاب که شامل تاخیر در اجرای طرح ساماندهی رود دره ها و رودخانه های شهر تهران و نیز لزوم تسریع در اجرای و تکمیل شبکه فاضلاب و همچنین وجود ساختمان های غیر مجاز ونا ایمن در حریم مسیلها می شود از جمله دیگر چالش هایی است که در این معاونت با آن روبرو خواهیم بود.

معاون شهردار تهران همچنین افزود: مخاطرات و آسیب های پروژه های نیمه تمام یکی دیگر از مواردی است که باید به آن دقت شود. در حال حاضر تنها بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای پروژه شهید شوشتری مورد نیاز است که عدم تامین اعتبارت یکی از موانع ما است. با این حال این تنها مشکل ما نیست بلکه باید نوع نگاه نیز تغییر یابد. نگاه به شهر باید به سان یک موجود زنده باشد نه یک کارگاه ساخت و ساز بزرگ، این نگاه سخت افزاری موجبات عدم به کار گیری دید خلاقانه مبتکرانه و سنتی – ایرانی نیز شده است.

وی تصریح کرد: نگهداشت شهر، منابع مالی و بودجه، ساختار سازمانی و عدم وجود مدیریت یکپارچه شهری از جمله دیگر چالش های پیش روی ما می باشد.

حناچی گفت: باید ساز و کاری ایجاد شود تا بتوانیم از ظرفیت های عمرانی شهر در جهت تامین اعتبارات استفاده کنیم. در کشورهای مختلف بسیاری از شریان های شهری را برای اجرا به بخش خصوصی می فروشند. در شهری به مانند کوالالامپور مردم برای تردد در شریان های شهری عوارض می پردازند که این امر موجبات کاهش سفر های شهری نیز می شود البته به شرط آنکه حمل و نقل عمومی در دسترس باشد.

وی خاطر نشان ساخت: در اجرای طرح های عمرانی باید نگاه همه جانبه داشت و اینگونه نباشد اجرای یک طرح موجبات بر هم خوردن آرامش محدوده امن مسکونی شود.

وی با اشاره به پل طبعیت گفت: این پل فرصتی بود برای خود نمایی توان و تخصصی جوانان و لذا باید فضایی را در طرح های عمرانی ایجاد کنیم که عرصه برای ورود جوانان متخصص و خلاق باز شود.

حناچی در ادامه افزود: یکی دیگر از چالش های ما مدیریت پروژه و استاندارد های روز است. در حال حاضر تعداد استاندارد های ملی در کشور های پیشرفته حدود ۲۵۰ هزار مورد است که در ایران تنها ۲۳ هزار مورد احصا شده لذا نبود استاندارد های واقعی و مورد نیاز برای تکمیل نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران یکی از چالش های پیش رو است.

رویکردهای تازه معاونت عمران 

وی در ادامه با اشاره به رویکرد های اصلی معاونت فنی و عمرانی اظهار داشت: حرکت به سمت مدیریت یکپارچه شهری، انسجام و یکپارچه سازی زیر ساخت های شهری، به کار گیری فناوری های نوین، شناسایی ظرفیت های موجود شهر و تغییر کاربری به فضا های عمومی نظیر زندان ها، مدیریت منابع و مصارف، تبدیل شهر تهران به شهری قابل سرمایه گذاری برای پروژه های عمرانی و گردشگری، توجه و نگاه ویژه به خلاقیت، جاذبه و زیبا سازی، اولویت بندی و اتمام پروژه های در دست اقدام، تاکید بر جنبه های اجتماعی در پروژه های شهری واستاندارد سازی و ایجاد وحدت رویه در اجرای پروژه های شهری از جمله رویکرد های این معاونت خواهد بود.

حناچی در خصوص شناسایی ظرفیت های موجود شهر در راستای ایجاد فضاهای عمومی و گردشگری گفت: باید در کنار شناسایی این ظرفیت ها جاذبه های گردشگری را نیز پدید آورد امری که در دریاچه چیتگر رعایت نشده است.

وی با بیان اینکه به بحث خلاقیت توجه ویژه‌ای خواهد شد، گفت: به عنوان مثال دریاچه چیتگر را ساخته‌اند اما جمعیت کمی به آن سمت می‌روند چرا که هم جاذبه ندارد و هم امکان دسترسی راحت به آن وجود ندارد که در حال حاضر همکاران ما در حال تهیه مقدمات برگزاری مسابقه برای بهبود وضعیت دریاچه هستند. 

معاون شهردار تهران  با بیان اینکه باید هماهنگی و پیگیری لازم با سازمان زندان‌ها جهت انتقال زندان اوین به خارج از شهر و تبدیل زندان به فضای شهری انجام شود، گفت: همچنین باید زمینه انتقال مشاغل آلاینده همچون سیمان ری، برق آلستوم انجام شوند. 

وی با بیان اینکه از این پس اولویت اجرای پروژه‌ها، ایمنی، عدم اختلال در فضای شهری، پیشرفت فیزیکی، رضایتمندی، عدم وجود معارضین، پیوست‌های مطالعاتی و ... خواهد بود، گفت: سال ۹۲ اوج فعالیت‌های عمرانی بوده است که متاسفانه آهنگ تامین منابع در این سال‌ها کند شده و به نظر می‌رسد سال آینده نیز آهنگ کند فعالیت‌های عمرانی ادامه داشته باشد.

 وی تاکید کرد: اولویت ما تکمیل پروژه های در دست اجرا است و امیدواریم این اجازه به ما داده شود تا بتوانیم از روش های دیگر در جهت سرمایه گذاری و تامین هزینه ها استفاده کنیم.

وی در پایان یاد آور شد: تعیین تکلیف قطعی بدهی به پیمانکاران، اختصاص بودجه به معاونت فنی و عمران، تصویب و ابلاغ بودجه سنواتی آتی متناسب با برنامه ها و رویکرد های جدید (حداقل معادل بودجه مصوب ۱۳۹۶ ) از جمله پیش نیاز های اجرای اولویت ها و رویکرد ها ی این معاونت می باشد.

کد خبر 4183490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha